سفیر آمریکا در عراق در مصاحبه با شبکه خبری سی.ان.ان به دنبال انتشار گزارشی مبنی بر افزایش عملیات‌های محرمانه آمریکا علیه ایران، تنها انجام عملیات‌های مرزی توسط کشور متبوعش را در مرزهای ایران تکذیب کرد. مجله نیویورکر روز یکشنبه بر اساس گزارشی فاش کرد که کنگره آمریکا اواخر سال گذشته میلادی با بودجه درخواستی جورج بوش رییس‌جمهور این کشور به منظور انجام عملیات‌های محرمانه گسترده علیه ایران با هدف بی‌ثبات کردن این کشور موافقت کرد.

این مجله آمریکایی افزود: عملیات‌های نظامی محرمانه علیه ایران چیز جدیدی نیست. نیروهای عملیات‌های ویژه آمریکا از سال گذشته میلادی عملیات‌های مرزی را از جنوب ایران آغاز کرده‌‌اند.

براساس این گزارش، پس از انتشار این خبر رایان کراکر سفیر آمریکا در عراق در مصاحبه‌ای با شبکه سی.ان.ان انجام عملیات‌های مرزی توسط آمریکا را در مرز ایران تکذیب کرد و گفت: می‌توانم به صراحت به شما بگویم که نیروهای آمریکا عملیاتی در مرز عراق با ایران انجام نمی‌دهند.

پس از آن سیمور هرش نویسنده مقاله نیویورکر اعلام کرد: من هنگامی که کراکر می‌گوید از عدم انجام اقدامات نظامی علیه جمهوری اسلامی اطلاع دارد، باور می‌کنم. هرش گفت: بعضی اوقات بهتر است سفیر آمریکا اطلاع نداشته باشد. وی ممکن است از دامنه عملیات‌هایی که در داخل ایران انجام می‌دهیم، اطلاع نداشته باشد. نیویورکر در این گزارش به نقل از مقامات کنونی و اسبق آمریکا می‌افزاید: اما مقیاس و دامنه عملیات‌های ایران، که شامل سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا (سیا) نیز هست، در حال حاضر به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

علاوه بر این مجله نیویورکر در گزارش خود نیز از تصویب بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری بوش برای انجام عملیات مخفی علیه تهران خبر داد. این نکته قابل توجه است که سفیر واشنگتن در بغداد تنها انجام عملیات‌های مرزی آمریکا در مرز عراق با ایران را تکذیب کرد و درباره بخش‌های دیگر گزارش نیویورکر اظهار نظر نکرد.

براساس این گزارش، نیویورکر در شماره این هفته خود بر اساس گزارشی فاش کرد که کنگره آمریکا اواخر سال گذشته میلادی با بودجه درخواستی بوش به منظور انجام عملیات‌های محرمانه گسترده علیه ایران با هدف بی‌ثبات کردن این کشور موافقت کرد.

این گزارش می‌افزاید: این مقاله که به قلم سیمور هرش نوشته شده، درباره دستور اجرایی ریاست‌جمهوری است که بر اساس قانون آمریکا توسط بوش امضا شده و باید به رهبران دموکرات و ‌جمهوریخواه مجلس نمایندگان و سنا و اعضای بلندپایه کمیته‌های اطلاعاتی ارائه شود.

این مقاله به نقل از یک مقام آگاه نزدیک به منابع جاسوسی می‌افزاید: دستور اجرایی بر تضعیف برنامه‌های هسته‌ای ایران متمرکز بود و سعی داشت از طریق تغییر حکومت، دولت تهران را تضعیف کند. هرش پیش از این نیز درباره طرح‌های احتمالی دولت برای جنگ به منظور جلوگیری از دستیابی به تسلیحات اتمی توسط تهران مقاله‌ای نوشته بود که در آوریل ۲۰۰۶ در مجله نیویورکر چاپ شد، به تغییر رژیم ایران به عنوان هدف نهایی بوش چه از طریق دیپلماتیک یا از طریق نظامی اشاره شده بود. نیویورکر به نقل از منابع کنونی و سابق نظامی، اطلاعاتی و کنگره نوشت: بودجه عملیات‌های محرمانه که بوش تا ۴۰۰‌میلیون دلار درخواست آن را داده بود، توسط رهبران کنگره تصویب شد.

این مجله آمریکایی فاش کرد: عملیات‌های نظامی محرمانه علیه ایران چیز جدیدی نیست. نیروهای عملیات‌های ویژه آمریکا از سال گذشته میلادی عملیات‌های مرزی را از جنوب ایران آغاز کرده‌اند.

به نوشته نیویورکر این عملیات‌ها شامل دستگیری اعضای سپاه قدس و انتقال آنها به عراق برای بازجویی آنها و پیگیری اهداف دارای ارزش بالا در جنگ علیه تروریسم بوش است که ممکن است بازداشت یا کشته شوند.

این گزارش به نقل از مقام‌های کنونی و اسبق می‌افزاید: اما مقیاس و دامنه عملیات‌های ایران، که شامل سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا (سیا) نیز هست، در حال حاضر به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از این فعالیت‌ها به طور خاص در این دستور اجرایی جدید ذکر نشده‌اند و برخی رهبران کنگره سوالات جدی درباره ماهیت این فعالیت‌ها مطرح کرده‌اند. همچنین بر اساس گزارش رابرت بائر افسر سابق سیا، گروه جند‌ا... از جمله گروه‌های داخل ایران است که از حمایت آمریکا بهره می‌برد. ولی نصر تحلیلگر شورای روابط خارجی برای توصیف این گروه ، از آن به عنوان یک سازمان خطرناک مظنون به ارتباط با القاعده یاد کرد. این مقاله همچنین می‌افزاید: حمایت آمریکا از گروه‌های مخالف ایران باعث سختگیری شدید توسط ایران می‌شود که به دولت بوش دلیلی برای دخالت در این کشور می‌دهد. بر اساس این گزارش، هیچکدام از رهبران دموکرات و ‌جمهوریخواه درباره دستور اجرایی جدید رییس‌جمهور آمریکا اظهار نظر نکرده‌اند.نیویورکر در پایان می‌افزاید: کاخ سفید و همچنین سیا مکررا تدارک برای اقدام نظامی علیه ایران را رد کرده‌اند.