بازتاب توافق انرژی ایران و روسیه در رسانههای خارجی
گاز پروم روسیه، جایگزین توتال فرانسوی شد
پس از آن که شرکت فرانسوی توتال کنارهگیری خود را از یک طرح سرمایهگذاری چندین میلیون دلاری در میدان پارس جنوبی اعلام کرد و غلامحسین نوذری، وزیر نفت نیز خبر انصراف شرکت توتال را تایید کرد، بلافاصله شرکت گاز پروم روسیه جای آن را گرفت تا در پروژههای عمده نفت و گاز ایرانی مشارکت کند. در همین حال خیلی زود توافق انرژی ایران و روسیه و دیدار رییس هیات مدیره شرکت گازپروم با رییسجمهور کشورمان بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی به جای گذاشت. به گونهای که خبرگزاریهای بزرگ جهان از جمله فرانسپرس، رویترز و آسوشیتدپرس و همچنین رسانههای منطقه به پوشش این اتفاق پرداخته و این درحالی است که بیشتر این رسانهها این موضوع را به تلاش دوکشور برای اتحاد استراتژیک ایران و روسیه در بخش انرژی تعبیر کردهاند.
به گزارش ایسنا، برخی از رسانههای خارجی نیز برگزاری این دیدارها دو روز پس از انتشار گزارشهای مربوط به خروج توتال از ایران را از این منظر تحلیل کردهاند که گازپروم، جانشینی برای توتال خواهد بود، تاجایی که پایگاه خبری بی.بی.سی با تیتر «پس از خروج توتال، گازپروم وارد شد»، به انعکاس این خبر پرداخته است.
آلکسی میلر رییس شرکت گازپروم در گفتوگو با رییس جمهور ایران برای مشارکت در پروژههای عمده نفت و گاز ایران ابراز آمادگی کرده و گفته است این شرکت برای مشارکت در پروژههای میادین پارس شمالی و جنوبی، آزادگان و میادین نفت و گاز واقع در دریای خزر آماده است.
این خبر در شرایطی اعلام میشود که روز پنجشنبه گذشته گزارشهایی مبنی بر کنارهگیری توتال از یک طرح سرمایهگذاری چندین میلیون دلاری در میدان پارس جنوبی منتشر شده بود که البته نماینده این شرکت در گفتوگو با ایسنا از اشتباه در برداشت رسانههای گروهی آمریکا از اظهارات مدیرعامل توتال خبر داد و اعلام کرد که چنین چیزی در میان نیست و این کار را به شیطنت رسانهای آمریکاییها ارتباط داد.
آلکسی میلر تفاهمنامهای را نیز با شرکت ملی نفت ایران امضا کرده است که «توسعه فازهای پارس جنوبی، تشکیل شرکت مشترک برای اجرای پروژه در ایران و ساخت پالایشگاه در شمال ایران» از جمله بندهای آن است.
رییس شرکت گازپروم همچنین از توافق برای معاوضه گاز میان ایران و روسیه خبر داد و گفت: «در آینده در شمال به ایران گاز تحویل خواهیم داد و در جنوب، معادل همان گاز را از ایران تحویل خواهیم گرفت.»
همچنین بر اساس این تفاهمنامه، ایران و روسیه برای همکاری مشترک جهت انتقال نفت خام دریای خزر به دریای عمان «از طریق خط لوله نکا-جاسک» نیز توافق کردهاند.
ارسال نظر