طرح تحول اقتصادی امسال اجرا می‌شود

جزئیات تازه از هویت عوامل طرح ربایش احمدی‌نژاد درعراق

استقبال از پیشنهاد افتتاح کنسولگری آمریکا در ایران

زهرا واعظ

رییس‌جمهور کشورمان تأکید کرد که اجرای طرح تحول اقتصادی از نیمه دوم سال جاری آغاز خواهد شد. محمود احمدی‌نژاد دیروز پس از چندی درمیان خبرنگاران رسانه‌ها حاضر شد و با تبریک میلاد امام جواد (ع) به ملت ایران و تبریک این مناسبات به پدر بزرگوار ایشان حضرت امام رضا(ع) به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

خبرنگاری از رییس‌جمهور درباره طرح پیشنهاداتی مبنی بر اجرای تحول اقتصادی بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آینده پرسید. احمدی‌نژاد گفت: در مورد این موضوع نیز باید تابوها شکسته شود و در واقع مناسبات سیاسی را نباید در خدمت به مردم دخالت دهیم. معتقدیم که این کار باید در کشور شروع شود و این از نیمه دوم سال آغاز خواهد شد. ما معتقدیم که این اصلاحات باید صورت بگیرد و ساختار اصلاح شود و این یک کار مهم است که باید شروع کنیم. در یک سال مانده به برگزاری انتخابات، دنیا متوقف نمی‌شود که بگوید بگذاریم انتخابات ریاست‌جمهوری ایران برگزار شود و بعد فعالیت‌هایمان را انجام دهیم. ما باید از این فرصت استفاده کنیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه «مطالعات ما در این زمینه در حال نهایی شدن است» گفت: با آن‌که بسته، تقریبا از نظر ما نهایی شده بود، آن را به مشورت گذاشتیم و اجرایی شدن آن را هم از نیمه دوم سال شروع می‌کنیم. هرچه زودتر این امر انجام شود، به نفع کشور است و حداقل باعث جلوگیری از خساراتی از جمله بازدهی نامناسب می‌شود؛ چراکه در حال حاضر بازدهی مناسب را نداشته و رشد شایسته‌ای نداریم. در واقع این طرح هرچه زودتر آغاز شود از برخی خسارات جلوگیری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مناسبات سیاسی این‌گونه که چه کسی می‌آید و چه کسی می‌رود، تاثیری در تصمیم‌گیری‌های کشور ندارد و این تابوها باید شکسته شود. ما باید از ثانیه‌ها استفاده کنیم. یک سال زمان زیادی است و باید از این مدت استفاده کرد. وی با بیان اینکه «ما در طول دو سال و نیم اخیر در حال برنامه‌ریزی و مطالعات بودیم»، گفت: از برخورد بعضی‌ها تاسف می‌خوریم و خنده‌مان می‌گیرد. اگر دو سال و نیم پیش شروع می‌کردیم، می‌آمدند و می‌گفتند که دولت شتابزده کار را شروع کرده و اکنون نیز که دو سال و نیم تمام تلاش خود را کرده‌ایم، برخی می‌گویند چرا اکنون باید اجرا شود؟

وی یادآور شد: پارسال نیز وقتی می‌خواستیم سهمیه‌بندی بنزین را اجرا کنیم، عده‌ای گفتند این خطرناک است و عده‌ای نیز گفتند دولت شناور می‌شود.

رییس‌جمهور همچنین با تاکید مجدد بر عزم دولت جهت اجرایی شدن این امر، در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر برنامه‌ها برای احتمال تورم‌زا بودن این طرح گفت: من در مورد این مساله و طرح توضیحات بیشتری خواهم داد. ما پیش‌بینی‌های لازم را کرده‌ایم. با این قدرت خرید دهک‌هایی که زیر چتر حمایتی دولت هستند، هفت دهک قدرت خریدشان اضافه می‌شود و این یکی از عوامل اصلی و ساختاری تورم پیوسته را علاج می‌کند.

ولایتی دخالتی در تصمیم‌‌ها ندارد

احمدی‌نژاد هم‌چنین در پاسخ به سوالی درباره واکنش رسانه‌های غربی به مقاله‌ اخیر ولایتی گفت: آقای ولایتی آدم محترمی هستند، نظراتی دارند و این نظرات را بیان می‌کنند. همه در جمهوری اسلامی آزاد هستند که نظرات شخصی خود را بگویند و ایشان نیز نظراتی داشته‌اند و این نظرات شخصی را مطرح کردند. ولی ایشان دخالتی در تصمیم‌گیری‌های هسته‌ای ندارند.

رییس‌جمهور تاکید کرد: مسیر دیپلماسی و مدیریت هسته‌ای ما روشن و دولت مسوول این کار است. در بخش‌های گوناگون با توجه به مواضع رهبری این مدیریت صورت می‌گیرد و آن طرف کسانی که خوشحال شدند و جشن گرفتند که ایران از مواضع خود عقب‌نشینی کرده است، دیدند که این جشن زمان زیادی ادامه پیدا نکرد. ملت ایران بر خواسته‌ خود تاکید دارد و طبق موازین بین‌المللی حرکت می‌کند و دلیلی برای عقب‌نشینی ندارد. وی افزود: کسانی که مایلند با ایران گفت‌وگو کنند، درهای گفت‌وگو باز است.

افتتاح کنسولگری آمریکا

رییس جمهور سپس در پاسخ به سوالی در مورد اینکه گفته می‌شود آمریکایی‌ها تقاضای افتتاح کنسولگری ایران را دارند، اظهار کرد: هنوز تقاضای رسمی در این مورد دریافت نکرده ایم و نامه‌ای به ما نرسیده است.

وی با اشاره به نامه سال گذشته سازمان هواپیمایی کشوری به مقامات آمریکایی برای افتتاح خطوط هوایی مستقیم تصریح کرد: صدها هزار نفر از تاجران،‌صنعتگران و دانشگاهیان آمریکایی خواهان سفر به ایران هستند، ولی دولت آمریکا به آنها اجازه نمی‌دهد. همچنین ایرانی‌های فراوانی که در آمریکا می‌باشند خواهان سفر به کشورشان هستند.

احمدی نژاد ادامه داد: توسعه روابط ملت‌ها کار درستی است و هر پیشنهادی که به توسعه این مناسبات کمک کند مورد استقبال ماست.

به گزارش خبرگزاری فارس،وی با بیان اینکه هیچ نگرانی از ارتباط گسترده مردم ایران با سایر ملت‌ها نداریم و از آن استقبال می‌کنیم، تاکید کرد: هر اقدامی که به گسترش ارتباطات کمک کند مورد استقبال ماست.

آمریکایی‌ها هم بیایند

وی همچنین درباره احتمال حضور نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت: ما با همه مذاکره می‌کنیم. آمریکایی‌ها هم می‌خواهند بیایند، بیایند. ما از آنها دعوتی نمی‌کنیم. ما برای آنها پست سفارشی و دعوت سه قبضه نفرستاده‌ایم که با ما مذاکره کنند و اگر می‌خواهند وارد مذاکرات شوند و خود را برای این امر دعوت کرده‌اند، دیگر نباید پیش‌شرط بگذارند.

در آمریکا عقلا فراوان‌ترند

رییس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر جوسازی رسانه‌های غربی علیه جمهوری اسلامی با توجه به برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص)۳، گفت: همان‌طور که اشاره کردم، ویژگی‌های دشمنان، مشخص و روشن است و آن‌ها هرجا که خیر، ارزش انسانی و مجاهدت سازنده‌ای وجود داشته باشد با آن مخالفت می‌کنند. آن‌ها هر جای دنیا که رفته‌اند، جز کینه، بددلی و عقب‌افتادگی چیزی به جا نگذاشته‌اند. این‌ها دیوانه هستند. ما به آن‌ها گفتیم که می‌دانیم آن‌ها دیوانه‌اند؛ ولی آن‌ها از ضربه زدن به ملت ایران ناتوان هستند.

وی با بیان این‌که «آن‌ها حبابی درست کرده بودند تا ملت ما را بترسانند»،‌ گفت: نیروهای نظامی و مسلح ما با آمادگی خود در واقع بادکنک و حباب توخالی آن‌ها را در معرض دید جهانیان قرار دادند و طبیعی بود که صحنه عوض شود و آن‌ها منفعل شوند.

وی ادامه داد: آنها حالا حرف‌های خنده‌داری می‌زنند و می‌گویند که این رزمایش برخلاف موازین بین‌المللی است. ما نفهمیدیم کدام موازین بین‌المللی؟ کی این موازین تصویب شد؟ موازین بین‌المللی گویی خود آن‌ها هستند و هر مساله‌ای را که بگویند، موازین بین‌المللی است. ما در خاک خودمان قدرت بازدارندگی‌مان را به نمایش گذاشتیم و این بخشی از آن بود و اکنون این موج بازدارندگی دنیا را فرا گرفته است. اکنون آن‌ها آمده‌اند و مطالب جدیدی می‌گویند و مثلا می‌گویند ایران این‌قدر موشک ندارد. آن‌ها باید بدانند که ما تحت تاثیر تبلیغات قرار نمی‌گیریم. آن‌ها در آینده قدرت بازدارندگی و دفاعی را که صدها برابر آن چیزی که گوشه‌ای از آن به نمایش گذاشته شد، خواهند دید. نیروهای مسلح ما در اوج آمادگی هستند و دست هر متجاوزی را قطع می‌کنند و آنها قادر نیستند به ما آسیب بزنند.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: البته در آمریکا عقلا فراوان‌تر از کسانی هستند که همین‌طوری دهانشان را باز می‌کنند و حرف می‌زنند، در آمریکا عقلا آن‌قدر هستند که اجازه ندهند برخی از افراد که حرف‌های نادرستی می‌زنند، بخواهند چنین اشتباهی را انجام دهند و دست از پا خطا کنند.ضمن آنکه قدرت دفاعی ما هر دستی را که بخواهد علیه ملت ما روی ماشه برود و تجاوز و تعرضی بکند، از بیخ قطع می‌کند.

قرار است گفت‌وگوهایی صورت بگیرد

وی همچنین درباره کشورهایی که به دنبال پیش‌شرط برای ایران در مذاکرات هستند، گفت: آن کسی که باید پیش‌شرط بگذارد، ملت ایران است.

وی با اشاره به‌ این‌که «قرار است گفت‌وگوهایی صورت بگیرد» گفت: این گفت‌وگوها باید در شرایط کاملا عادلانه باشد و هر شرطی گذاشته می‌شود، برای همه گذاشته شود و ملت هم بداند هیچ عقب‌نشینی از حقوق ملت در این دولت صورت نخواهد گرفت.

رییس‌جمهور افزود: اگر لازم باشد، با آمریکا گفت‌وگو کنیم و به نفع ملت ایران باشد، من خودم می‌آیم و می‌گویم که ما گفت‌وگو می‌کنیم، چون به نفع ملت ایران است.

پیش‌بینی آینده آمریکا

احمدی‌نژاد در ادامه در پاسخ به این پرسش که « سخنگوی دولت و وزیر امور خارجه به تازگی اعلام کرده‌اند آمریکایی‌ها به دنبال روش‌های عاقلانه‌تری هستند، نظر شما چیست؟ و نمونه‌هایی از این عاقلانه‌تر شدن را ذکر کنید» اظهار کرد: اینها را از خودشان بپرسید، ولی ما دوست داریم همه عاقلانه رفتار کنند.

وی با بیان اینکه یک حرف یادگاری از من داشته باشید، افزود: من به شما می‌گویم هر دولتی که در پی انتخابات در آمریکا سر کار بیاید، مجبور به ایجاد تغییرات اساسی در سیاست خارجی این کشور برای نجات آمریکا است و باید بیشترین توجه را به داخل آمریکا داشته باشد، بساط خود را از منطقه جمع کند و برود بیرون و برای این که در منطقه بتواند تعادل را حفظ کند، باید به سمت ایران بیاید.

رییس‌جمهور گفت: چند وقت پیش گفت‌وگوهایی با برخی از مقامات این کشورها داشتیم و آن‌ها به ما گفتند که ایران قدرت منطقه‌ای است، من از آنها تشکر کردم و گفتم ایران قدرت جهانی است. اخیرا نیز می‌گویند ایران ابرقدرت منطقه‌ای است و شما خواهید دید که آنها در آینده می‌گویند ایران قدرت جهانی است. رییس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاری که درباره سفر مجدد هوشنگ امیراحمدی به ایران سوال کرد و گفت که وی در دفعه اول سفر به ایران مدعی شده بود که با مساعدت رییس‌جمهور به ایران آمده و تلاش دارد روابط ایران و آمریکا را توسعه دهد، گفت: این‌گونه مسائل جای سوال از رییس‌جمهور ندارد ، افراد می‌توانند به ایران بیایند و بروند.

احمدی‌نژاد افزود: همه چیز ما روست. دولت چیز پنهانی از ملت ندارد. اگر قرار باشد روزی با آمریکا گفت‌وگو کنیم به مردم می‌گوییم که می‌خواهیم گفت‌وگو کنیم، به مردم می‌گوییم ما تشخیص داده‌ایم و به نفع مردم است که گفت‌وگو کنیم، شما نظرتان چیست؟ پس مسائل ما روشن است و چیز پنهانی از مردم نداریم.

وی با بیان این‌که ایرانی‌ها در هر کجا که باشند برای ما محترم‌اند، افزود: حتی ایرانی‌ای که مخالف دولت باشد و در خارج از کشور و در هر کجا ایستاده باشد، مورد حمایت جمهوری اسلامی است و ما به طور کامل از وی حمایت می‌کنیم.

خبرنگاری دیگری از رییس‌جمهور درباره فیلم یک ایرانی با عنوان « ترور فرعون» که به موضوع ترور انور سادات می‌پردازد و اعتراض مصری‌ها به آن پرسید که رییس‌جمهور گفت: روابط ما با مصر تابع این مسائل نیست. ممکن است عدم برقراری رابطه به بهانه‌ این‌ها باشد، این‌ها بهانه‌ است، ولی عاملش نیست. این‌ها بهانه‌ خوبی است که رابطه برقرار نشود، ولی عامل برقرار نشدن رابطه نیست؛ عوامل بیرونی دخالت دارند.

ربایندگان ضد آمریکایی و ضد ایرانی

رییس‌جمهور هم‌چنین در حالی که جمع خبرنگاران را ترک می‌کرد، به پرسش‌های حاشیه‌ای آن‌ها پاسخ داد.

خبرنگاری از احمدی‌نژاد درباره طرح ربودنش در عراق و جزئیات آن پرسید که وی گفت: گروهی متشکل از تعدادی افغان، آمریکایی، فلسطینی و عراقی می‌خواستند با شعار ضد آمریکایی و ضد ایرانی- یعنی این که بگویند ما هم ضد آمریکا هستیم و هم ضد ایران- این کار را انجام دهند که خداوند متعال آن را خنثی کرد.

بانک‌ها مشکلاتی دارند

دیروز خبرنگار دنیای اقتصاد از رییس‌جمهور سوال کرد: باتوجه به انتقاد وزیر کار از پرداخت نشدن تسهیلات به بنگاه‌ها به دلیل کمبود منابع بانکی، علت ناتوانی بانک‌ها در جذب نقدینگی سرگردان جامعه و تامین منابع بانکی چیست؟ که رییس‌جمهور در پاسخ تصریح کرد: اجازه دهید گفت‌و‌گوی میان مسوولان برقرار باشد و مسوولان بتوانند نظرات خود را اعلام کنند.وی افزود: البته این بد نیست که وزیر کار نظری دارد و رییس بانک مرکزی نیز نظری دیگری بدهد؛ چرا که نهایتا آنچه تصمیم‌گیری می‌شود، در جلسات کمیسیون اقتصادی دولت مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفته و تصمیم نهایی اعلام می‌شود.احمدی‌نژاد در پاسخ به اینکه دلیل اصلی کمبود منابع مالی بانک‌ها چیست، گفت: چرخش اقتصاد، چرخش پیچیده‌ای بوده و دارای نوسان است.در همه جای دنیا این نوسان وجود دارد و ایران هم مستثنی نیست. بانک‌ها مشکلاتی دارند و مسائلی در کارشان به لحاظ مقررات و چرخش کاری وجود دارد که باتوجه به تصمیمات خوبی که رییس کل بانک مرکزی، وزیر کار، داوودی و وزیر اقتصاد گرفته‌اند، مشکلات بانک‌ها برطرف خواهد شد.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: نگاه همه به استفاده حداکثری از ظرفیت‌های کشور از جمله ظرفیت بانک‌ها به منظور توسعه اقتصادی است.

اظهارات احمدی‌نژاد در زمینه گفت‌وگو میان مسوولان، اشاره به سخنان وزیر کار در مورد ارائه نشدن تسهیلات بانکی به بنگاه‌های زودبازده به دلیل کمبود منابع مالی بانک‌ها است که البته از مدت‌ها قبل، اختلاف نظر میان جهرمی و مظاهری بر سر روش کار بنگاه‌های زودبازده و میزان تسهیلات اختصاص یافته به آن وجود داشته است. اما در آخرین اظهارنظر، رییس کل بانک مرکزی دیروز در حاشیه جلسه دولت اعلام کرد که میزان تسهیلات پرداختی به بنگاه‌های زودبازده در حد توان نظام بانکی است و بانک مرکزی در حال افزایش توان اعتباردهی بانک‌ها است و به بانک‌هایی که دچار مشکل نقدینگی هستند، تا حدودی کمک خواهد کرد.

از طرف دیگر با وجود آنکه ۴ ماه از سال جاری گذشته است، اما همچنان نرخ جدید سود بانکی ابلاغ نشده است و این امر سرگردانی فعالان اقتصادی و بانک‌ها را در پی داشته است. خبرنگار ما در این رابطه از رییس‌جمهور سوال کرد و علت را جویا شد اما احمدی‌نژاد با ذکر این مطلب که بخشی از نرخ سود بانکی را تغییر داده‌اند و بخشی نیز ابلاغ خواهد شد، از پاسخگویی بیشتر در این زمینه خودداری کرد.