واکنش آمریکاییها به پرتاب موشک ماهواره بر ایران
دنیای اقتصاد – خبر پرتاب موشک ماهواره بر «سفیر امید» به فضا در شامگاه یکشنبه در حالی که در رسانههای مختلف جهان بازتاب گستردهای داشته است واکنش مقامهای رسمی برخی از کشورها از جمله آمریکا را نیز برانگیخته است. چه اینکه با پرتاب این موشک بار دیگر ایران توان فنآورانه خود را در حوزه انحصاری و محدودی همچون موشک حامل ماهواره در معرض دید همگان قرار داد.
ماهواره ملی به زودی به فضا میرود
دنیای اقتصاد - خبر پرتاب موشک ماهواره بر «سفیر امید» به فضا در شامگاه یکشنبه در حالی که در رسانههای مختلف جهان بازتاب گستردهای داشته است واکنش مقامهای رسمی برخی از کشورها از جمله آمریکا را نیز برانگیخته است. چه اینکه با پرتاب این موشک بار دیگر ایران توان فنآورانه خود را در حوزه انحصاری و محدودی همچون موشک حامل ماهواره در معرض دید همگان قرار داد. به زودی و پس از پرتاب «سفیر امید» صورت میگیرد:
پرتاب ماهواره ملی به فضا
در حالی که پرتاب اولین موشک ماهواره بر «سفیر امید» ساخت داخل به آسمان واکنشهای فراوانی را برانگیخته است و بسیاری مدعی شدهاند که ایران از این تکنولوژی برای پرتاب موشکهای بالستیک استفاده خواهد کرد، مصطفی محمدنجار، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام موفقیتهای روز افزون جوانان دانشمند ایرانی از پرتاب ماهواره ملی به فضا در آیندهای نه چندان دور خبر داده است که تلاش دشمنان برای وارونه جلوه دادن فعالیتهای علمی کشورمان را بیاثر خواهد کرد.
وزیر دفاع با بیان اینکه مجموعهای عظیم از فنآوریهای فوق مدرن توسط دانشمندان جوان به صورت بومی درآمده است تصریح کرد: حامل ماهواره یا ماهوارهبر سفیر امید، پرتابهای دقیق و هدایتپذیر است که میتواند ماهوارهها را تا ماوراء جو حمل کند و در نقطهای مشخص و در مداری از پیش تعیین شده رها سازد تا در جهت برنامهریزی شده به دور زمین بچرخد. این ماهوارهبر تماما ساخت داخل است و در آن چندین هزار قطعه دقیق ساخت صنایع داخلی تا دو مجموعه موتورهای آن با دستهای توانای مهندسین و صنعتگران ایرانی ساخته شده است.
وی افزود: پرتاب آزمایشی ماهواره بر سفیر امید که در شب ولادت با سعادت امام زمان (عج) با موفقیت صورت پذیرفت با هدف صحهگذاری بر عملکرد ماهواره بر، سیستمهای داده پردازی از راه دور، دستگاه مرکزی زمینی، ایستگاههای زمینی تله متری، فرمان از راه دور (تلهکامند) و تعیین موقعیت ماهواره صورت گرفت، توانست به اهداف از پیش تعیین شده دست یابد. وی ادامه داد: در این آزمایش زیرساختهای ارتباطی گسترده زمینی به نحو کاملی از این پرتاب پشتیبانی کردند و بحمدا... امروز راه هموار و آینده روشنی در پیش داریم و متخصصان کشورمان قادر شده اند تا در آیندهای نه چندان دور ماهواره ملی را در مدار زمین قرار دهند.
نجار گفت: جوانان دانشمند و رشید این مرز و بوم هر روز قلهای از دانش و فنآوری را فتح میکنند و شعار استراتژیک «ما میتوانیم» را با همه وجود تحقق میبخشند.
وزیر دفاع تاکید کرد: البته دشمنان پیشرفت، رفاه و سعادت ملت ایران از هیچ کوششی برای سد کردن این راه نورانی فروگذار نیستند و سعی میکنند با اتهامات واهی هر گونه فعالیت علمی، فنی و صلحآمیز ایران را موضوعی نظامی جلوه دهند که طبیعتا ملتهای بیدار، وجدانهای آگاه و منصف و اهل فن و مهارت این حقیقت را خوب تشخیص میدهند.
ایران در ردیف شش کشور دارنده«ماهواره بر»
از سوی دیگر رییس سازمان فضایی کشور هم با تشریح جزئیات موفقیت ایران در پرتاب ماهوارهبر و اهداف این پرتاب گفت: «ماهواره بر» برای قرار گرفتن در مدار LEO طراحی شده بود که با پرتاب موفقیتآمیز آن، ایران در زمره کشورهای دارنده دانش فنی این سیستم قرار گرفت.
رضا تقیپور با بیان اینکه پرتاب «ماهواره بر» اولین تجربه کشور در این زمینه است، افزود: ایران در زمینه طراحی و ساخت «ماهوارهبر»ها تاکنون تجربهای نداشت، اما با این پرتاب موفقیتآمیز، کشورمان نیز در زمره کشورهای دارنده دانش فنی «ماهوارهبر» چون آمریکا، روسیه، فرانسه، هند و چین قرار گرفت. وی ماموریت این «ماهواره بر» را مدار LEO ذکر کرد و گفت: این پروژه در ابتدا برای طی مسیر ۲۷۰ تا ۵۳۰ کیلومتر برنامهریزی شده بود که در اولین پرتاب آزمایشی ضمن اعمال موفق کنترلهای فنی در تمام مراحل پرتاب توانست مسیر ۸۰۰ کیلومتری را با موفقیت طی کند.
رییس سازمان فضایی کشور ادامه داد: این پروژه با همت محققان وزارت علوم، دانشگاهها، مرکز تحقیقات مخابرات و مراکز تحقیقاتی طی یک برنامه ۳ ساله اجرا شد.
وی به کاربردهای فنآوری فضایی در حوزههای زمینشناسی، ارتباطات، شناخت منابع طبیعی، حرکت رودخانهها، مدیریت بلایای طبیعی و هواشناسی اشاره کرد و گفت: برای استفاده در مدیریت منابع طبیعی کشور، طراحی و ساخت ماهواره با ماموریتهای ارتباطی و سنجش از راه دور برای کاربردهای استفاده از منابع طبیعی و زیر زمینی و جغرافیایی در دستور کار قرار گرفته است.
تقیپور از طراحی و ساخت برخی ماهوارهها تا ۲ سال آینده خبر داد و خاطر نشان کرد: این ماهوارهها در دستور کار قرار گرفته است که با تکمیل آن به تدریج در مدار مورد نظر قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر