اقتصاد، کشور و راه صاحب وزیر شدند
اعتماد مجلس به سه وزیر جدید
عکسها: خبرگزاری فارس با وجود مخالفت شدید چهرههای شاخص طیفهای مختلف اصولگرا
بهبهانی و کردان درپی حسینی وارد کابینه شدند
مرجان توحیدی - همانطور که از قبل پیشبینی میشد، مجلس بهرغم مخالفتهای تعداد محدودی از نمایندگان شاخص اصولگرا که در طیف حامیان دولت و هواداران توکلی محسوب میشدند، نسبت به وزیران پیشنهادی در نهایت به نظر محمود احمدینژاد تمکین کرده و به هر سه گزینه رای اعتماد داد.
مجلس اما در شرایطی روز گذشته به وزیران راه، کشور و اقتصاد رای اعتماد داد که نمایندگان اصولگرای مجلس (حامیان دولت و هواداران طیف توکلی) در میان سکوت اصلاحطلبان شدیدترین و گزندهترین انتقادات را نسبت به وزیران پیشنهادی راه و کشور یعنی حمید بهبهانی و علی کردان مطرح کردند، بهگونهای که انتظار میرفت با این سخنان که دیگر حالت افشاگری نسبت به مبانی فکری، عقیدتی و مسایل اخلاقی این دو وزیر پیدا کرده بود، نمایندگان فقط به حسینی رای اعتماد دهند، اما از زمانی که اظهارات مخالفان این وزیران با انتقادهایی از سوی دیگر نمایندگان مجلس و گاه فریاد «دو - دو» به معنای مخالفت همراه شد و دیگر نمایندگان نیز با فریاد احسنت، احسنت از اظهارات موافقان حمایت میکردند، مشخص شد که اکثریت مجلس بنا دارد به هر سه وزیر بهرغم تمامی این افشاگریها رای اعتماد دهد.
برهمین اساس نمایندگان مجلس روز گذشته در نهایت پس از دو نوبت بررسی و بحث در خصوص صلاحیت وزیران پیشنهادی اقتصاد، راه و کشور با رای نسبتا قاطع ۲۱۷ رای از مجموع ۲۵۲ نفر حاضر در جلسه سید شمسالدین حسینی را روانه وزارت امور اقتصادی و دارایی کردند.
همچنین مجلس با ۱۸۱ رای موافق ۵۱ مخالف و ۳۷ رای ممتنع نمایندگان، وحید بهبهانی را به وزارت راه بدرقه کرد و بالاخره علی کردان نیز با ۱۶۹رای موافق نمایندگان از میان ۶۴رای مخالف و ۳۶رای ممتنع به وزارت کشور رفت تا مشخص شود مجلس اولین گام جدی را در جهت تعامل با دولت و جلوگیری از هر گونه چالش جدی با قوه مقننه برداشته است.
به عبارت دیگر همانگونه که از چند روز گذشته در راهروهای مجلس شایعات در مورد دو وزیر راه و کشور مبنی بر وجود برخی نقاط ابهام در بینش اسلامی و اخلاقی این دو نفر پیچیده شده بود، روز گذشته به صورت علنی و صریحا بر زبان مخالفان این دو وزیر جاری شد.
هر چند ظاهرا عدهای در مجلس این شایعات و اصلاحات را در مورد این دو وزیر به ویژه علی کردان به صورت شبنامه در مجلس پخش کرده بودند که این مساله با اعتراض نمایندگان روبهرو شد. اگرچه نمایندگانی چون شاهرخی، عضو کمیسیون اصل نود در تذکرات خود صریحا به نام وزیری که در شبنامهها علیه او نوشته بودند، اشارهای نکردند اما از اظهارات مخالفان و موافقان میشد استنباط کرد که این شبنامه در خصوص این دو وزیر به ویژه علی کردان طرح شده است. بر همین اساس هیات رییسه و لاریجانی نیز تاکید کردند با این مساله برخورد خواهند کرد؛ اما نمایندگان تذکردهنده معتقد بودند نمونه پخش این شبنامهها در مجلس هفتم روی داده که البته با هیچ یک از آنها نیز برخوردی صورت نگرفته است.
در همین زمینه محمدرضا میرتاجالدینی، عضو هیات رییسه مجلس به خبرنگاران گفت که شبنامهها را عدهای «ناشناس» که نماینده هم نبودند در کازیه نمایندگان قرار دادهاند.
در این میان با وجود جو سنگینی که در مورد علی کردان و حمید بهبهانی وجود داشت، سید شمسالدین حسینی به راحتی و بدون آنکه مخالفی داشته باشد، تنها با صحبت دو موافق توانست به وزارت اقتصاد راه پیدا کند. موافقان حسینی که سیدکاظم دلخوش و محمد یاری از کمیسیونهای اقتصادی و صنایع و معادن بودند، شرایط ویژه اقتصادی، حضور حسینی در کارگروه تحولات اقتصادی دولت، تحصیلات مرتبط وی با اقتصاد و نیز سوابق اجرایی و پژوهشی وی را از جمله نکات مثبتی دانستند که باعث میشود حسینی بتواند تصدی وزارت اقتصاد را بر عهده بگیرد. اما پس از اظهارات موافقان حسینی و خود او، با آمدن علی مطهری به عنوان مخالف وزیر راه، نفسها در سینه حبس شد. چرا که همه منتظر بودند ببینند که آیا شایعات مطروحه درباره بهبهانی از زبان نماینده مردم تهران مطرح میشود یا خیر، که البته چنین هم شد و علی مطهری بدون آنکه نامی از این موارد ببرد، بر اولویت داشتن تفکرات اسلامی بر تخصص تاکید کرد و بهبهانی را گزینهای ندانست که از بینش و فکر درست اسلامی برخوردار باشد. دیگر مخالفین بهبهانی نیز چون دهقان و فلاحتپیشه همگی عدم تجربه و موفقیت وی را در مقاطع کوتاهی که در امور اجرایی فعالیت داشته است، مورد اشاره و انتقاد قرار دادند و تاکید کردند که احمدینژاد باید گزینهای را که به لحاظ فنی و عمرانی و سوابق مثبت اجرایی در وضعیت بهتری باشد، به مجلس معرفی میکرد.
پس از اظهارات مخالفان و موافقان و دفاع بهبهانی از برنامههایش، نوبت به علی کردان رسید. اما پیش از آن که بحث و بررسی درخصوص کردان مطرح شود، احمد توکلی در تذکری خواستار ادامه برگزاری جلسه، به صورت غلیرعلنی شد. ظاهرا احمد توکلی و همان هواداران طیف وی قصد داشتند تا اظهارات خود را درخصوص کردان که حالت افشاگری داشت، در یک جلسه غیرعلنی برای نمایندگان مطرح کنند؛ اما این درخواست با مخالفت لاریجانی روبهرو شد. به طوری که توکلی با استناد به ماده ۱۰۳ آییننامه داخلی مجلس تاکید کرد که بنا به تقاضای کتبی رییسجمهور یا یک وزیرو یا ده نفر از نمایندگان به دلیل شرایط اضطراری، میتوان جلسه غیرعلنی برگزار کرد که لاریجانی در پاسخ با اشاره به اصل ۶۹ قانون اساسی تاکید کرد که نه شرایط اضطراری وجود دارد و نه مشکل امنیتی، تقاضا باید با موضوع سنخیت داشته باشد.
لاریجانی ادامه داد: جمهوری اسلامی بیدی نیست که با دو، سه تا اظهارنظر درباره وزیر بلرزد. «الان نه جنگ است و مردم هم محرم هستند و همه چیز باید شفاف باشد.
در این حال بار دیگر نادران در تذکری به همین ماده استناد کرد و گفت که ما میخواهیم درباره صلاحیت اخلاقی رییس شورای امنیت کشور صحبت کنیم. لاریجانی هم در پاسخ گفت که نباید مخالفت یا موافقت خود را با وزیر در اظهارات خود در قالب تذکر آییننامهای مطرح کنید. وی بار دیگر شرایط کشور را بسیار معمولی خواند و هیچ اضطراری که بر مبنای آن بخواهد جلسه را غیرعلنی کند، ندید. در همین حال باهنر هم در قالب تذکر آییننامهای به گونهای جواب توکلی و نادران را داد و تاکید کرد: اگر اضطرار در این ماده پسوندی نداشت، هر کس که تشخیص میداد، باید جلسه غیرعلنی تشکیل شود، مانند رییسجمهور، وزیریا ۱۰ نماینده، باید جلسه غیرعلنی برگزار میشد؛ اما در این ماده شرط گذاشته شده که اضطرار و رعایت امنیت کشور باید تشخیص داده شود که در اینجا تشخیص دهنده این مساله رییس جلسه است.
نماینده مردم تهران در خانه ملت، افزود: متاسفم که برخی نمایندگان از اخطار آییننامهای برای موافقت یا مخالفت استفاده میکنند، آقایان در همین چند جمله حرفهای مخالف خود را زدند و تمام بحثهایی که عنوان شده و کاغذهایی که پخش شده بود، را از پشت تریبون مطرح کردند، اما خواهش میکنم هر کس حرفی دارد، صراحتا از تریبون صحبت کند و پاسخ را بشنود و هم در مقابل مردم و هم در مقابل خدا پاسخگوی حرفهای خود باشد.
لاریجانی در اینجا از باهنر پرسید که تذکر شما خطاب به چه کسی بود، که باهنر پاسخ داد: تذکرم به آقایانی است که از تذکر آییننامهای استفاده کرده و مخالف وزیر پیشنهادی صحبت میکنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به باهنر، گفت: به دلیل آنکه آقای باهنر نایب رییس هستند، این مساله را قبول میکنیم که حاضرین در مجلس خندیدند.
در عین حال باز هم توکلی در تذکری خطاب به لاریجانی تاکید کرد که من تلاش کردم که بعضی موارد را در خصوص کردان علنی نکنم. وی سپس خطاب به لاریجانی گفت: به استناد این ماده شما اختیاری ندارید که تشخیص بدهید جلسه غیرعلنی است، این نمایندگان مجلس هستند که این تشخیص را میدهند و شما به محض دیدن این تقاضا باید جلسه را غیرعلنی ادامه میدادید و با استماع دلیل تقاضاکنندگان تصمیم میگرفتید که جلسه علنی ادامه پیدا کند یا غیرعلنی که این مساله با مخالفت لاریجانی روبهرو شد. پس از این سخنان مخالفان و موافقان علی کردان اظهارات خود را مطرح کردند که مهمترین بخش آن زیر سوال بردن مدرک تحصیلی دکترای کردان و نیز فوق لیسانس او، تندرو بودن وی، برخی مسائل اخلاقی و نگرانی بابت از دست رفتن میراث اصولگرایی و اهداف دولت احمدینژاد بود که به اعتقاد مخالفان وی صلاحیت حضور در وزارت کشور را به این دلیل نداشته و وجودش در وزارت کشور به گفته زاکانی خسران است، اما در نهایت نمایندگان به رغم همه این کنایهها و افشاگریها به هر سه گزینه مورد نظر احمدینژاد رای دادند.
حسینی مخالفی نداشت
پس از سخنرانی رییسجمهور درمجلس قرار بود که مخالفان و موافقان گزینه پیشنهادی برای وزارت اقتصاد به سخنرانی بپردازند که برای نطق در مخالفت با سرپرستی سید شمسالدین حسینی هیچ یک از نمایندگان اعلام تمایل و ثبت نام نکرده بودند.
طبق آییننامه، ابتدا باید مخالف و سپس موافق صحبت کند، ولی از آنجا که حسینی هیچ مخالفی نداشت قرار شد موافقان به ایراد سخن بپردازند، که این موضوع مورد تذکر تعدادی از نمایندگان قرار گرفت، ولی لاریجانی رییسمجلس گفت این موضوع در مورد وزرا نیست و اگر مخالفی نباشد، موافقان میتوانند صحبت کنند و درست نیز همین است.
براین اساس درپی توضیحات لاریجانی، موافقان وزارت شمسالدین حسینی به ایراد دیدگاههای خود پرداختند.
ویژگی مهم برنامه حسینی
نماینده تالش درموافقت با وزارت حسینی، مهار تورم را مهمترین ویژگی برنامههای وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دانست و گفت: این وزارتخانه چند ماه با سرپرست اداره شده است، امروز لازم است تا یک مدیریت باثباتی بر این وزارتخانه حاکمیت پیدا کند.
بهمن محمدیاری به ویژگی ممتازی که حسینی در برنامههای خود در جلسات با نمایندگان بیان کرده بود، اشاره کرد و گفت: ایشان مرزبندی کاملی بین اقتصاد و سیاست قائل و معتقدند که مسائل اقتصادی را باید با توسل به علم اقتصاد و نه با وارد کردن مدیریت سیاسی که مسائل اقتصادی را تحتالشعاع قرار میدهد، حل کرد.
حمایت دانشجعفری
نماینده مردم صومعهسرا در خانه ملت، از وزیر پیشنهادی وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی به عنوان فردی که با پشت سرگذاشتن مدارج علمی در حوزه اقتصاد از تخصص و علم لازم برخوردار است، نام برد.
سید کاظم دلخوش در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی گفت: دانشجعفری هم که خود رییس کمیسیون اقتصادی بود و بعد از آن سکان وزارت اقتصاد و دارایی را در دست گرفته بود، از حسینی به عنوان فردی توانمند در حوزه مدیریت اقتصادی یاد میکرد.
مهار تورم در چندماه
سیدشمسالدین حسینی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در ادامه به دفاع از برنامههای خود پرداخت با اشاره به سرفصلهای برنامههایش به مهار تورم، اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام مالیاتی، تسهیل امور گمرکی، توسعه بیمههای تجاری، اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، توسعه بازار سرمایه، پویا ساختن نظام نظارت و حسابرسی و تحول در نظام اداری وزارت امور اقتصاد و دارایی اشاره کرد و گفت: برنامهها با درک این واقعیت از اینکه یک سال بیشتر از دولت باقی نمانده است، در کوتاهمدت و میانمدت مطرح است.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در خصوص مهار تورم، گفت: با ارائه تدوین ساختاری و با احصای ریشههای آن اذعان دارم که تورم مشکلی نیست که در طول یک سال حل شود، ولی میتوان حتی ظرف چند ماه شعلههای تورم را فرو نشاند و در این راه انضباط مالی و صرفهجویی، انضباط پولی و مهار رشد نقدینگی و هدایت آن به سوی فعالیتهای مولد، سیاستهای مناسب تجاری برای تعدیل تورم وارداتی ناشی از تکانههای نفتی، خنثیسازی اثر مازاد درآمدهای ارزی بر رشد پولی و نقدینگی میتواند موثر میباشد.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، تصریح کرد: توسعه بازار سرمایه این روزها بسیار وضعیت خوبی دارد، اما حتما میتوانیم این بازار را توسعه و تعمیق ببخشیم.
از دولت بازرگان تا مونوریل
مخالفان وزیر پیشنهادی راه هر یک به موضوعات متفاوتی پرداختند به طوری که یکی از مخالفان به سن بالای بهبهانی پرداخت، دیگر پروژه مونوریل در دوره شهرداری احمدینژاد که حاصل ایدههای بهبهانی بود را نشانه ناکارآیی وی دانست و علی مطهری تعهد وی را زیر سوال برد.
علی مطهری با بیان اینکه بهبهانی وزیر مناسب دولت نهم نیست، گفت: وزیر باید سابقه تفکر و زندگی درست اسلامی داشته باشد، نگویید ایشان متخصص در چنین و چنان است، خیلی از انحرافات به دست همین متخصصها انجام میشود.
نماینده تهران در مخالفت با بهبهانی گفت: یک وزیر علاوهبر تخصص باید بینش، دید و فرهنگ اسلامی داشته باشد، فرهنگ اسلامی وی باید بالاتر از حد معمول باشد. وی یادآور شد که اگر بهبهانی در دولت موقت مهدی بازرگان معرفی میشد بهتر بود، وی مناسب برای وزارت در دولت نهم نیست.
مطهری تصریح کرد: معتقدم جناب آقای احمدینژاد در بین روسای جمهوری اخیر بهترین رییسجمهور بودند، اما معتقدم که ایشان در مسائل فرهنگی بسیار بیتفاوت، بیحس و غیرحساس هستند و این جور مسائل را به هیچ وجه اهمیت نمیدهد و معرفی اینگونه افراد برایش خیلی عادی است.
وی افزود: در حالی که اینها نوعی انحراف از مسیر اصلی انقلاب است. فردا انقلاب کمکم به انحراف کشیده خواهد شد نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: با وجود این همه افراد متخصص در رشته عمران و راه و ساختمان فکر نمیکنم لزومی داشته باشد که حتما آقای بهبهانی وزیر باشد.
نماینده اسلامآباد غرب دیگر مخالف وزارت بهبهانی هم گفت: باید مشخص شود که بهبهانی در پروژه شکست خورده مونوریل تهران چه نقشی داشته است.
حشمتالله فلاحتپیشه با تاکیدبر اینکه افکار عمومی در مورد پروژه مونوریل با سوالاتی مواجه است، گفت: باید برای روشن شدن و تنویر افکار عمومی نقش بهبهانی در پروژههای نیمه تمام مشخص شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: بهبهانی برنامهای کلی به مجلس ارائه کرده و از ۱۶ صفحه برنامه او حدود ۱۲ صحفه به کلیات پرداخته است. ارائه کلیات به مجلس به عنوان برنامه کاری با توجه به اینکه ما با بودجه و تخصیص اعتبار سروکار داریم به معنای فرار از پاسخگویی در آینده است.
نماینده مردم چناران نیز تاکید کرد: بهبهانی در حالی برنامه بلند مدت خود را به مجلس آورده که حداکثر یک سال به عنوان وزیر میتواند کار کند و بهرغم این مدت محدود او اعلام کرده که چقدر ریل و جاده احداث میکند. به قول یکی از دوستان فقط مانده وی یک ریل از آسمان به زمین بزند و البته نمیتوان این همه کار را در یک سال انجام داد.
مونوریل بهبهانی در کرج است
در مقابل اما سه نفر از نمایندگان در پی اظهارات مخالفان وزارت بهبهانی به حمایت از وی پرداختند و ایرادات واردشده به وی از جمله نقض تعهد، کبرسن و شکست طرحهای وی را رد کردند.
از جمله نماینده کرج که گفت مونوریل در تهران قربانی مسائل سیاسی شد، اما اکنون در کرج اجرا میشود.
فاطمه آجرلو دیروز در موافقت با وزیر پیشنهادی راهوترابری گفت: یکی از مهمترین شاخصهای مورد نظر نمایندگان ارزشی و متعهد مجلس، موضوع ولایت مداری افراد است که در صدر همه اولویتها قرار دارد، در برنامه دکتر بهبهانی در جریان تخصصهای وی در رشتههای عمران و راه وترابری قرار گرفتهاید، اگر افراد جوان معرفی شوند، عدهای به بیتجربه بودن آنان اعتراض میکنند، حال که یک فرد متخصص با تجربه معرفی شده است، عدهای ایرادهای دیگر مطرح میکنند.
نماینده کرج با اشاره به سخنان مخالفان وزیر پیشنهادی راهوترابری، گفت: مجلس باید در مورد مونوریل و شکست آن شفاف شود؛ چراکه این پروژه دستخوش برخوردهای سیاسی شد، اما با پیگیریهای درخور تقدیر بهبهانی این پروژه در کلان شهر کرج در حال اجراست.
برنامههای بهبهانی در راه
حمید بهبهانی در جلسه دیروز مجلس نیز در دفاع از خود، با اشاره به اینکه ظرفیتهای ترانزیتی بزرگترین ثروت طبیعی ایران بعد از نفت است، گفت: ایران میتواند از طریق ترانزیت درآمد بالایی داشته باشد.
وزیر پیشنهادی راهوترابری در جلسه رای اعتماد که در دفاع از برنامههای خود برای تصدی پست وزارت راه سخن میگفت، با اشاره به اینکه بخش راه شریان حیاتی کشورها است که نقش مهمی در توسعه دارد، گفت: یکی از برنامههای من تقویت شبکه راههای کشور است که در برنامهای که تقدیم مجلس کردم به آن اشاره شده است. بهبهانی تصریح کرد: یکی از برنامههای اصلی من برطرف کردن حلقههای مفقوده کریدورهای تراتزیتی در کشور است.
تبدیل امیدها به یاس
پس از اتمام اظهارات موافقان و مخالفان وزارت راه، بار دیگر علی مطهری در جایگاه قرار گرفت تا به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی کشور یعنی علی کردان صحبت کند.
علی مطهری در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشور با اشاره به سابقه کردان در معاونت اداری - مالی صدا و سیما گفت: وی در این پست بسیاری از همولایتیها و اقوام و خویشانش را به استخدام سازمان صدا و سیما درآورد. در آن مقطع با سازمان صدا و سیما همکاری داشته و از نزدیک شاهد این موضوع بودم. این موضوع یک نقطه ضعف در کارنامه کردان است.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به تحقیق عدهای از روحانیون مجلس از پرونده کردان گفت: عدهای از روحانیون مجلس با بررسی پرونده کردان وی را از لحاظ اخلاقی در خصوص اعلام مدرک تحصیلی، صاحب صلاحیت برای پست وزارت کشور ندانستند. نمیخواهم به صورت جزئی وارد موضوع شوم، ولی میتوانید به صورت سربسته از افراد موثق سوال کنید.
اظهارات مطهری که به اینجا رسید، عدهای از نمایندگان مجلس فریادهایی را در باب انتقاد و مخالفت با صحبتهای مطهری سر دادند. به طوری که کوچکزاده با فریاد خطاب به مطهری تاکید کرد که چرا چنین مسائلی را در صحن مطرح میکنید؟ نمایندگان کی تشکیل جلسه دادند و کدام روحانی این حرفها را زده است؟ موسوی، نماینده اردبیل نیز صدای خود را به نشانه مخالفت با سخنان مطهری بلند کرد. پس از این مخالفتها، مطهری ادامه وقت خود را به روحالله حسینیان داد. حسینیان در حالی که عبای خود را بر دوش میانداخت از صندلی خود برخاست و به سمت جایگاه رفت. حسینیان با بیان اینکه ۸سال خوندل خوردهایم به امید روزگاری که دولت احمدینژاد سر برآورد، افزود: اما متاسفانه مدتی است که امید ما به یاس تبدیل شده است. با وجود اینکه از مدافعان سرسخت این حرکت هستم، اما به دلیل دلسوزی با دولت احمدینژاد به عنوان مخالف سخن میگویم.
وی با تاکید بر اینکه هنوز هم معتقدم باید از دولت دفاع کنم، افزود: دفاع این گونه نیست که اگر راه خطایی دولت در پیش دارد ما این راه خطا را تایید کنیم، چرا که اگر دوستان به آینده خودشان فکر نمیکنند اینجانب نگران آینده اصولگرایی هستم تا نکند با این رفتار ومنش خدایی ناکرده زمینههایی فراهم شود که حتی نیروهای مذهبی به دلیل این بدعتهایی که در حال گذاشته شدن است، حکومت را دودستی به همانهایی که ۸ سال با ارزشها مخالفت کردند و در صدد تضعیف آن برآمدند، تقدیم شود.
حسینیان یادآور شد: احمدینژاد در انتخاب و معرفی این دو وزیر که اینجانب حساسیت دارم،بدعتی گذاشت که اگر به همین سمت و سو برود باید منتظر باشیم که یک روزی از وزرای دولت رژیم گذشته بیاورند نصب کنند و به عنوان متخصص معرفی شوند.
وی با بیان اینکه اگر جلسه علنی نبود وارد برخی مسائل میشد، اظهارداشت: کسی که میخواهد وزیر کشور جمهوری اسلامی شود، باید فردی امین باشد.
وی گفت: در جلسهای که وزیر پیشنهادی کشور با نمایندگان داشتند، بنده و فاکر از کردان راجع به دکترای افتخاری که در زندگی نامه خود آوردهاند و از دانشگاه آکسفورد کسب کردهاند سوال کردیم، اظهار کردند بنده یک رسالهای نوشتم و فرستادم که دکترای افتخاری را کسب کردم.
حسینیان گفت: ما از کردان پرسیدیم رساله شما چه بود که پاسخ دادند رساله من در تقویت و تعلیم در اسلام بوده است، که بنده گفتم این عنوان ربطی به دکترای حقوق ندارد و چگونه به شما دکترای حقوق اساسی در مقابل نوشتن یک رساله تعلیم وتربیت در اسلام را دادند که ایشان در جواب ماندند.
نماینده مردم تهران در خانه ملت تصریح کرد: بنده همچنین از وزیر پیشنهادی کشور سوال کردم که آیا شما از رساله خود دفاع کردهاید فرمودند، دفاعی نکردهاند، در حالی که کردان صبح همان روز در جلسهای رسما اعلام کرده بودند من از این رساله دفاع کردم و وقتی از ایشان سوال شد شما که زبان انگلیسی نمیدانید چگونه دفاع کردید، گفتند مترجم گرفتم. وی افزود: کردان در پاسخ به سوال فاکر که فرمودند شما در جلسه صبح اعلام کردید از رساله خود دفاع کردهاید، پس چرا در این جلسه میگویید دفاع نکردهام، گفت: من اشتباه کردم، اینجانب نیز در سوالی از کردان پرسیدم شما بر چه مبنایی تاکنون حقوق خود را میگرفتید که فرمود بر مبنای این مدرک بوده است و بنده هم عنوان کردم چرا شما چندین سال براساس مدرک خلاف حقوق گرفتهاید و توجیهتان چه بود، پاسخ دادند، در وهله اول من از لاریجانی اجازه گرفتم و بعد هم گفتند من ماموریت زیاد رفتم و حق ماموریت نگرفتم و این مبلغ اضافه را بر مبنای آن حق ماموریت ها حساب کردند.
پس از اتمام اظهارات حسینیان، دلقپوش، نماینده مردم آستارا به عنوان موافق در جایگاه حاضر شد و با تقدیر از فعالیتها و سوابق کردان تاکید کرد که در این شرایط احساس عدم تعیین وزیر خسارتهای فراوانی را برای کشور و مردم در بردارد و لازم است نمایندگان برای کمک به دولت و رییسجمهور اقدام بزرگوارانه خود را انجام داده و از وزارت کشور حمایت کنند. پس از اظهارات دلقپوش، جلسه علنی صبح پایان پذیرفت و ادامه جلسه به بعدازظهر و ساعت ۱۴ موکول شد.
در ادامه جلسه زاکانی به عنوان مخالف دیگر کردان وارد جایگاه شد و در مورد مدرک تحصیلی کردان، گفت: فوق لیسانس وی مبنا و پایهای ندارد و توجه فقط به دکترای افتخاری جلب نشود و این مدرک هم حتی مبنایی ندارد و هیچ جا ارزشیابی نشده و اساسا قابل اعتنا نیست.
زاکانی تصریح کرد:عضویت وی در هیات علمی فقط با داشتن فوق دیپلم است و در تاریخ ١٢/٤/٧٩ طی نامهای از جاسبی درخواست میکند که به علت داشتن دانشنامهی دکترای حقوق جذب هیات علمی شود که هفت ماه پس از مشغولیت در دانشگاه فقط با برگه فتوکپی دکترای افتخاری، درخواست صدور حکم قطعی رسمی کرد که این هم از نکات جالب است و در نهایت نیز حکم قطعی و رسمی گرفت.
وی افزود: در این هفته که پرونده مطرح شد کردان نکتهای را شنبه به ما گفت که روز گذشته در یک جلسه شش نفرهای اعلام کرد اشتباه کرده است و نادرست گفته، به این معنا فردی که میخواهد تصدی این مسوولیت را بگیرد ظرف چهار روز از یک نکته عدول کرده و حرف خلاف واقعی را به جمعی که میخواهند در مقام انتخاب درآیند، میزند.
نماینده مردم تهران در خانه ملت، تصریح کرد: پس از جلسه روز گذشته سه تن از نمایندگان که از قضات هستند به اتفاق گفتند وی صلاحیت ندارد و به صلاح کشور نیست که مسوول شود که برای ریاست قوه مقننه شفاها اعلام کردند.
پس از پایان اظهارات موافق و مخالف درباره وزیر پیشنهادی کشور، علی کردان با اعتماد به نفس قابل توجه وارد جایگاه شد و سعی کرد اینگونه وانمود کند آنچه درباره وی مطرح شده، برایش اهمیتی نداشته است. بر همین اساس هم ابتدای سخنان خود را به نمایندهای که سوالاتی را درباره برنامههای وی برای وزارت مطرح کرده بود، قرار داد و دست آخر هم در پاسخ به مواردی که درباره مدرک تحصیلی وی مطرح شده بود، قول داد مدارکش را به هیات رییسه تقدیم کند و درباره آنچه در خصوص وضعیت اخلاقی وی مطرح شد، سوالکنندگان را به وزارت اطلاعات ارجاع داد.
علی کردان گفت: مجلس به هر نحوی که مصلحت میداند، تصمیم بگیرد، آن تصمیم را بر دیده منت خواهم گذاشت؛ ولی در هر سنگری که خدمت کنم، تعامل با مجلس را یک وظیفه شرعی و قانونی میدانم.
وزیر پیشنهادی رییس جمهوری برای تصدی وزارت کشور قبل از کسب رای اعتماد مجلس در دفاع از خود اظهار کرد: مباحثی که در مجلس شورای اسلامی مطرح شد، قطعا خیرخواهانه و ناصحانه و ادای وظیفه نمایندگی بود، از برادران موافق و دوستان مخالف، سپاسگزاری میکنم که فضایی را فراهم کردند که من هم بتوانم در حد وسع و بضاعتم برنامههایم را برای وزارت کشور نزد دوستان تبیین و اگر مواردی وجود دارد برای روشن کردن ذهن نمایندگان عزیز مطرح کنم.
آخرین دفاع احمدینژاد
با پایان سخنان موافقان و مخالفان کردان دیروز این احمدینژاد بود که دیگر بار با حضور در مجلس در جلسه دوم دفاع از وزیران پیشنهادی، از شمسالدین حسینی، علی کردان و حمید بهبهانی، نامزدهای تصدی وزارتخانههای اقتصاد، کشور و راه دفاع کرد.
احمدینژاد با بیان این که سنگینترین هجمهها در عرصههای جهانی و داخلی قریب به سه سال علیه دولت وجود داشته است، تاکید کرد: سه عزیزی که معرفی شدهاند سه فرد مومن و وفادار به انقلاب با سابقه طولانی خدمت هستند. کجای آقای بهبهانی با وزیران طاغوت مشابهت دارد؟ من ۳۰ سال است که ایشان را میشناسم. فداکاریهایی برای انقلاب کرده که خیلیها حاضر نیستند انجام دهند. ایشان تکیهگاه نیروهای انقلاب در دانشگاه بوده و هرجا انقلاب ماموریت داده ایستاده و کار کرده است. آیا در زندگیاش دستاندازی به بیتالمال بوده است؟ کمکاری بوده است؟ من در حضور شما شهادت میدهم که در این ۳۰ سال نه تنها اینها را ندیدم، که عکسش را دیدم؛ خانوادهای پاک و زندگی سالم و شفاف.
احمدینژاد در همین حال تصریح کرد: جناب حسینی هم برآمده از انقلاب و رویش انقلاب است که با این علم، تسلط و تعهد به اصول و جهتگیریهای انقلاب معرفی شده، یا جناب کردان که ۳۰ سال در خدمت انقلاب و در تمام مدت در مسوولیتهای مهم و بعضا حساس بوده است. زندگی، خانواده، مواضع و کارکرد او هم مشخص است؛ البته معنای این حرفها این نیست که لزوما انتخاب من بهترین انتخاب است. ما باید مسیری را طی کنیم تا به چند نفر برسیم. اینطور نیست که انبار هزار نفره داشته باشیم بلکه با کلی دقت، پیگیری، مشورت و بالاخره توجه به مصالح کشور و الزامات کار به یکی دو نفر میرسیم. باید هماهنگیهای زیادی کنیم که اینها ضروریات و لوازم تصمیمگیری است که کمک میکند تصمیمی دقیقتر و پختهتر گرفته شود.
رییس دولت نهم در ادامه گفت: یکی از دوستان به من گفت بعضی از عزیزان نمیدانم از کدام منبع گفتهاند که وقتی با آقا مطرح شده، احمدینژاد اصرار کرده است تا بالاخره آقا فرمودهاند من مخالفتی ندارم. اصلا رابطه ما با رهبری اینطوری است؟ آیا رابطه این دولت با رهبر اینطور تنظیم شده است؟ اصلا برای ایشان دو دقیقه هم طول نکشید. من گفتم این سیر طی شده و استنتاجی کردیم و به ایشان رسیدهایم.
وی افزود: گفتند برادر عزیز و بسیار خوب ما آقای صمصامی و برادر بسیار خوبمان آقای سید مهدی(هاشمی)، لب مرزی هستند و ممکن است رای لازم را کسب نکنند. خود آقای سیدمهدی به من گفتند که ما هم ارزیابی کردهایم، لب مرزی هستیم و شما این خطر را نکن و روی فرد دیگری بررسی کن. وقتی خدمت آقا رفتیم، عرض من یک دقیقه هم نشد. من سیر را گفتم و ایشان پرسیدند چقدر آقای کردان را میشناسید و من هم توضیح دادم و ایشان گفتند بسیار خوب، بروید و تلاش کنید که ایشان رای بیاورد.
رییسجمهور با انتقاد از بحثهای مطرح شده اظهار کرد: ما که نباید بیاییم و اینجا حرفی را از بالاترین جایگاه نظام نقل کنیم که همه پیکره این نظام و ملت متصل به آنجا است.
احمدینژاد اضافه کرد: برادری آمد و گفت احمدینژاد خودش موافق نیست و مخالف است و به همین خاطر فلان برادر و فلان برادر مخالفت میکنند. شما من را میشناسید و میدانید که اهل این سیاسیکاریها نیستم، البته من امروز خیلی خوشحال شدم و خدا را شکر کردم که جناب آقای دکتر لاریجانی چند بار گفتند با این کاغذهایی که منتشر میشود برخورد خواهم کرد. انشاءا... برخورد کنند و منشأ آن هم مشخص شود.
احمدینژاد با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان گفت: من از خدا میخواهم نیاورد آن روزی را که احمدینژاد به دنبال گماردن وزیران زمان شاه باشد؛ البته خدا خودش میداند که من مطلقا هیچ چیزی را به دل نمیگیرم، ولی آیا امروز انقلاب ما به سمت طاغوت دارد حرکت میکند یا اینکه امروز ملت ایران پرچمدار همه اصول و آرمانها در جهان است؟
وی با بیان این خواهش که انتقاد به کارهای من را به وزیران تسری ندهید، خطاب به نمایندگان یادآورشد: ممکن است یک برادری نسبت به سیاستهای فرهنگی دولت انتقاد داشته باشد. ما مخلص او هم هستیم و به حرفهایش گوش میدهیم و ملاحظه میکنیم؛ ولی این ارتباطی به وزیر راه و اقتصاد ندارد. اینها باید بروند راه را درست کنند، راه آهن را درست کنند و کشور را درست کنند.
پس از دفاع احمدینژاد از وزرای پیشنهادی،رایگیری انجام و در نهایت معلوم شد که هر سه گزینه مشمول اعتماد مجلس واقع شدهاند.
ارسال نظر