با وجود آنکه یک روز قبل از تعطیلات عید مبعث، رییس‌جمهور وزرای پیشنهادی کشور، راه و اقتصاد را به مجلس معرفی کرد و نمایندگان قرار است سه‌شنبه هفته جاری تایید صلاحیت کاندیداهای پیشنهادی احمدی‌نژاد را در برنامه کاری خود داشته باشند، برخی از صاحبنظران و مسوولان اقتصادی به اظهارنظر درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد پرداخته‌اند. در همین رابطه، صرف‌نظر از عدم تجربه کافی برای تصدی پست وزارت، آن هم چنین وزارتخانه مهم و تاثیرگذاری، برخی شمس‌الدین حسینی را به عنوان فردی دارای تفکرات اقتصاد آزاد ارزیابی کرده‌اند.

معاون سابق اقتصادی بانک مرکزی در این زمینه به خبرگزاری مهر گفته است: وزیر پیشنهادی رییس‌جمهوری به مجلس برای وزارت امور اقتصادی و دارایی پایبند به اصول اقتصاد کلاسیک با آزادی اقتصادی و دخالت محدود دولت است. به گفته کمیجانی، گرچه نمی‌توان افراد را به آسانی طبقه‌بندی کرد که در کدام دیدگاه و مکتب قرار می‌گیرند اما وزیر پیشنهادی دارای تفکرات اقتصاد آزاد است. معاون سابق اقتصادی بانک مرکزی افزود: در مجموع حسینی پایبند به اصول اقتصاد کلاسیک با آزادی اقتصادی و دخالت محدود دولت است.

وی با اشاره به اینکه حسینی را از زمان دانشجویی در مقطع دکترای اقتصاد در دانشگاه آزاد می‌شناسد، افزود: وزیر پیشنهادی رییس‌جمهوری برای وزارت امور اقتصادی و دارایی فردی بسیار انعطاف‌پذیر، منضبط و از توانایی بالایی برخوردار است و پیوسته نیز جوانب علمی و کارشناسی را مدنظر قرار می‌دهد.

معاون سابق اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به تجربیات حسینی به لحاظ اجرایی تصریح کرد: در مجموع تصمیم و پیشنهاد رییس‌جمهوری برای هدایت این وزارتخانه توسط حسینی مثبت است.

حرکت به سوی اقتصاد دانش‌محور

از سوی دیگر عباس معمارنژاد، استاد دانشگاه و مدیر گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مورد قابلیت‌هایی که یک وزیر اقتصاد باید داشته باشد گفت: به طور کلی برای تصمیم‌گیری و سیاستگذاری مناسب در عرصه اقتصاد سیاستگذاران و تصمیم‌گیران باید فهم و درک درستی از پدیده‌های ملی اقتصادی و عوامل موثر بر آنها و ارتباط بین آنها داشته باشد و برای رسیدن به این فهم درست باید بررسی دقیق و موشکافانه‌ای از نظریه‌های اقتصادی داشته باشد.

وی با بیان اینکه سید شمس‌الدین حسینی از چنین توانایی‌هایی برخوردار است افزود: حسینی ضمن شناخت کامل و درک صحیح از نظریه‌های مختلف اقتصادی در به کارگیری آنها شرایط و ویژگی‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور را مدنظر قرار می‌دهد.

معمارنژاد تصریح کرد: امروز حرکت به سوی اقتصاد دانش محور و گذر از اقتصاد سنتی برای تمام کشورها از جمله ایران اجتناب‌ناپذیر است. حرکت در مسیر اقتصاد دانش، مسوولان و سیاستگذاران و تصمیم‌گیرانی را در حوزه اقتصاد می‌طلبد که به ابزارها، پیش‌نیازها، مکانیزم‌ها و سازوکارهای این نوع اقتصاد مسلط باشد که حسینی از چنین تسلطی برخوردار است.

وی با اشاره به سوابق تحصیلی حسینی گفت: اگر به سوابق تحصیلی و علمی وی توجه کنیم، ملاحظه می‌شود که در تمام مقاطع تحصیلی از کارشناسی تا دکترای تخصصی اقتصاد در زمره دانشجویان ممتاز بوده است. مدیر گروه اقتصاد واحد علوم و تحقیقات در ادامه افزود: سابقه چند سال تدریس موفقیت‌آمیز، تهیه گزارشات کارشناسی، چاپ کتب و مقالات متعدد به خصوص در حوزه اقتصاد بخش عمومی و رابطه دولت-بازار می‌تواند یک پشتوانه قوی برای سیاستگذار اقتصادی باشد که اینها در کارنامه حسینی دیده می‌شود.