برای مقابله با برنامه هستهای ایران
واشنگتن، تلآویو را قربانی میکند
دنیای اقتصاد - در حالی که از چند روز دیگر دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در ژنو آغاز خواهد شد و در شرایطی که به گفته تحلیلگران بازار نفت، در صورت بروز درگیری و جنگ در خلیج فارس، قیمت نفت به شدت و تا سقف نامعینی افزایش خواهد یافت، یک نشریه آمریکایی خبر داد که کاخ سفید رژیم صهیونیستی را برای حمله از راه دور به تاسیسات اتمی کشورمان، در صورتی که نتایج مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ از نظر آمریکا مثبت ارزیابی نشود، ترغیب کرده است. این روزنامه نوشت که جورج بوش رییسجمهور آمریکا از اسرائیل خواسته است در صورت شکست مذاکرات یادشده برای حمله به تاسیسات اتمی ایران آماده شود.
در عین حال براساس گزارش ساندی تایمز، واشنگتن به تلآویو اعلام کرده است که در صورت بروز درگیری میان ایران و اسرائیل، رژیم صهیونیستی حسابی روی حمایت آمریکا باز نکند.
این در حالی است که گرچه رژیم صهیونیستی طی ماه گذشته مدام بر طبل جنگ کوبیده است، اما پس از رزمایش سپاه و آزمایش موفقیتآمیز موشکهای ایرانی، مقامهای اسرائیلی در واکنشی منفعلانه اعلام کردند که هیچ طرح و نقشه و تمایلی به درگیری نظامی با ایران ندارند.
خبر تحریک اسرائیل به جنگ با ایران توسط ایالاتمتحده در حالی منتشر میشود که کشورهای انگلیس و فرانسه همنوا با روسیه و چین، خواستار پیگیری مذاکرات با ایران هستند و تنها راهحل برونرفت از شرایط کنونی را دیپلماسی اعلام کردهاند. همچنین آگاهان، موانع بیشماری را برای بروز نیافتن جنگ در خلیجفارس برمیشمارند که در راس تمام این موانع، افزایش قیمت نفت قرار دارد.
براساس این گزارش، یک مقام عالی رتبه پنتاگون ادعا کرد که رییسجمهور آمریکا به رژیم صهیونیستی گفته است، در صورت شکست مذاکرات کشورهای ۱+۵ با ایران امکان دارد برای تصویب اقدام نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران توسط اسرائیل آماده شود.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که پیش از این، برخی مقامها و کارشناسان آمریکایی نسبت به هرگونه اقدام سخت علیه ایران به آمریکا هشدار دادهاند. هفتهنامه ساندی تایمز با اشاره به این خبر به نقل از این مقام عالی رتبه پنتاگون که به نامش اشاره نکرد، افزود: جورج بوش، رییسجمهور آمریکا بهرغم مخالفت ژنرالهایش و تردید گسترده در خصوص این که آمریکا آماده روبرو شدن با خطر پیامدهای نظامی، سیاسی و اقتصادی حمله هوایی علیه ایران نیست به طرح اسراییل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران از طریق پروازهای عملیاتی در فواصل دور، «چراغ زرد» نشان داده است.
وی افزود: زرد به معنای آن است که مقدمات خود را مهیا کنید و برای حملهای فوری آماده شوید و وقتی آماده بودید به ما بگویید.
ساندی تایمز افزود: با این حال به اسراییلیها گفته شده است که نمیتوانند انتظار هرگونه کمکی از جانب نیروهای آمریکایی را داشته باشند و قادر نخواهند بود از پایگاههای نظامی آمریکا در عراق برای حمایت لجستیک استفاده کنند.
این مقام پنتاگون با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تاکنون یک پیشنهاد نظامی قانعکننده به بوش ارائه نکرده است، افزود: اگر طرح قاطعی نباشد، این چراغ زرد هرگز سبز نخواهد شد.
افزونبر این، در داخل پنتاگون برخی مقامهای آمریکایی که از تلافی ایران بیم دارند، در برابر این ایده مقاومت میکنند.
منبع یاد شده گفت: افراد نظامی با طرحهای حمله مخالفند. به ویژه به این دلیل که فکر میکنند سربازان آمریکا در عراق و افغانستان به خطر خواهند افتاد.
وی اظهار کرد: مخالفتهای سناتور باراک اوباما، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با جنگ در عراق و تردید وی نسبت به فوریت تهدید ایران باعث اعمال فشار بر جنگطلبان اسرائیلی برای اقدام تا پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا است.
منبع یاد شده در پنتاگون گفت: برای اینکه هرگونه حمله تل آویو موفق در نظر گرفته شود، باید بتواند برنامه هستهای ایران را دست کم پنج سال به تعویق بیندازد.
کارشناسان و صاحبنظران بارها هشدار دادهاند از آنجایی که فن آوری هستهای در ایران، نهادینه و بومی شده است، حتی حمله نظامی نیز نمیتواند این توانایی را از بین ببرد.
از سوی دیگر، تحلیلگران بازار نفت و از جمله رافایل رامیرز، وزیر نفت ونزوئلا به شبکه خبری داوجونز گفت: حمله احتمالی آمریکا علیه ایران، بازار نفت را از کنترل خارج میکند و قیمتها آنچنان بالا میرود که قابلپیشبینی نیست.
وی اظهار کرد: آمریکا همچنان به کشورهای تولیدکننده نفت فشار وارد میکند و قیمتها همچنان بالا است.
وی گفت: کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت میکوشند از سناریوی تولید بیشتر جلوگیری کنند.
در همین حال یک پایگاه خبری عربی با اشاره به تهدیدهای اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به ایران با برشمردن بیش از ۱۰ مانع برای آن، این حمله را بعید دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه خبری الانتقادنت در گزارشی به بررسی افق تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه ایران پرداخت و مشکلات و درگیریهای احتمالی با ایران را برای این رژیم برشمرد. این گزارش حاکی است: شکی نیست که اسرائیل دوست دارد هرچه زودتر تاسیسات هستهای ایران را هدف قرار دهد، چون دستیابی ایران به قدرت هستهای، چه در بعد مسالمتآمیز و چه در بعد نظامیاز سوی دولت عبری، تهدیدی برای موجودیت اسرائیل به شمار میرود و کنار آمدن با آن غیرممکن است.
البته اسرائیل آرزو دارد این حمله با واکنش شدید ایران که شهرکهای صهیونیستنشین را در برمیگیرد همراه نشود، بهویژه بعد از آنکه میداند ایران این قدرت موشکی را دارد.
بر اساس این گزارش، اسرائیل همچنین میخواهد درگیری با ایران به درگیری نامحدود با نتایج بد و نامطلوب در مرزهای شمالی، بهویژه با لبنان و سوریه منجر نشود، بهویژه که میداند حزبا... در حال حاضر بیش از ۴۰هزار موشک با برد و قدرت مختلف دارد و توانایی موشکیاش نسبت جنگ لبنان افزایش یافته است.
اسرائیل میخواهد این جنگ و پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی تاثیر نگذارد، چرا که بر اساس تحلیل اقتصاددانان، بروز این جنگ باعث میشود قیمت نفت تا سقف غیرقابل پیشبینی افزایش یابد.
آرزوهای اسرائیل به همین مقدار خلاصه نمیشود، آنها دوست دارند بتوانند قدرت عملیاتی خود را به ایران منتقل و به این کشور حمله کنند.
اسرائیل همچنین میخواهد به اطلاعات جاسوسی موثق درباره پایگاههای ایرانی مرتبط با برنامه هستهای دست پیدا کند تا بتواند با ضربه به آنها برنامه هستهای ایران را متوقف کند؛ اطلاعاتی که در حال حاضر فاقد آن است.
از سوی دیگر، اسرائیل دوست ندارد پایگاههای هستهای ایران علیه حملات نظامیاسرائیل امن و محکم باشد و نمیخواهد آنها در تمام ایران پراکنده شده باشند تا عملیات نظامیعلیه آنها با مشکل مواجه شود.
آنها همچنین دوست ندارند که روسیه در راستای معاملات خود عمل کند و به ایران تسلیحاتی از جمله ضدهوایی و موشک بفروشد.
بر اساس این گزارش، اسرائیل آرزوی بزرگتری نیز دارد و آن این که ایران پیام اسرائیل را در مانور هواپیماهای دوربرد در بالای دریای مدیترانه بشنود و چهره ایهود اولمرت نخستوزیر رژیم صهیونیستی را در بازدید از تاسیسات هستهای دیمونا ببیند و با خواندن اظهارات شائول موفاز وزیر دفاع این رژیم این نکته را باور کند که گریزی از حمله نظامیاسرائیل به ایران نیست و کارشناسان ایرانی نیز این موضوع را به گوش مردم ایران برسانند.
اسرائیل میخواهد به ایران بگوید که حمله بیسابقهای به این کشور خواهد داشت و نمیخواهد ایران متوجه این نکته شود که فریادهای اسرائیل از سر بیچارگی است و در راستای بستههای تشویقی آمریکا و اروپا به ایران برای توقف برنامه هستهای این کشور است.
و در نهایت تمامیآرزوی اسرائیل در یک آرزو خلاصه میشود و همین آرزو است که فریادها و آرزوهای دیگر را باعث میشود، آن آرزو این است که «کاش انقلاب اسلامیدر سال ۱۹۷۹ در ایران به پیروزی نمیرسید».
مشکل دیگر اسرائیل این است که فکر میکند تنها بازیگری است که در میدان باقی مانده است [یکهتاز منطقه است] و در عوض دشمنانش در جبهه مقابل مانند سالهای دهه ۴۰، ۵۰ و ۶۰ نظامهایی بیعقل و مستعمره هستند و هیچ اختیاری از خود ندارند.
مشکل دیگر اسرائیل که نمیخواهد آن را بیان کند این است که در منطقه نظامهای جدیدی شکل گرفتهاند که دیگر از غول اسرائیل نمیترسند و از جمله در جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶ ثابت کردند که اسرائیل چیزی جز یک عروسک و بادکنک بزرگ و توخالی نیست و تمام تبلیغات رسانهای آنها از مانور در یونان گرفته تا بازدید از نیروگاههای اتمی و اظهارات تهدیدآمیز، تحرکات آشکاری برای دشمنان تلآویو است که نتایج معکوس به همراه دارد.
تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بحرانی نشان دادن شرایط و بسترسازی برای حمله به ایران در شرایطی صورت میگیرد که سایر اعضای گروه ۱+۵ بر بکارگیری دیپلماسی برای پایان بخشیدن به پرونده هستهای کشورمان تاکید میکنند.
در همین رابطه دیوید میلیبند وزیرامور خارجه انگلیس گفت که صد در صد مطمئن است دیپلماسی به مساله هستهای ایران با غرب پایان خواهد داد.
وزیر امور خارجه انگلیس روز شنبه در گفتوگویی با رادیو بی.بی.سی گفت که معتقد است کلید حل موضوع بینالمللی در زمینه فعالیتهای غنیسازی تهران تنها در راهحلی دیپلماتیک نهفته است.
در همین چارچوب رییسجمهور فرانسه از رییسجمهور سوریه خواست با ترغیب ایران به همکاری با جامعه بینالمللی به حل مساله هستهای ایران کمک کند.
نیکلا سارکوزی، رییسجمهور فرانسه که به تازگی ریاست دورهای اتحادیه اروپایی را نیز به عهده گرفته است، روز شنبه با بشار اسد، همتای سوری خود در آستانه برگزاری نشست کم سابقهای با حضور سران ۴۳ کشور اروپایی و کشورهای حاشیه دریای مدیترانه دیدار و گفتوگو کرد. وی در این دیدار خواسته خود مبنی بر ترغیب ایران به همکاری با جامعه بینالمللی را با همتای سوری خود طرح کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: سوریه و ایران روابط خوبی با یکدیگر دارند، اما اسد نسبت به این که دخالتش در مساله ایران بتواند به حل آن کمکی کند ابراز تردید کرد.
سارکوزی در کنفرانس خبری مشترک با اسد گفت: که از رییس جمهور سوریه خواسته است «ایران را متقاعد کند تا مدرکی ارائه کند.»
اسد در پاسخ گفت که این درخواست فرانسه را به تهران منتقل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ما با مقامات ایرانی صحبت خواهیم کرد، تاکید کرد: تا جایی که می دانیم هیچ برنامه هستهای نظامی (در ایران) وجود ندارد. ما با وجود هر گونه تسلیحات کشتار جمعی در خاورمیانه مخالفیم.
وی همچنین گفت: (با سارکوزی) بسیار صادق بودم.
رییسجمهور سوریه گفت: ما نمیتوانیم درباره چیزی صحبت کنیم که از آن هیچ اطلاعی نداریم.
وی ادامه داد: آنچه به آن تمایل داریم یافتن راه حلی سیاسی است. ما میخواهیم شاهد خاورمیانهای عاری از تسلیحات کشتار جمعی باشیم.
جامعه بینالمللی از تهران درخواست کرده است به فعالیت غنیسازی اورانیوم پایان دهد و شورای امنیت در پاسخ به خودداری تهران از تعلیق این برنامه حساس هستهای، سه دور تحریم را علیه تهران اعمال کرده است.
ارسال نظر