کتاب
مداخلهها
به تازگى کتابى از نوام چامسکى، نویسنده، پژوهشگر و زبانشناس مشهور آمریکایى با عنوان مداخلهها منتشر شده که در آن درباره آینده نفت، هلال شیعى و وضعیت سیاسى شیعیان در آینده نوشته است.
چامسکى، نویسنده آمریکایى و لهستانىالاصل، در این کتاب پیشبینى مىکند که در آیندهاى نه چندان دور، شیعیان بر نفت جهان استیلاى کامل خواهند یافت و بازار نفت را به طور کامل در اختیار مىگیرند. وى تاکید مىکند که این موضوع، کابوسى تازه براى آمریکا به وجود خواهد آورد که از هم اکنون در حال شکلگیری است.
چامسکى که به تندروترین دشمن ضد یهودى، ضد اسرائیلى و ضد آمریکایى مشهور است، در این کتاب با اشاره به رویارویى ایران و ایالات متحده آمریکا، مىگوید، واشنگتن از قدرتگیرى ایران سخت نگران است و به دنبال کوچکترین بهانهای مىگردد تا از افزایش قدرت ایران در خاورمیانه جلوگیرى کند.
به اعتقاد چامسکى، قدرت ایران در خاورمیانه که از تهران آغاز مىشود و شامل عراق، سوریه و حزب ا... در جنوب لبنان مىشود، قدرت تازهاى است که در حقیقت شیعیان ایجاد کردهاند و به زودى با تسلط بر مناطق نفتى کابوسى تازه براى ایالات متحده آمریکا به وجود مىآورد. کتاب مداخلهها در حقیقت آرا و نظریات آزاد چامسکی است که به صورت سلسله مقاله از سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ نوشته شده است. سلطه، کشورهای شکست خورده و سلطه خطرناک از مهمترین بخشهای این کتاب محسوب میشوند. چامسکی در این کتاب از سیاستهای ایالات متحده آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر به ویژه در مورد جنگ عراق و عواقب آن، موضوع فلسطین و مساله دیوار حائل که اسرائیل اصرار به بنای آن دارد و درگیریهای موجود میان اسرائیل و فلسطینیها که به اعتقاد چامسکی به دلیل بی توجهی ایالات متحده و اتخاذ سیاستهای یکجانبهگرایانه به نفع اسرائیل دائما شدیدتر میشود، بسیار انتقاد میکند. وی همچنین مینویسد، اشتباههای مکرر ایالات متحده آمریکا باعث شده است تا ایران فضا را برای ایجاد رابطه با آمریکا مناسب نبیند و چیزی شبیه جنگ سرد در ایران و به تبع آن متحدان آن در خاورمیانه با آمریکا به وجود آید.
چامسکی هر گونه حمله نظامیبه ایران را به شدت رد میکند و بعید میداند جورج بوش رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا بخواهد تا پایان دوران ریاست جمهوریاش به ایران حمله کند. به ویژه این که دنیا نیز به شدت با سیاست حمله به ایران مخالف است و به اعتقاد وی ۷۵ درصد آمریکاییها مذاکره دیپلماتیک را به تهدید نظامیعلیه ایران ترجیح میدهند.
این کتاب به زبان عربی نیز ترجمه شده و با استقبال خوبی در کشورهای عربی به ویژه محافل سیاسی، مطبوعات و دانشگاهی مواجه شده است.
ارسال نظر