دنیای اقتصاد- در حالی که به گمان تحلیل‌گران روابط بین‌الملل، پیامدهای جنگ گرجستان بر رابطه روسیه و آمریکا و در پی آن سرنوشت پرونده هسته‌ای ایران گریزناپذیر می‌نماید، آمریکا همچنان بر ادامه سیاست‌های دوگانه و تبعیض‌آمیز خود در قبال ایران و هند اصرار می‌ورزد، به گونه‌ای که به باور ناظران این سیاست‌ها و از جمله امضای توافقنامه آمریکا با هند، معنایی تمسخرآمیز از ان.پی.تی به دست می‌دهد. این همه در حالی است که پیشرفت هسته‌ای ایران به نقطه‌ای رسیده است که صاحبنظران امور هسته‌ای از آن به عنوان نقطه غیرقابل بازگشت یاد می‌کنند. نقطه‌ای که توقف پیشرفته هسته‌ای تهران را غیرممکن می‌کند.

به نوشته روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، جنگ روسیه و گرجستان بر گفت‌وگوهای ماه آینده اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران تاثیر دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فایننشال تایمز خبر داد: اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است ماه آینده میلادی گفت‌وگوهای خود را درباره دور جدید تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران آغاز کنند، موضوعی که پتانسیل آن را دارد تا بحران گرجستان را به چیزی شبیه به باد در حال عبور تابستانی تبدیل کند.

نویسنده خاطرنشان کرده است: میزان نتیجه این گفت‌وگوها احتمالا به میزان آسیب وارده به اجماع بیشتر بین‌المللی در نتیجه اقدام‌های روسیه در قفقاز و پاسخ غرب به آن بستگی دارد.

فایننشال‌تایمز افزوده است: روسیه همواره به عنوان یک شریک محتاط در سیاست اعمال فشار صعودی علیه ایران برای اجبار آن در جهت تعلیق برنامه غنی‌سازی خود، می‌تواند از رای وتوی خود در شورای امنیت استفاده کند تا سطح اقدام‌های دیگر جهانی را کاهش دهد.

نویسنده بدون توجه به ماهیت

صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران ادعا کرده است: روسیه نمی‌خواهد که ایران در همسایگی آن به بمب هسته‌ای دست پیدا کند، اما سطح همکاری آن ممکن است به چگونگی تصور آن از روابط بین‌المللی پس از اقدام‌های آن در قفقاز بستگی داشته باشد.

فایننشال‌تایمز خاطرنشان کرده است: کشورهای غربی لحن سخنان خود را در بسته جدید تحریم‌ها علیه ایران کاهش دادند تا چین و روسیه را با خود همراه کنند. دیپلمات‌ها در سازمان ملل علیه ترکیب کردن نمایش سیاسی با بازگشت به سیاست جنگ سرد هشدار می‌دهند.

از سوی دیگر فایننشال تایمز در گزارشی تحلیلی دیگری به استانداردهای دوگانه آمریکا در زمینه برنامه هسته‌ای ایران و هند پرداخته و نوشت که آمریکا در حالی به‌رغم تاکید ایران بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای تهران خواستار توقف برنامه هسته‌ای ایران است که خواستار بخشش هند و ارائه فن‌آوری و سوخت هسته‌ای به دهلی نو، آزمایش‌کننده سلاح هسته‌ای شده باشد.

به گزارش ایسنا، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در این گزارش تحلیلی نوشت: دولت جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا سال‌ها است که دچار عدم انسجام و هماهنگی در زمینه اشاعه هسته‌ای بوده است، این کشور از یک طرف بر این امر اصرار دارد که تحریم‌های جامعه بین‌المللی باید ایران را هدف قرار دهد تا تهران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را متوقف کند. آمریکا می‌گوید که تحریم‌ها علیه ایران الزامی است، چرا که به گفته واشنگتن تهران خواستار ساختن یک سلاح اتمی است؛ این در حالی است که تهران تاکید دارد که تنها می‌خواهد یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد.