چالش برای حضور در کمیسیونهای تخصصی ادامه دارد
دنیای اقتصاد- در حالی که یکی از روسای شعب رسیدگیکننده به اعتبارنامه نمایندگان از تشکیل کمیسیونهای مجلس سخن گفته و تاکید کرده بود که هیچ نمایندهای بدون کمیسیون باقی نمانده است، اما داریوش قنبری، یکی از نمایندگان معترض، نحوه عضوگیری کمیسیونها در مجلس هشتم این خبر را تکذیب کرد. این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» تصریح کرد که وی یکی از نمایندگانی است که به دلیل نحوه عضوگیری در کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم همچنان بدون کمیسیون مانده و تا مرتفع نشدن این مشکل نیز از حضور در هر کمیسیون دیگری خودداری خواهد کرد. نحوه پذیرش نمایندگان برای عضویت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم به دلیل نپذیرفتن برخی از اعضای سابق این کمیسیون در مجلس هفتم با اعتراض و انتقاد برخی از این اعضا و نمایندگان روبهرو شد؛ به طوری که داریوش قنبری، یکی از نمایندگان معترض به این مساله در پاسخ به عمل صورت گرفته از تشکیل فراکسیونی به همین نام در مجلس سخن گفت که تعدادی از اعضای آن را اعضای سابق کمیسیون امنیت ملی تشکیل میدهند. داریوش قنبری و برخی دیگر از چهرههای معترض معتقد بودند که انتخاب اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با دخالت دولت صورت گرفته است اما تداوم این روند و عدم بررسی هیات رییسه به این موضوع سبب شد تا یکی از جلسات علنی مجلس در هفته گذشته با تذکرات برخی از نمایندگان چون داریوش قنبری و قدرتا... علیخانی به رییس مجلس روبهرو شود. این نمایندگان معترض معتقدند که دولت لیستی ۲۳ نفره را برای تشکیل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تعیین کرده و این ترکیب دلخواه دولت نیز در تشکیل کمیسیون امنیت هم اعمال شده است. این نمایندگان از جمله داریوش قنبری دلیل اعتراض خود را به حضور افرادی در کمیسیون امنیت ملی میدانند که تخصص، تجربه و سابقه لازم برای عضویت در این کمیسیون را مطابق با ماده ۴۷ آییننامه داخلی مجلس ندارند. این اعتراضها در حالی به قوت خود باقی است که الیاس نادران، رییس شعبه ۱۵ رسیدگیکننده به اعتبارنامه نمایندگان اعلام کرده بود همه کمیسیونهای مجلس تعیین تکلیف شوند، ولی ممکن است نمایندگان اعتراضی نسبت به کمیسیون خود داشته باشند که این بحث دیگری است.
الیاس نادران نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با بیان اینکه روسای شعبه ۱۵ گانه بررسیکننده اعتبارنامه نمایندگان با هیات رییسه مجلس جلسه داشتند، گفت: با توجه به اینکه عدهای از نمایندگان خواستار جابهجایی کمیسیونهای خود بودند، در این جلسه در مورد آخرین تغییر و تحولات کمیسیونهای مجلس تصمیمگیری و تقاضای عدهای از نمایندگان مبنی بر جابهجایی کمیسیونها انجام شد.
وی افزود: در حال حاضر هیچ نمایندهای در مجلس نیست که بدون کمیسیون مانده باشد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: محمد آشوری نماینده بندرعباس از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به کمیسیون اصل نود منتقل شد و جواد جهانگیرزاده به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی راه یافت. همچنین مهدی کوچکزاده نماینده تهران به کمیسیون فرهنگی، اسداله بادامچیان، نماینده تهران به کمیسیون اجتماعی، ابراهیم نکونام نماینده گلپایگان به کمییسون اصل ۹۰، احمد ناطق نوری نماینده نور و محمد ضابطی نماینده نطنز به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رفتند.
نادران در خصوص آن دسته از نمایندگانی که تاکنون عضو هیچ کمیسیونی عضو نشدهاند نیز گفت: در این جلسه برای همه نمایندگان تعیین کمیسیون شد و تکلیف کمیسیون اجتماعی و اصل ۹۰ مجلس که حداقل نمایندگان لازم را نداشتند نیز مشخص شد و تصمیم گرفته شد تا نمایندگانی که عضو هیچ کمیسیونی نبودند به یکی از این ۲ کمیسیون بروند.
داریوش قنبری اما با تکذیب این خبر و اعلام اینکه وی یکی از نمایندگان بدون کمیسیون است، به دنیای اقتصاد گفت: با توجه به اینکه روسای شعب در تعیین اعضای کمیسیون به ماده ۴۷ آییننامه (که تاکید دارد اعضای کمیسیونها باید براساس تجربه، سابقه عضویت و تخصص انتخاب و تایید شوند) بیاعتنایی کرده و غیرقانونی و سلیقهای عمل کردند، ما نسبت به این روند اعتراض کردیم و بنده از عضویت در کمیسیون تخصصی خود بازماندم. داریوش قنبری، درخصوص این که براساس اظهارات نادران ممکن است بدون اصلاح و هماهنگی نماینده، فردی را به عضویت کمیسیونی درآورده باشند و آیا این اقدام قانونی است یا خیر، اظهار کرد: اگر اقدامی صورت گرفته باشد، غیرقانونی و مخالف ماده ۴۷ آییننامه داخلی است که باید اعضا براساس تجربه و سابقه و تخصص عضو شوند. هر چند روسای شعب میتوانند چنین اقدامی را انجام دهند. وی با تاکید بر اینکه اما بنده به هیچ عنوان زیر بار نرفته و تا زمانی که عضو کمیسیون تخصصی خود نشوم به عضویت کمیسیون دیگری نیز درنمیآیم، تاکید کرد: اعضای هیات رییسه براساس بند ۱۰ ماده ۲۳ آییننامه داخلی مجلس موظف هستند تا اختلاف بین روسای شعب و کمیسیونها را حل کنند؛ اما هیات رییسه براساس این ماده و سوگندی که یاد کرده است تا بر مبنای آن آییننامه داخلی را رعایت کند، تاکنون اقدامی جهت رفع اختلاف بین کمیسیون و روسای شعب انجام نداده است. به گفته قنبری، تاکنون یازده نفر در فراکسیون امنیت ملی و سیاست خارجی عضو شدهاند که شش نفر آن از اعضای سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم بودهاند. به هر روی به نظر میرسد که دعوای کمیسیونها همچنان در مجلس ادامه خواهد داشت؛ اگرچه اعضای هیات رییسه با اقدامات اخیر خود بر این تصورند که این اختلاف را به نوعی حل کردهاند. به طوری که روز گذشته اعضای فراکسیون اصل نود قانون اساسی انتخاب شدند که براساس این انتخابات، ۵نفر از اعضای هیاترییسه از جمله رییس مجلس به عضویت این کمیسیون درآمدهاند که به گفته میرتاجالدینی این اقدام در این جهت صورت گرفته است که فضا برای نمایندگان برای عضویت در کمیسیونهای دیگر مجلس باز شود؛ چراکه نمایندگان در مجلس هشتم کمترین اقبال را به کمیسیون اصل ۹۰ داشتهاند که از قضا یکی از مهمترین کمیسیونهای مجلس است، اما به دلایلی جذابیت ندارد.
ارسال نظر