یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به انتشار خبر گشایش بخش منافع آمریکا در ایران به نقل از یک مقام بلندپایه واشنگتن خبر داد که کاخ سفید در نظر دارد اواخر ماه جاری میلادی (اوایل شهریور‌ماه) افتتاح دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران را اعلام کند. به گزارش خبرگزاری فارس روزنامه واشنگتن‌پست در شماره دیروز خود نوشت: افتتاح دفتر حافظ منافع، نماد مهمی خواهد بود؛ زیرا از زمان تسخیر سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ اولین نمایندگی دیپلماتیک آمریکا محسوب خواهد شد.

واشنگتن‌پست با اشاره به تلاش‌های آمریکا برای منصرف کردن اسرائیل برای حمله به تاسیسات اتمی ایران نوشت: اقدام‌های محتاطانه دولت بوش در رابطه با گزینه‌های نظامی از تلاش‌های اخیر واشنگتن روشن است.

این نشریه آمریکایی با اشاره به سفر مایک مک‌کانل، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل در دو ماه گذشته و متعاقب آن سفر دریادار مایکل مولن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اسرائیل گزارش داد که هر دو مقام بلندپایه فوق برای همتایان اسرائیلی خود توضیح دادند که چرا ایالات متحده معتقد است در حال حاضر حمله به ایران ضروری نیست، زیرا ایران تاکنون نتوانسته است سلاح هسته‌ای بسازد و این حمله به منافع ملی آمریکا آسیب خواهد رساند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از یک مقام دولتی افزود: مک‌کانل و مولن همچنین به مقام‌های اسرائیل اعلام کردند که واشنگتن مخالف پرواز در حریم هوایی عراق برای حمله به ایران است.

بر همین اساس پس از آنکه مقام‌های عراقی به شدت با هرگونه نقض حاکمیت این کشور مخالفت کردند، ایالات متحده به دولت عراق اطمینان داد که اجازه پرواز به هواپیماهای اسرائیلی بر فراز خاک عراق را نخواهد داد.

از سوی دیگر جف مورل، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز اعلام کرد: ما موضع خود را به صراحت برای مقام‌های اسرائیل و در واقع برای جهان نه تنها در بیانیه‌های علنی، بلکه در گفت‌وگوهای خصوصی خود روشن کردیم.

بر همین اساس این مقام آمریکایی تاکید کرد: همه در کاخ سفید از جمله دیک چنی، معاون رییس‌جمهور، موافق هستند که گزینه نظامی در حال حاضر بهترین گزینه نیست و ما باید فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی را دنبال کنیم.

واشنگتن‌پست به نقل از چنی افزود: مخالفت آمریکا با حمله نظامی اسرائیل بر چهار عامل استوار است. اول اینکه حمله، برنامه هسته‌ای ایران را بدون نابود کردن آن به تاخیر خواهد انداخت، به گونه‌ای که بر اساس یک برآورد اطلاعاتی حمله نظامی، برنامه هسته‌ای تهران را از دو ماه تا دو سال به تعویق می‌اندازد.

دومین عامل مخالفت این است که حمله نظامی به جمهوری اسلامی حمایت از دولت محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران را افزایش خواهد داد.

بر اساس نظر این مقام آمریکایی، عامل سوم مخالفت این است که اقدام نظامی سیاست آمریکا را در عراق تضعیف خواهد کرد و این در حالی خواهد بود که ایالات متحده با برخی پیشرفت‌ها در عراق و افغانستان روبه‌رو شده است.

در نهایت حمله به ایران به مانند هر اقدام نظامی پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی در بر خواهد داشت.