وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستاوردهای سه سال را تشریح کرد
جهش بزرگ فرهنگی
نگاه سوم-صفارهرندی،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در نشستی با خبرنگاران داخلی و خارجی به بیان گزارشی از عملکرد دولت در سه سال گذشته پرداخت و گفت: با اینکه در امور فرهنگی کار ما مقایسه آمار و ارقام نیست و اعتقاد شخصی من به رشد کیفیات است، اما سه سال گذشته را در حالی سپری کردیم که یک جهش بزرگ فرهنگی هم به لحاظ کیفیت و هم به جهت آماری پشت سر گذاشتیم.
صفارهرندی ادامه داد: در این دوره دولت به عنوان یک حامی، سیاستگذار و نظارتکننده و به عنوان یک دلسوز در کنار گروه فرهنگ و هنر ایستاد به طوری که افتخار میکنیم که آشتی دوبارهای بین مردم با حوزههای مختلف فرهنگی ایجاد کردیم که خود مردم به سراغ وزارتخانه آمدند و مشکلات خود را در حوزههای مختلف فرهنگی به طور مستقیم با ما در میان گذاشتند و جواب هم دریافت کردند.
وزیر ارشاد همچنین به افزایش نشریات در این سالها اشاره کرد و گفت: با اینکه در طول این مدت دولت را متهم به قلع و قمع نشریات میکنند، اما تعداد روزنامهها از ۱۳۰ عنوان در سال ۸۳ به ۱۴۵ عنوان در سال ۸۷ رسیده و شمار نشریات نیز در سال ۸۳ که ۱۸۰۰ عنوان بود به رقم ۲۱۰۰ عنوان در سال ۸۷ رسیده که این کار با هدفمند کردن یارانهها به انجام رسید.
وی همچنین به بازسازی سالنهای تئاتر و سینما اشاره کرد و توضیح داد: بازسازی سالنهای تئاتر و سینما در دوره دولت نهم بینظیر بود، زیرا در ۲۰ سال گذشته سابقه بازسازی در هیچ قسمت از بخشهای فرهنگی را نداشتیم، اما سالن سنگلج، سالن هنر، بازسازی پرهزینه تالارهای تئاترشهر و همچنین دو سالن کردن سینماهای کشور جزو احیای اقتصادی سینما و تئاتر بود.
وی همچنین درخصوص نمایشهای روی صحنه گفت: هرچند که تعداد نمایشهایی که روی صحنه رفته کم شده است، اما نوبتهای اجرا افزایش یافته است که این امر از افزایش اقبال عمومی به سوی تئاتر حکایت میکند.
صفار هرندی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید، چگونه به اهداف چشمانداز ۲۰ ساله میرسیم، در حالی که امروز در بین ۱۷ کشور منطقه رتبه دوازدهم را داریم و قرار است در پایان برنامه رتبه اول را داشته باشیم؟ گفت: ممکن است در حال حاضر به تمام اهدافی که گفتهایم نرسیده باشیم، اما با داشتن برنامههای دقیق و درست حتما به تمامی این اهداف و برنامههایی که گفته شده دست پیدا میکنیم به عنوان مثال کشور ژاپن را در نظر بگیرید درست در زمانی که فوتبال کشورشان در پایینترین حد قرار داشت کارتون فوتبالیستها را ساختند و تمام کودکان این کشور در آن دوران بیننده آن بودند، اما در حال حاضر با نگاهی دقیق به فوتبال این کشور میبینید که به چه رشد بینظیری دست پیدا کردهاند. پس ما نیز میتوانیم آیندهای زیبا و همراه با پیشرفت را برای خود آرزو کنیم و ببینیم.
صفار هرندی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه با توجه به تاکید دولت نهم بر اشتغال و کارآفرینی در صنایع مختلف، آیا موضوع کاهش اعطای مجوزهای مختلف در رشتههای مختلف مانند سینما، کتاب، موسیقی و... مانع از سرمایهگذاری و در نتیجه افت اشتغال در این عرصه نشده است فقط به آمار کتاب و موسیقی اشاره کرد و گفت: ما به هیچ عنوان هیچ کتابی را نگه نداشتیم و حتی از لحاظ آماری نیز عناوین کتابها در مقایسه با سال ۱۳۸۳ که رقم ۴۲هزار و دوازده عنوان بود، در سال ۸۶ به رقم ۵۵هزار و چهارصد و بیست و هشت رسیده است، اما در مورد موسیقی نیز میگویم دورانی بود که به خاطر متهم بودن بخش فرهنگ و هنر هیچ مجوزی صادر نمیشد، اما در زمانی که ابهامات برطرف شد مجوزهای مختلفی در بخش فرهنگی صادر شد و مجوزهای موسیقی که در سال ۸۶ صادر شد قابل مقایسه با سالهای گذشته نبود، به طوری که سال گذشته در جشنواره موسیقی فجر، برای اولین بار ما حتی موسیقی پاپ داشتیم با این همه تمام این مجوزها در چارچوبهای نظام و مقررات آن صادر شد.
ارسال نظر