طرح جدید برای نرخ دلار
دنیای اقتصاد – حسین صمصامی، سرپرست وزارت اقتصاد و دارایی که پس از تغییر دانشجعفری جانشین وی شده است، دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از «طرح کاهش ارزش دلار» در بازار داخلی و تقویت پول ملی به عنوان یکی از بخشهای طرح تحول اقتصادی خبر داده و افزوده است که هماکنون کارهای مربوط به این موضوع در حال انجام است.
به گفته صمصامی طرح کاهش ارزش دلار در بازار داخلی در حال بررسی است
دنیای اقتصاد - حسین صمصامی، سرپرست وزارت اقتصاد و دارایی که پس از تغییر دانشجعفری جانشین وی شده است، دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از «طرح کاهش ارزش دلار» در بازار داخلی و تقویت پول ملی به عنوان یکی از بخشهای طرح تحول اقتصادی خبر داده و افزوده است که هماکنون کارهای مربوط به این موضوع در حال انجام است. خبرگزاری مهر که این خبر را به نقل از سکاندار فعلی وزارت اقتصاد نقل کرده است به جزئیات دیگری از این دستور کار دولت اشاره نکرده است.
پیشتر، در اواخر سال گذشته خبری در محافل اقتصادی کشور به سرعت منتشر شد که از بررسی کاهش ارزش دلار از ۹۴۰تومان به ۷۰۰تومان حکایت داشت.این خبر که با توضیحات بعدی محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ایران معلوم شد در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته بود با واکنش منفی صاحبنظران و فعالان اقتصادی صادراتگرا مواجه و ۱۰ روز پس از انتشار از دستور کار خارج شد. خبر منتفی شدن دلار ۷۰۰تومانی را نیز همانند نحوه انتشار آن نه یک مقام دولتی، بلکه محمد نهاوندیان رییس اتاق ایران اعلام کرد که گویا در خروج آن از دستور کار نقش اساسی داشت.
نهاوندیان ۱۰ روز پس از آغاز زمزمه دلار ۷۰۰ تومانی در نهم بهمن سال گذشته، اعلام کرد که بحث کاهش نرخ دلار به ۷۰۰ تومان که به عنوان وسیلهای برای مقابله با تورم در شورای پول و اعتبار مطرح شده بود به دلیل آثار مخرب آن بر تولید و صادرات منتفی شد. اما گویا منتفی شدن دلار ۷۰۰ تومانی پایان ماجرا نبود و دستور کار برای کاهش ارزش دلار این بار نه به صورت زمزمه که به عنوان یک خبر رسمی از سوی یکی از تصمیمسازان ارشد اقتصادی نقل شده است که البته این بار به نرخ هدف اشارهای نشده است.
نگاه رییسجمهور
هفته پیش محمود احمدینژاد، رییسجمهور، در گزارش اقتصادی خود بر ضرورت بازتعریف نظام ارزشگذاری پول ملی تاکید کرد. احمدینژاد با اشاره به اینکه ۸۵درصد تغییرات قیمتهای خارج به داخل کشور منتقل میشود، اعلام کرد که وقتی قیمت کالایی در خارج گران شود این گرانی در داخل هم اثر میگذارد و نتیجه گرفت که باید بهگونهای عمل شود که نوسانات نرخ ارز به اقتصاد کشور آسیب نرساند.
نگاه فعالان اقتصادی
فعالان اقتصادی درخصوص نرخ ارز دو موضعگیری متفاوت دارند. بهاین صورت که همانند تمام کشورها، فعالان اقتصادی وارداتگرا موافق کاهش ارزش ارزهای خارجی هستند تا صرفه اقتصادی واردات افزایش یابد و از سوی دیگر فعالان اقتصادی صادراتگرا موافق افزایش ارزش ارزهای خارجی هستند تا قدرت صادراتی آنها افزایش یابد. به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی، معجزه اقتصادی چین در دو دهه اخیر با استراتژی تعیین نرخ ارز با دیدگاه صادراتگرا تحقق یافت و پس از فشارهای آمریکا که چین را مجبور به تقویت پول ملی خود کرد از چند ماه گذشته قدرت اقتصادی چین رو به افول گذاشته است. اقتصاددانان نیز در میانه این دو دیدگاه به یک فرمول علمی برای تعیین نرخ ارز بر مبنای مابهالتفاوت تورم داخلی و خارجی اعتقاد دارند. باید منتظر ماند و دید که جزئیات طرح جدید دولت چیست.
سایر جزئیات جدید از طرح تحول اقتصادی
را در صفحه خبر (۸) بخوانید.
ارسال نظر