دنیای اقتصاد- علی لاریجانی روز گذشته در نطق پیش از دستور خود، موضوع هسته‌ای ایران و مذاکرات اخیر ژنو که در آن بسته‌های پیشنهادی ایران و ۱+۵ مورد بررسی قرار گرفته‌اند را مورد اشاره قرار داد و گفت: پیشنهاد ما این است که در بررسی این دو مدل مذاکرات می‌توانید به مدل سومی دست یابید که نفع هر دو طرف را همراه داشته باشد و رفتار آینده دو طرف در آن مشخص شود. وی در ادامه اظهاراتش با اشاره به مذاکرات هسته‌ای اخیر و مجادلات رسانه‌ای پیرامون آن اظهار کرد: بین آنچه در ژنو رخ داد و متن مذاکرات و هیاهوی بعد آن، پیوستگی منطقی دیده نمی‌شود.لاریجانی تصریح کرد: کشورهای ۱+۵ بسته‌ای و طریقی غیررسمی را برای مذاکرات ارائه کردند، جمهوری اسلامی به بسته پیشنهادی شما پاسخ داد و مدلی را نیز برای مذاکرات ارائه کرد. بین این دو مدل قرابت‌های زیادی دیده می‌شود، در مجال مذاکرات ژنو نیز اجمالا این دو رویکرد بحث شد و طبعا فهم و هضم هر یک از آنها به بحث و گفت‌وگوی بیشتر نیاز دارد.

به گفته رییس قوه مقننه، جنجال‌آفرینی بعد از این مباحث نشان می‌دهد که هنوز هم آمریکایی‌ها به تئوری اغتشاش راهگشا معتقدند. وی در این راستا، این پرسش را مطرح کرد که در این مسیر چه نفعی برای شما تا امروز حاصل شده است که زمانه را مستعد ادامه آن تئوری یافته‌اید؟ لاریجانی تاکید کرد: به نظر می‌رسد، با این روش‌ها قصد زیاده خواهی گستاخانه دارند، مطمئن باشید این هوشیاری در جمهوری اسلامی وجود دارد که پاسخ‌های نسنجیده شما را متناسب پاسخ گوید. وی یادآور شد: پیشنهاد ما این است که در بررسی این دو مدل مذاکرات می‌توانید بر مدل سومی دست یابید که نفع دو طرف را همراه داشته باشد و رفتار آینده دو طرف در آن مشخص شود.

لاریجانی همچنین با بیان این‌که بسته پیشنهادی ایران نکات مهمی در برداشت که باید در همه جانبه بودن آن توجه بیشتری می‌کردید، عنوان کرد: حل مسائل پیچیده منطقه و همراهی جمهوری اسلامی در علاج دردهای ناشی از استراتژی‌های غلط اجرا شده در منطقه نکته مهم‌تری است.

واکنش به اظهارات رحیم مشایی

همچنین اظهارات اسفندیار رحیم مشایی در مورد دوستی ایران با ملت آمریکا و اسرائیل اگرچه بارها توسط وی تکذیب شد، اما روز گذشته در صحن علنی مجلس با واکنش رییس مجلس و یکی از نمایندگان روبه‌رو شد. به طوری که علی لاریجانی در بخشی از نطق پیش از دستور خود این اظهارات معاون رییس‌جمهوری را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی اظهارات در مورد مردم اسرائیل و آمریکا که وسیله تبلیغاتی رسانه‌ای بیگانه شده تاسف‌آور بود، مدیران کشور با درک شرایط کشور باید سنجیده سخن بگویند و مراقب باشند که سخن باید بنده انسان باشد و حریف هیچ‌گاه اصلاحات بعدی شما را مورد توجه قرار نمی‌دهد. در عین حال حسن کامران، نماینده اصفهان نیز در نطق پیش از دستور خود و در ابتدای سخنانش با اشاره به اظهارات رحیم مشایی و با یادآوری فرمایش‌های مقام معظم رهبری و امام(ره) درباره رژیم صهیونیستی که آن را یک رژیم جعلی و یک غده سرطانی نامیده بودند، تصریح کرد: با چه معیار و میزانی آقای مشایی، رییس میراث فرهنگی کشور، این اظهارات را راجع به رژیم صهیونیستی و مردم آن بیان کرده و مردم آمریکا را متمدن‌ترین مردم دنیا خوانده است. کامران افزود: اگر ایشان این حرف‌ها را زده، باید برکنار شود، ایشان راست می‌گوید، به میراث و اوضاع نامناسب سازمان خودش رسیدگی کند.این درحالی است که اسفندیار رحیم مشایی روز گذشته در حاشیه نشست هیات دولت در مورد دوست دانستن مردم اسرائیل گفت: من بحث سیاسی نکرده‌ام و فرهنگی گفتم. من از ملتی نام نبردم. بخش مهمی از آنها فلسطینی هستند که به اسرائیلی‌ها سنگ می‌زنند. ملت ایران با مردم دنیا مشکلی ندارد.