سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در برلین گفت: ارسال تاسیسات گازی حتی با وجود اعمال تحریم‌ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد که به خاطر برنامه‌های هسته‌ای ایران تصویب شده‌اند، متوقف نشده است و صادرات برای ساخت این تاسیسات بر اساس قانون بلامانع بوده و نمی‌توان از آن جلوگیری کرد. به گزارش ایسنا، مطبوعات آلمانی در روزهای گذشته نوشتند که تجارت آلمان با ایران در زمینه ساخت تاسیسات گاز مایع در جنوب ایران مورد انتقاد شدید اسرائیل قرار گرفته است. در همین حال روزنامه آلمانی دی‌ولت نوشت: تجارت با ایران با سیاست‌های مرکل در قبال ایران مغایرت دارد. به نوشته این روزنامه، در حالی که اتحادیه اروپایی تلاش می‌کند، ایران را به دلیل برنامه‌های هسته‌ای‌اش با تحریم‌های اقتصادی منزوی کند، یکی از نمایندگان مجلس که در کابینه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان فدرال روی وزارت اقتصاد و کنترل صادرات آلمان نفوذ و تاثیری بسزایی دارد، می‌کوشد تجارت یک شرکت آلمانی برای ساخت تاسیسات گاز مایع به ایران میسر شود. منتقدان، تجارت گاز با ایران را مغایر سیاست‌های بین‌المللی برای جلوگیری ایران از ادامه برنامه‌های هسته‌ای‌اش می‌دانند. دولت اسرائیل از این اقدامات دولت آلمان اظهار «ناامیدی» کرد و پنجشنبه هفته گذشته از برلین به شدت انتقاد کرد.

به گزارش هفته‌نامه آلمانی دی‌سایت، این اقدام آلمان به دلیل تحریم‌های اعمال شده شورای امنیت سازمان ملل، از سوی رژیم صهیونیستی مورد انتقاد قرار گرفت. این در حالی است که دولت فدرال آلمان این اتهام را رد و اعلام می‌کند که هیچ قانونی برای خودداری از این صادرات وجود ندارد.

هفته گذشته سازمان حقوق یهودی‌ها (مرکز سیمون ویزنتهال) با دلایل مشابه دولت آلمان را مورد انتقاد قرار دارد و از آن درخواست کرد تا این صادرات را متوقف کند. در عین حال سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت: از اواخر ماه فوریه وزارت اقتصاد و کنترل صادرات آلمان اجازه ساخت تاسیسات گازی در ایران را گرفت. آزمایشات اولیه نشان داد که احتمال استفاده‌های نظامی از این تاسیسات و اقدامات وجود ندارد.

شرکت اشتاینر آلمان این پروژه را انجام می‌دهد. این پروژه حدود ۱۰۰‌میلیون یورو هزینه دربردارد. در این تاسیسات جدید گاز زمینی به گاز مایع تبدیل شده و می‌تواند توسط کشتی حمل شود. سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در برلین تاکید کرد که تحریم‌های سازمان ملل محدودیتی را در بخش پتروشیمی علیه ایران اعمال نکرده است. به گزارش خبرگزاری آلمان، وی افزود که شرکت مذکور مجوز صادرات را به درستی به دست آورده است. این در حالی است که وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه در بیانیه‌ای این اقدام دولت آلمان را مورد انتقاد قرار داد و آن را مغایر با روح تحریم‌های سازمان ملل دانست. سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان تاکید کرد که مجوز این کار به وسیله آژانس فدرال کنترل صادرات و پس از بررسی‌های دقیق که چنین تجهیزاتی کاربرد نظامی ندارد، صادر شده است.

وی افزود: هیچ دلیل حقوقی برای ممنوعیت این نوع از صادرات وجود ندارد. بر اساس گزارش روزنامه اورشلیم پست، در بیانیه وزارت امور خارجه اسرائیل آمده است: این وزارت دلسردی‌اش را درباره گزارشات مبنی‌بر اینکه دولت آلمان به یک شرکت آلمانی اجازه امضای توافق با شرکت گاز ایران را داده، اعلام کرده است. این بیانیه مدعی است: تصمیم دولت آلمان مغایر با روح تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است. در این بیانیه همچنین آمده است: باعث نگرانی است که آلمان که یکی از اعضای سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان است، موضعی را اتخاذ می‌کند که به تلاش‌های بین‌المللی برای تقویت چشمگیر تحریم علیه برنامه هسته‌ای ایران صدمه می‌زند. منابع دولتی اسرائیل نیز تاکید کردند که به دلیل روابط آلمان با تل‌آویو، از آلمان انتظار بیشتری داشتند.