معاون البرادعی پنجشنبه به تهران می‌آید

دنیای اقتصاد- سعید جلیلی و خاویر سولانا،‌ مذاکره‌کنندگان ارشد ایران و کشورهای موسوم به گروه ۱+۵، دیروز بعدازظهر در گفت‌وگویی تلفنی بر ادامه مسیر مذاکرات تاکید و توافق کردند که طی روزهای آینده تماس‌های خود را از سر بگیرند.براساس این گزارش، گفت‌وگوی مجدد تلفنی طرفین ظرف دو سه روز آینده انجام خواهد شد. در تماس تلفنی جلیلی و سولانا صورت گرفت

تاکید بر ادامه مسیر مذاکرات

هاینونن پنج‌شنبه به تهران سفر می‌کند

دنیای اقتصاد- سعید جلیلی و خاویر سولانا،‌ مذاکره‌کنندگان ارشد ایران و کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ دیروز بعدازظهر در گفت‌وگویی تلفنی بر ادامه مسیر مذاکرات تاکید و توافق کردند که طی روزهای آینده تماس‌های خود را از سر بگیرند. این در حالی است که قرار است اولی‌ هاینونن معاون پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بامداد پنج‌شنبه به تهران سفر کند. این سفر به منظور تعیین دستورالعمل آینده کاری تعاملات ایران و آژانس صورت می‌پذیرد. گفت‌و‌گوی تلفنی سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و دبیر این شورا با خاویر سولانا،‌ مسوول سیاست خارجی اتحادیه‌های اروپایی دیروز در حالی صورت گرفت که طی دو روز گذشته دستگاه تبلیغی غرب و به ویژه آمریکا تلاش کردند تا به افکار عمومی جهان القا کنند که ایران از یکی از توافق‌های صورت گرفته در مذاکرات ژنو مبنی بر پذیرش ضرب‌الاجل برای پاسخگویی به بسته پیشنهادی گروه ۱+۵ عدول کرده است. حال اینکه به گفته مقام‌های ایران و همچنین سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اساسا چنین ضرب‌الاجلی در مذاکرات یاد شده تعیین نشده بوده است. به گزارش روابط عمومی دبیر‌خانه شورای عالی امنیت ملی، در تماس تلفنی جلیلی و سولانا طرفین با تاکید بر این که حفظ این مسیر نیازمند فضای مثبت و سازنده است، توافق کردند در روزهای آینده دوباره با یکدیگر رایزنی کنند و تماس‌های خود را ادامه دهند.

براساس این گزارش، گفت‌وگوی مجدد تلفنی طرفین ظرف دو سه روز آینده انجام می‌شود. پیش از این یک مقام مسوول از گفت‌وگوی تلفنی میان دبیر شورای امنیت ملی و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی درباره برنامه‌ریزی برای ملاقات بعدی طرفین خبر داده بود.این مقام مسوول در خصوص رویکرد طرفین در این مذاکرات تلفنی که پس از مذاکرات ژنو انجام می‌شود، گفت: طرفین با رویکرد مثبت با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند و سعی دارند نقاط مشترک بیشتری را برای ملاقات بعدی با توجه به بسته‌های پیشنهادی و nonpaper پیدا کنند.

جلیلی و سولانا به همراه نمایندگان شش کشور انگلیس، آمریکا، فرانسه‌، چین، روسیه و آلمان در ۲۹ تیر‌ماه در ژنو با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

در این گفت وگوها طرفین بر ادامه این روند توافق کردند. کریستینا گالاش، سخنگوی خاویر سولانا‌، رییس سیاست خارجی اتحادیه‌ اروپایی نیز روز یکشنبه اعلام کرده بود: انتظار داریم به زودی تماسی تلفنی میان سولانا و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران‌ برقرار شود. جلیلی و سولانا پس از مذاکرات ژنو توافق کرده‌ بودند، مذاکرات را به صورت ملاقات یا گفت‌وگوی تلفنی دنبال کنند. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در این مذاکرات پیشنهاد داده بود، مساله‌ هسته‌ای از طریق مدل ۱+۶ دنبال شود، چرا که این مدل برای حل این مساله و سایر موضوع‌های منطقه راهگشاتر خواهد بود. جلیلی پس از بازگشت به ایران از مذاکرات ژنو، فضای این اجلاس و مذاکرات را سازنده و روبه جلو توصیف کرد و گفت: اجلاس ژنو به این منظور برگزار شد که درباره چگونگی مذاکرات، ساختار، ادامه و زمان‌بندی آن با یکدیگر به توافق برسیم. وی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به خبرنگاران گفته بود: در این اجلاس با ابتکار عمل وارد شدیم که در برابر پیشنهاد آنها و nonpaper ( نقشه راه) که ارائه کرده بودند‌، پیشنهاد مشخص برای ادامه کار با رویکردی سازنده ارائه کردیم که مورد توجه و استقبال طرف مقابل واقع شد. درباره اینکه چگونه کار را ادامه دهیم نیز در این اجلاس مباحث خوبی صورت گرفت.

جلیلی اضافه کرد: ایران در این مذاکرات نشان داد علاوه بر پاسخ به نامه شش کشور درباره ساختار مذاکرات دارای ایده روشن و طرح مشخص است.در همین حال، دیروز یک دیپلمات اروپایی پیش بینی کرد که پاسخ ایران به بسته پیشنهادی گروه ۱+۵ «بین یک بله ملایم و خیر ملایم» باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر روزنامه فایننشال تایمز با درج مطلبی درباره واکنش احتمالی تهران به بسته پیشنهادی ۱+۵ ادعا کرد: دیپلمات‌های اروپایی خوش‌بینی کمی نسبت به پاسخ مثبت ایران به بسته پیشنهادی این گروه دارند.طی روزهای گذشته و همزمان با افزایش تبلیغات رسانه‌های غربی درباره به پایان رسیدن مهلت ادعایی غرب به ایران، سخنگوی هیات آمریکا در سازمان ملل متحد خواستار افزایش تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران شد. به گزارش آسوشیتد پرس، ریچارد گرنل گفت: ایرانی‌ها هیچ چاره‌ دیگری را برای شورای امنیت به غیر از افزایش تحریم‌ها باقی نگذاشته‌اند.بر همین اساس، دیپلمات‌های حاضر در سازمان ملل می گویند آمریکا از هم‌اکنون فشار خود را روی ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت سازمان ملل آغاز کرده تا آنها را وادار به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران بکند.از سوی دیگر وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با یک رسانه آمریکایی از جامعه جهانی خواست تا برای افزایش تحریم‌ها علیه ایران تلاش کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، زیپی لیونی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی. ان. ان، مدعی شد: زمان ارزش زیادی دارد و این نکته روشن است که ایران توجهی به مذاکرات ندارد و این مساله پیامی روشن به جامعه جهانی است تا اقدامات خود را با تحریم‌های واقعی و تاثیرگذار ادامه دهد. لیونی با صرف نظر از تهدیدهایی که زرادخانه هسته‌ای رژیم اسرائیل برای خاورمیانه به همراه دارد، ادعا کرد: اگر برنامه هسته‌ای ایران به چالش کشیده نشود، آنگاه همسایگان میانه روی این کشور اتحاد خود با جامعه جهانی را پایان خواهند داد. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که یا باید با قدرت‌های بزرگ درگیر شوی یا اینکه به آنها ملحق شوی. وی مدعی شد: ما نیازمند درک این مساله هستیم که امروز باید برای افزایش تحریم‌ها اقدام کنیم. تحریم‌ها می‌توانند تاثیر گذار باشند تا ایران و بقیه کشورها این نکته را درک کنند.