بشار اسد پس از دیدار با احمدینژاد:
امیدوارم دیدگاههای ایران را به خوبی منتقل کنیم
عکس: ایسنا، روح الله وحدتی
احمدینژاد: در مذاکرات هستهای جدی هستیم.
عکس: ایسنا، روح الله وحدتی اسد : امیدوارم دیدگاههای ایران را به خوبی منتقل کنیم
احمدینژاد:در مذاکرات هستهای جدی هستیم
دنیای اقتصاد - سفر دو روزه بشار اسد به تهران از زمان آغاز ریاستجمهوری وی در سال ۲۰۰۰ میلادی، در قالب ششمین سفر این رییسجمهور سوری به ایران صورت گرفته است.
برخی تحلیلگران، سفر بشار اسد به تهران را حامل پیامیاز سوی کشورهای ۱+۵ برای ایران به منظور میانجیگری عنوان کردند؛ آنچه که رییسجمهور سوریه آنرا قویا رد کرد.
روسای جمهور ایران و سوریه تداوم و تحکیم روابط دوجانبه و منطقهای را مورد تاکید قرار دادند و تصریح کردند که تهران و دمشق مسیر مشترکی را که تاکنون داشتند، با هماهنگیهای بیشتر ادامه خواهند داد. به گزارش سایت اطلاعرسانی ریاستجمهوری، محمود احمدینژاد و بشار اسد بعد از ظهر روز شنبه در مذاکرات مشترک، با ابراز رضایت از روند روابط دو کشور اظهار کردند: خوشبختانه روابط ایران و سوریه در مسیر تفاهمات و علایق مشترک، به خوبی در حرکت است و همکاری و هماهنگی بیشتر میتواند در این خصوص موثرتر باشد.
روسای جمهور ایران و سوریه در جریان این مذاکرات، موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی از جمله اوضاع لبنان، فلسطین، عراق، رژیم صهیونیستی و موضوع هستهای کشور را مورد بحث و مذاکره قرار دادند. روسای جمهور دو کشور همچنین با تاکید بر اینکه در لبنان، فلسطین و عراق شرایط به نفع مردم و مقاومت این کشورها تغییر کرده است، روند جاری در کشورهای مذکور را مورد حمایت قرار داده و خواستار عدم دخالت دشمنان در اوضاع داخلی آن شدند.
محمود احمدینژاد در این نشست، روابط ایران و سوریه را خوب و رو به پیشرفت دانست و گفت: تاکنون تصمیمات مناسبی برای تقویت روابط دوجانبه و منطقهای گرفته شده و ضروری است با ترسیم چشمانداز توسعه همکاریها برای آینده، مسیر مشترکی را که انتخاب کردهایم با حفظ هماهنگی و همکاری مضاعف ادامه دهیم.
وی با اشاره به اهداف برخی کشورها برای ایجاد فاصله بین ایران و سوریه، گفت: این عده قطعا اشتباه میکنند و ایران و سوریه همواره در کنار هم خواهند بود. رییسجمهور با اشاره به سفر بشار اسد به تهران گفت: این سفر کمک خواهد کرد تا روابط دو جانبه با چشمانداز بلند و سرعت مضاعفی به پیش رود.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: شرایط امروز با سالهای گذشته کاملا متفاوت است و حتما بایستی با استفاده از تجربیات گذشته، برنامه هماهنگ و جامعی را برای آینده روابط خود ترسیم کنیم.
وی با اشاره به وضعیت آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه گفت: آنها در بدترین شرایط قرار دارند و افکار عمومیبه شدت علیه آنها است.
رییس جمهور اضافه کرد: آمریکا مدام با شکست مواجه میشود و برنامهریزیهای آن، یکی پس از دیگری ناکام میماند و در آیندهای نزدیک مجبور خواهد شد با تغییر رویکرد، خروج از عراق و منطقه را عملیاتی کند و هر دولتی که در آمریکا روی کار بیاید، اجبارا بایستی این اقدام را انجام دهد. احمدینژاد تصریح کرد: رژیم صهیونیستی فلسفه وجودیاش را از دست داده است و دیگر قادر نیست سیاستهای آمریکا و اروپا را در منطقه هدایت کند، بنابراین به طور طبیعی رو به اضمحلال است.
رییسجمهور تاکید کرد: امروز شرایط بهگونهای شده که آزادی همه سرزمینهای اشغالی، بازگشت فلسطینیان، تشکیل دولت فلسطینی و اضمحلال رژیم صهیونیستی نزد افکار عمومییک هدف خارج از دسترس به شمار نمیرود.
وی همچنین با اشاره به برنامه هستهای کشورمان گفت: در هر مذاکرهای که شرکت میکنیم و هر موضوعی را مطرح مینماییم، قطعا در جهت تثبیت حق هستهای ایران است و ملت ایران سرسوزنی از حقوق خود عقبنشینی نخواهد کرد. احمدینژاد تصریح کرد: هدف اصلی تهران در تمام فعالیتهای سیاسی در منطقه و در عرصه بینالمللی این است که مواضع کشورهای دوست و همسایه خود را تقویت کرده و سلطه بیگانگان را تضعیف کند.
رییسجمهور سوریه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه برای دمشق تحکیم و گسترش همپیمانی با تهران حائز اهمیت است، گفت: سوریه با جدیت تقویت و تحکیم روابط با تهران را پیگیری میکند. بشار اسد تاکید کرد: سوریه قویا پیرامون مواضع، همکاریها و هماهنگیهای خود با ایران ایستاده و هرگز هیچگونه تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.
وی روابط دوجانبه سوریه و ایران را مفید ارزیابی کرد و گفت: گامهای بلندی برای تقویت همکاریها برداشته شده است و در سطوح روابط دوجانبه و اقتصادی در حال پیشرفت هستیم. سرمایهگذاری ایران در سوریه چشمانداز خوبی است که میتواند در بهبود و تحکیم روابط نقش مهمیداشته باشد.
رییسجمهور سوریه در ادامه اوضاع لبنان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: تبادل اسرای لبنانی از دستاوردهای نیروی مقاومت و حاصل ناکامیآمریکا و همپیمانان آنان در منطقه بود.
وی افزود: رژیم صهیونیستی با آمریکا همچنان در حال توطئه در منطقه هستند و باید در این زمینه هوشیار بود.
بشار اسد با اشاره به اینکه اکثر مردم منطقه از سیاستهای کنونی آمریکا و رژیم صهیونیستی ناراضی هستند، گفت: رژیم صهیونیستی قدرتمند نیست و کشورها میتوانند با مقاومت و ایستادگی به حقوق خود دست یابند.
رییسجمهور سوریه همچنین موضوع هستهای کشورمان را مورد اشاره قرار داد و با حمایت از حق مسلم تهران در دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای خاطر نشان کرد: آنچه در این رابطه برای سوریه مهم است، موافقتنامههای بینالمللی ناظر در پرونده هستهای جمهوری اسلامیایران است و به کشورهای اروپایی نیز گفتهایم که از نظر سوریه براساس موافقتنامههای بینالمللی هر کشوری از جمله ایران ، حق دارد غنیسازی کند و نیروگاه هستهای داشته باشد.
محمود احمدینژاد صبح دیروز بعد از انجام دور نهایی مذاکرات مشترک بین مقامات ایرانی و سوری، به همراه همتای سوری خود، بشار اسد در یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک حضور پیدا کرد و به تشریح نتایج این سفر و همچنین دیدگاههای دو کشور در مورد مسائل منطقه پرداخت.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور کشورمان با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و سوریه مستحکم و قوی است، اظهار کرد: ما دائما در مورد مسائل گوناگون منطقه و دوجانبه مشورت میکنیم و بر اساس این مشورتها تصمیمات لازم را میگیریم و به صورت دائم مسوولان دو کشور به دو کشور دوست سفر میکنند و در جریان آخرین دیدگاهها و نظرات قرار میگیرند.
رییسجمهور گفت: در طول این سفر، ما در ارتباط با مسائل دوجانبه دو کشور و منطقه به صورت مفصل بحث و گفتوگو کردیم، از جمله در مورد مساله لبنان، فلسطین، عراق و دیگر مسائل منطقهای بحثهای خوبی داشتیم و اشتراک نظر در مورد همه مسائل وجود داشت. ما مدت طولانی است که در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی به صورت هماهنگ عمل میکنیم و از این به بعد نیز اینگونه عمل خواهیم کرد.
احمدینژاد با اشاره به وضعیت کنونی منطقه و ضرورت بررسی این شرایط و اتخاذ تصمیم مناسب در این ارتباط گفت: هیمنه و سلطه دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی به سرعت در حال اضمحلال است و خود این موجب اتفاقات بزرگی در منطقه خواهد شد و ما برای برخورد هماهنگ با این اتفاقات باید خود را آماده کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: خوشبختانه بحثهای خوبی داشتیم و تصمیمات خوبی گرفتیم.
رییسجمهور گفت: در موضوع هستهای ایران نیز، دولت آقای بشار اسد بر اصل قانون، عدالت و حق مسلم ایران تاکید کردند. احمدینژاد گفت: خوشبختانه شرایط، شرایط خوبی است و فکر میکنیم کسانی که در مقابل ملت ایران بودند، به این نتیجه قطعی رسیدهاند که راهی جز گفتوگو و تبعیت از قانون وجود ندارد و ما از این استقبال میکنیم و البته جمهوری اسلامیایران از گذشته آماده گفتوگو بود. البته موضوعاتی که باید مورد گفتوگو قرار بگیرد، فراوان و متنوع است. وی با بیان اینکه ما بستهای ارائه دادیم و طرف مقابل نیز بستهای ارائه داد و ما از طرف دیگر یک برنامه کاری برای گفتوگو پیشنهاد دادیم و آنها نیز یک برنامه کاری پیشنهاد دادند، گفت: ما در گفتوگو جدی هستیم و علاقهمند هستیم که گفتوگو بر اساس اصول ثابت و قانونی انجام شود و منتج به نتایج عملی و عینی شود. رییسجمهور گفت: امیدواریم دیگران هم جدی باشند و آماده باشند که در مورد مسائل مختلف بحث و گفتوگو کنیم و در راستای صلح و امنیت حرکت کنیم.
اسد: حامل پیامینبودم
رییسجمهور سوریه نیز صبح دیروز بعد از انجام دور آخر مذاکرات با مقامات جمهوری اسلامیایران، همراه با دکتر محمود احمدینژاد، رییسجمهور کشورمان در یک کنفرانس خبری مشترک حضور پیدا کرد. بشار اسد، در این مصاحبه مطبوعاتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بعد از سفر شما به جمهوری اسلامی، رسانههای غربی مدعی شدند که شما حامل پیامیبرای جمهوری اسلامیهستید و قصد دارید بین ایران و ۱+۵ میانجیگری کنید، گفت: من بعد از انجام این سفر از سوی وسایل ارتباط جمعی غربی این مساله را ناظر بودم که سفرم به تهران را در چارچوب میانجیگری در مورد موضوع هستهای ایران مطرح کردند؛ در حالی که من به عنوان یک میانجی و یک فرستاده به جمهوری اسلامیسفر نکردم و حامل هیچگونه پیامیاز سوی مقامات غربی برای جمهوری اسلامینبودم.
وی با بیان اینکه سفرش به تهران در چارچوب برنامه هستهای ایران نبوده است، اظهار کرد: ولی ما در بخشی از مذاکرات خود در ارتباط با موضوع هستهای ایران صحبت کردیم و این یک روال معمول است و در دیدارهای قبلی نیز که مقامات دو کشور با یکدیگر انجام میدادند، در بخشی از مذاکرات به مساله موضوع هستهای ایران میپرداختند.
اسد در ادامه گفت: سفر کنونی که به جمهوری اسلامیداشتیم، از قبل برنامهریزی شده بود و در حقیقت برنامه این سفر از قبل از دیدار اخیرم از فرانسه برنامهریزی شده بود و بنابراین به این سفر در ارتباط با موضوع خاص هستهای ایران نیامدهام، بلکه این سفر در راستای دیدارهای گذشته از جمهوری اسلامیصورت گرفته و در این سفر به مانند گذشته در ارتباط با شرایط و تحولات جدید در منطقه مثل لبنان، فلسطین و عراق صحبت کردیم.
وی ادامه داد: زمانی که در فرانسه بودم در خواستی به عنوان اینکه ما میانجیگری کنیم ارائه نشد، ولی با توجه به روابط خوبی که بین جمهوری اسلامیایران و سوریه وجود دارد، از ما خواستند که به عنوان دوست جمهوری اسلامینقشی را در این ارتباط ایفا کنیم؛ نقشی که صلاحیت آن را در ابعاد مختلف داریم.
بشار اسد ادامه داد: زمانی که در فرانسه بودیم به فرانسویها موضع کامل سوریه و مستقیم کشورمان را در ارتباط با موضوع هستهای جمهوری اسلامیاعلام کردیم. به فرانسویها اعلام کردیم و گفتیم که موضع سوریه در ارتباط با موضوع هستهای جمهوری اسلامیمستند بر موافقتنامهها و معاهدات بینالمللی است و تاکید بر آن داشتیم که مساله گفتوگو و گفتمان تنها راهی است برای حل این مشکل. رییسجمهور سوریه با بیان اینکه در گذشته از جزئیات برنامه هستهای ایران اطلاع کاملی نداشته است، افزود: اکنون و در این سفر از جزئیات موضوع هستهای آگاه شدیم و اکنون در جریان هستیم و اگر در آینده از ما در مورد جزئیات موضوع هستهای ایران سوال شود، میتوانیم بگوییم که به جزئیات آگاه هستیم. وی با بیان اینکه مساله هستهای از ایران آغاز میشود، نه فرانسه، گفت: ما دیدگاههای جمهوری اسلامیرا جویا شدیم و حال با توجه به این میتوانیم تصمیم بگیریم که آیا ایفای نقشی در این ارتباط میتوانیم داشته باشیم یا نه؟ و امیدواریم که بتوانیم دیدگاههای جمهوری اسلامیرا به خوبی منتقل کنیم.
اسد اظهار کرد: سوریه تاکید بر زمینه تحکیم مبانی گفتوگو بر اساس عهدنامهها و معاهدات بینالمللی دارد و ما معتقدیم که باید بدون هرگونه مبالغهگویی و ایجاد تشنج در افکار عمومیاین موضوع را در قالب گفتوگو مبتنی بر قانون پیش برد و اعتقاد بر آن داریم که هر کسی که عضو آژانس باشد و معاهدات مرتبط را امضا کرده باشد، حق دارد که به انرژی هستهای دست پیدا کند و مطالعاتی در این زمینه داشته باشد. او ادامه داد: زود است که ما در این ارتباط دست به کار شویم، قبل از اینکه دیدگاههای جهانی را بشنویم.
ارسال نظر