اولین شب کنسرت شهرام ناظری اجرا شد
آتشی دیگردر نیستان مولوی
غزال صادقی-فضای باز مجموعه فرهنگی هنری نیاوران پنجشنبه گذشته شاهد اولین شب اجرای کنسرت امسال شهرام ناظری بود. او در این کنسرت به اجرای آلبوم «مولویه» و قطعات خاطرهانگیز آتش در نیستان پرداخت. بیش از چهار هزار نفر در شب اول به استقبال کنسرت امسال شهرام ناظری آمدند.
بیش از ۲۰۰ صندلی از ردیفهای اول به خبرنگاران، اهالی موسیقی و هنرمندان اختصاص یافته بود.
در این کنسرت همچنین دو قطعه موسیقی کردی «هایگدی»، «مینای دیدهم» مربوط به مناطق مرزی ایران، عراق و ترکیه به اجرا درآمد که مورد توجه دوستداران صدای شوالیه موسیقی ایران واقع شد.
ناظری با سهتاری که به دست داشت به روی سن آمد و یکی از شعرهای مولانا را آغاز کرد.
پس از اجرای تکنوازی و آواز شهرام ناظری گروه مولوی به روی صحنه آمدند و استاد را در آوازها و تصانیف بعدی همراهی کردند.
سپس گروه مولوی، مقدمهای را بر آواز شهرام ناظری برای تصنیف «مرا گوی چه سانم من چه دانم» با همنوازی در دستگاه بیات اصفهان آغاز کردند، سپس بدون قطع برنامه، مقدمه دیگری را به شکل گروه نوازی به اجرا درآوردند و ناظری تصنیف «سلسله موی دوست حلقه دام بلاست» را اجرا کرد.
نوازندگان گروه مولوی را سیاوش ناظری دف، شهرام محمدی سهتار بم دیوان، صابر نظرگاهی تار، شهرام غلامی بربط، شروین مهاجر کمانچه و نگار خارکن کمانچه آلتو تشکیل میداد که به هنگام اجرای تصانیف کردی، صابر نظرگاهی نیز به همراه شهرام محمدی «دیوان» نواخت.
بعد از اجرای تصنیف دوم، گروه بار دیگر به دستگاه نوا برگشت و صدای آواز ناظری با سازهای تار، بربط و کمانچه در کاخ طنینانداز شد.
ناظری آواز را با بخشی از اشعار «مثنوی معنوی» آغاز کرد و در ادامه به تصنیف «باز آمدم چو عید نو تا قفل زندان بشکنم» را اجرا کرد.
از جمله ویژگیهای این کنسرت میتوان به پیوسته بودن برنامه به مدت تقریبا دو ساعت اشاره کرد. شهرام ناظری در تمام این مدت ایستاده آواز خواند، همچنین حافظ ناظری فرزند استاد که تنظیم برخی از قطعات را به عهده داشت، پدر را در اجرای کنسرت همراهی نکرد؛ اما در ردیف اول زخمههای تنظیم شده خود را از سرپنجههای اعضای گروه به تماشا نشست.
حضور «داود گنجهای» و «درویش رضا منظمی» دو استاد کمانچه در این اجرا نیز موجب دلگرمی و تشویق اعضای گروه و گرمی فضای موجود بود.«سن» اجرای برنامه به شکلی بسیار ساده با ترکیبی از پارچههای با رنگهای سفید و قهوهای درست شده بود و نمایی از سه سماعکننده را نشان میداد و در بالای آن شعر مولانا «ای طبیب جمله علتهای ما/ شاد باش ای عشق خوش سودای ما» دیده میشد که البته کوتاه و کوچک بودن سن شاید کفاف این جمعیت چهار هزار نفری را به آن شکل که باید نمیداد.
پایانبخش برنامه اجرای قطعه معروف «آتش در نیستان» بود که به افتخار و احترام مردم و با یادآوری خاطرات سالهای جنگ توسط شهرام ناظری خوانده شد.
کنسرت شهرام ناظری برای دلدادگان به آواز شوالیه موسیقی ایران آن هم پس از دو سال و نیم خاموشی در تهران شبی بینظیر و فراموشنشدنی بود.
کنسرت ناظری، بیستم و بیست و یکم مرداد در مجموعه فرهنگی هنری نیاوران ادامه دارد و قرار است سلسله کنسرتهای ناظری در شهرستانهای یزد، کرمان، اصفهان، شیراز، ساری، رشت و ارومیه ادامه یابد.
ارسال نظر