دنیای اقتصاد- به دنبال اخبار متناقض چندروز اخیر مبنی بر وجود طرحی برای کاهش ارزش دلار به 450 تومان، دیروز سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر تصمیم دولت مبنی بر کاهش ارزش دلارگفت: رقم این کاهش هنوز قطعی نشده و در مرحله کارشناسی قرار دارد، بنابراین نمی‌توان نسبت به رقم نهایی اظهارنظر کرد.

تایید آغاز کارشناسی تغییر نرخ برابری ریال و دلار توسط صمصامی
میزان کاهش ارزش دلار هنوز نهایی نشده است
دنیای اقتصاد-درپی انتشار خبری مبنی برکاهش ارزش دلار به ۴۵۰ تومان از سوی صمصامی، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی که پیشتر در گفت‌و‌گو با روزنامه کیهان مطرح شده بود، وی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری برنا، اعلام کرد که این رقم هنوز نهایی نشده و در مرحله کارشناسی قرار دارد.
صمصامی‌که تخصص پول و بانک از دانشکده اقتصاد شهید بهشتی دارد، در این زمینه افزود: این گزارش به بررسی‌های 3 سال گذشته من در این ارتباط باز می‌گردد و ربطی به طرح دولت ندارد.
سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر تصمیم دولت مبنی بر کاهش ارزش دلار نسبت به ریال گفت: رقم این کاهش هنوز قطعی نشده و در مرحله کارشناسی قرار دارد، بنابراین نمی‌توان نسبت به رقم نهایی اظهارنظر کرد.
صمصامی‌در پاسخ به این سوال که کاهش ارزش دلار باعث گران تر شدن کالای داخلی برای خریداران خارجی می‌شود، افزود: بخش عمده‌ای از صادرات کشور ارتباطی به ارزش دلار ندارد؛ ضمن اینکه می‌توان به آن بخش از صادرات که به ارزش دلار وابسته است، جوایز صادراتی اختصاص داد.
صمصامی‌با بیان اینکه عمده کالاهای وارداتی کشور واسطه‌ای است خاطرنشان کرد: براین اساس با کاهش ارزش دلار میزان واردات به صورت معنادار افزایش نمی‌یابد.
گفتنی است در حالی که یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی، کاهش ارزش دلار و تقویت پول ملی عنوان شده است، صمصامی‌از ورود به مراحل اجرایی این طرح خبر داده است.
تبدیل دلارهای نفتی به ریال
سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در عین حال از تبدیل دلارهای نفتی به ریال در بازار برای تامین بودجه امسال دولت خبرداد و گفت : امسال دیگر فروش ارزهای نفتی منجر به افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی نمی‌شود.وی افزود: پیش از این بنا به دلایلی ارزهای نفتی در بازار به فروش نمی‌رفت که تصمیم گرفته‌ایم این کار در سال جاری عملی شود.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید براساس قانون برای تامین بودجه دولت ، بخشی از ارزهای نفتی را در بازار تبدیل به ریال کند، افزود: طی سال‌های گذشته بانک مرکزی برای تبدیل ارزهای حاصل از فروش نفت به ریال اسکناس منتشر می‌کرد و در اختیار دولت قرار می‌داد که این امر باعث افزایش پایه پولی و به دنبال آن رشد نقدینگی می‌شد.سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی افزود: بنابراین امسال بنا داریم حتما تبدیل دلار به ریال از طریق فروش آن در بازار انجام شود؛ بنابراین پیش بینی می‌شود در سال جاری این ارزها در بازار فروخته شود. به گفته وی، چنانچه ارزهای نفتی در بازار به ریال تبدیل شود، پایه پولی و نقدینگی در کشور افزایش نمی‌یابد.
زوال صنعت با کاهش ارزش دلار
همچنین در همین رابطه غلامرضا سلامی،‌کارشناس برجسته مسائل مالی در مورد «کاهش ارزش دلار» در بازار داخلی و تقویت پول ملی به عنوان یکی از بخش‌های طرح تحول اقتصادی به خبرنگار ما گفت: همان‌گونه که سرپرست وزارت اقتصاد از انجام کارهای مربوط به کاهش ارزش دلار در بازار خبر داده است، ظاهرا به جای آنکه در شرایط فعلی که واردات بی‌رویه به تولید و صنایع تولیدی فشار وارد کرده‌اند، قیمت ارزهایی مثل دلار و یورو بالا برده شود؛ اما خبرها حاکی از آن است که به منظور مقابله با تورم دولت می‌خواهد ارزش دلار را کاهش دهد.
رییس سابق انجمن حسابداران خبره ایران افزود: عقل و علم حکم می‌کند که در شرایط موجود به دلیل آنکه واردات «پرصرفه» است و صادرات تقریبا امکان‌پذیر نیست و تورم داخلی نیز گریبانگیر اقتصاد کشور است، باید ارزش دلار و یورو افزایش یابد تا به این ترتیب تولید در کشور «متحول» شود.
سلامی‌در ادامه خاطرنشان کرد: اما دولت برای اینکه آثار افزایش قیمت کالاها در خارج از کشور را کم کرده و واردات کالاهای اساسی از جمله گندم، ارزان‌تر به دست مردم برسد، قصد دارد ارزش دلار را کاهش دهد. به گفته سلامی، این امر موجب خواهد شد که کل تولید به سمت خطر بیشتری سوق یابد و صنعت به زوال بیافتد.