در نشست اصفهان صندوق اوپک ارائه شد
تحلیل احمدینژاد از تحولات بازار جهانی نفت
عکس: فارس، علی محمدی در اجلاس شورای وزیران صندوق اوپک مطرح شد:
پیشنهادهای احمدینژاد برای بهبود بازار نفت
رییسجمهور:کاهش ارزش دلار و افزایش قیمت انرژی دو روی یک سکه هستند
رییسجمهور اسلامی ایران در بیست و نهمین اجلاس شورای وزیران صندوق اوپک در شهر اصفهان،پیشنهادهایی برای بهبود و بهینه کردن وضعیت بازار انرژی در جهان ارائه کرد.
بیست و نهمین اجلاس شورای وزیران صندوق اوپک و یکصد و بیست و سومین جلسه هیات عامل صندوق اوپک برای توسعه بینالملل روز گذشته با حضور وزرا و مقامات ۱۲کشور عضو این صندوق و با سخنرانی رییسجمهور اسلامی ایران در محل هتل عباسی اصفهان آغاز شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، به کارگیری ترکیبی متفاوت از ارزهای معتبر به جای دلار، کاهش مالیات در کشورهای واردکننده انرژی، تاسیس بورس جدید نفت، تاسیس بانک اوپک و تقویت صندوق اوپک از جمله پیشنهادهایی بود که احمدینژاد در این نشست ارائه کرد.
محمود احمدینژاد در سخنان خود در این اجلاس با تاکید بر اهمیت ماموریت صندوق اوپک در کنترل بازار انرژی در جهان و با تاکید بر اینکه ما امروز جمع شدیم که راهکارهای مناسب را برای فعال تر شدن صندوق اوپک طراحی کنیم، پیشنهادهای خود را برای این منظور ارائه کرد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه کاهش ارزش برابری دلار و افزایش قیمت انرژی دو روی یک سکه هستند که از عوامل نابسامانیهای اخیر معرفی میشوند، تاکید کرد: اصولا نظام توسعه و مکانیسم بازار بدون کنترلکننده قوی و تعیینکننده مسلط که روابط را در جهان به صورت عادلانه تنظیم کند، فاقد اعتبار است.
احمدینژاد گفت: امروز از وجود چنین کنترلکنندهای بیبهره هستیم؛ ضمن اینکه دخالتهای سازمان یافته، هدفمند و مخرب سیاسی اقتصادی در موازنات اقتصادی و بازار عامل به وجود آورنده شرایط موجود است.
وی افزود: برخی قدرتهای بزرگ به ناچار برای کاهش اثرات عملکرد گذشته خود و همچنین تحمیل اراده خودشان به بازار، اقدام به کاهش ارزش دلار میکنند و آنها سالهای طولانی تورم و مشکلات اقتصادی خود را از طریق تجویز دلار بدون پشتوانه به بازار و ملتها تحمیل کردند.
رییسجمهوری با تاکید بر اینکه وضع موجود در جهان حاصل اندیشه و مدیریت ناصالح و سازو کارهای حاکم بر جهان است و اصلاح آن مستلزم تغییر در اندیشه و مدیریت و نظامهای حاکم بر جهان است، اظهار کرد: در چنین شرایطی ترویج اندیشه دینی، انسانی و ارزشهای اخلاقی حاکمیت مدیران صالح و عدالت گستر بیش از پیش ضرورت مییابد.
احمدینژاد در ادامه خاطرنشان کرد: اینک به رغم گسترش یاس در بسیاری از ملتها از ناکارآمدی سازوکارهای موجود حاکم بر جهان به دلیل اهمیت مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، پیشنهادهایی را ارائه میکنم.
رییسجمهور به عنوان اولین پیشنهاد گفت: کاهش روزافزون ارزش دلار از مهمترین مشکلات امروز جهان است و خسارت ناشی از این امر اقتصاد جهانی به ویژه کشورهای صادرکننده انرژی را تحت تاثیر قرار داده است و با توجه به اینکه این پدیده همچنان ادامه دارد و به ارزش ذخایر ارزی کشورهای عضو اوپک ضربه وارد شده است؛ بنابراین پیشنهاد خود در اجلاس سران کشورهای اوپک در عربستان مبنی بر اینکه باید ترکیبی از ارزهای معتبر را مبنای معاملات نفتی قرار داد و کشورهای عضو، ارز جدیدی را به همین منظور تعریف کنند، تکرار میکنم.
رییسجمهور به عنوان پیشنهاد دوم گفت: تفاوت درآمد تولید و صادرکنندگان انرژی با برخی دولتهای واردکننده، نگرانکننده و غیرعادلانه است و با توجه به اینکه در این کشورها حدود ۷۰درصد از نرخ فروش به مصرفکنندگان نهایی مالیات تعلق میگیرد این یک اجحاف آشکار به مصرفکنندگان است، و من کاهش مالیاتها را راه برون رفت از تبعات افزایش نرخ انرژی در این کشورها میدانم.
احمدینژاد به عنوان سومین پیشنهاد خود گفت: تهدیدها و ناامنیهای تحمیلی ناشی از خودخواهیهای برخی دولتهای زیاده طلب به خصوص در بعضی از مناطق انرژی خیز جهان با ایجاد التهاب روانی در بازار انرژی آثار فزایندهای بر اقتصاد جهانی تحمیل کرده و همچنین هزینه لشگرکشیهای این قدرتها از طریق تحمیل مالیاتهای سنگین و کاهش ارزش دلار جبران میگردد که دولتها و ملتها باید جلوی چنین اقداماتی را سد کنند.
رییسجمهوری تاکید کرد:ملتها باید این دولتهای زورگو را وادار کنند که به جای اشغالگری و جنگ به صلح و دوستی روی آورند و هزینههای نظامی گری خود را صرف کمک به مردم فقیر کشورهای خود کنند.
چهارمین پیشنهاد رییسجمهوری تاکید بر تاسیس بورس جدید نفت با همکاری اعضا، تبدیل ذخایر ارزی موجود به ارزهای معتبر و تاسیس بانک اوپک برای صیانت از ذخایر ارزی و منافع ملی اعضا بود.
رییسجمهوری همچنین پشتیبانی کامل خود را از پیشنهاد هوگوچاوز، رییسجمهوری ونزوئلا مبنی بر تاسیس بانک اوپک اعلام کرد.
احمدینژاد به عنوان پنجمین پیشنهاد گفت: تاسیس مرکزی برای تبادل فنآوریهای تولید و فرآوری نفت که تجربیات اعضا را در اختیار یکدیگر قرار دهد، می تواند در کاهش هزینههای تولید و کاهش استیلای دیگران بر مبنای نفت بسیار موثر باشد.
رییسجمهور همچنین در ششمین پیشنهاد خود با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای ضعیف در نوسانات قیمت انرژی دچار خسارتهای فراوان میشوند، تقویت صندوق اوپک و تهیه برنامه راهبردی حمایت از این کشورها را یک امر خداپسندانه، انسانی و تاثیرگذار دانست.
احمدینژاد در بخش پایانی سخنرانی خود با تاکید بر اینکه راه حل نهایی مشکلات بازگشت به عدالت است، گفت: نظامهای حاکم سیاسی و اقتصادی بینالمللی باید مبتنی بر عدالت، انساندوستی و حفظ کرامت و حقوق انسانها اصلاح شود.
وی تاکید کرد: جهان امروز منتظر دگرگونی و اصلاح و صلح و ثبات و برادری است و همه میتوانیم در ساختن جهانی پر از عدالت، اخلاق و صلح نقش داشته باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سخنان رییسجمهور ایران با تشویق وزیران و مقامهای خارجی شرکتکننده در این نشست همراه بود.
صندوق اوپک به کشورهای مستضعف وام بدهد
احمدینژاد همچنین در حاشیه این همایش، با وزیر توسعه و اقتصاد ونزوئلا دیدار کرد و گفت: امروز دولت و ملت ونزوئلا به رغم همه فشارها و دشمنیها در مقابل امپریالیسم جهانی ایستادهاند.
از سوی دیگر وی در دیدار با سلیمان الحربی مدیرعامل صندوق اوپک، با بیان اینکه کشورهای عضو اوپک منابع فراوانی دارند که در بانکهای جهان رسوب کرده و برای ملتها سودی ندارد، اظهار کرد: میتوان بخشی از منابع کشورهای صادرکننده نفت را در اختیار صندوق اوپک قرار داد تا به کشورهای مستضعف وام بدهد.
وی با تاکید بر اینکه شرایط جهان به سرعت در حال تغییر است، گفت: باید خودمان را برای تغییرات در جهان آماده کنیم.
الحربی، مدیرعامل صندوق اوپک نیز در این دیدار با قدردانی از پیشنهادهای مثبت و سازنده رییسجمهور اسلامی ایران تاکید کرد: این صندوق با استفاده از پیشنهادهای رییسجمهور اسلامی ایران در جهت خدمت به کشورهای مستضعف گام برمیدارد.
ارسال نظر