جورج بوش در بهانه‌تراشی برای تداوم اشغال عراق مدعی شد که خروج نیروهای آمریکایی از این کشور برای آمریکا «فاجعه‌بار» خواهد بود و به تقویت القاعده و جسورتر شدن ایران در دنبال کردن برنامه هسته‌ای خود منجر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه در سخنرانی در برابر جمعی از چتربازان ارتش آمریکا که از عراق به کارولینای شمالی بازگشته‌اند، گفت: خروج از عراق پیش از موفقیت، این علامت را برای تروریست‌‌ها و افراطیون در سراسر جهان می‌فرستد که آمریکا ضعیف است و ظرفیت مبارزه‌ای بلند مدت را ندارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی ادامه داد: خروج پیش از موفقیت برای کشورمان فاجعه بار خواهد بود و احتمال این که ما از حمله‌ای دیگر نظیر آنچه در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داد رنج ببریم، زیاد است.

رییس‌جمهور آمریکا که کم‌تر از یکسال دیگر باید کاخ سفید را ترک کند، مدعی شد: چنین اقدامی ایمنی نسل‌های آینده را به مخاطره می‌اندازد و ما نباید اجازه دهیم چنین چیزی رخ دهد.

وی مدعی شد که خروج از عراق ایران را در دنبال کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و تلاش‌هایش برای تسلط بر منطقه جسورتر می‌کند. در این صورت احتمال خشونت بیشتری از جانب گروه‌های ویژه تحت حمایت ایران، شبه نظامیان غیرقانونی و باندهای جنایتکار وجود دارد.

در همین حال وزیر امور خارجه آمریکا نیز مدعی شد که اگر ایران «گزینه درست» را انتخاب و آنچه را فعالیت‌های حساس هسته‌ای خواند، متوقف نکند با اقدامات تنبیهی بیشتری روبه‌رو خواهد شد.

کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری مشترک با دیوید میلیبند، همتای انگلیسی خود گفت: اگر ایران غنی‌سازی اورانیوم را متوقف نکند با آنچه وی «انزوای بیشتر» خواند، روبه‌رو خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رایس بدون اینکه وارد جزئیات شود، افزود: اگر ایران گزینه درست را انتخاب نکند، با عواقب آن روبه‌رو خواهد شد.

وزیر امور خارجه انگلیس نیز گفت که خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حال گفت‌وگو با مقامات ایرانی درباره مکان و زمان ارائه بسته پیشنهادی است.

میلیبند ادعا کرد: این بسته مشخص خواهد کرد که مردم ایران از مزایای چشمگیری از ایرانی که به وظایف خود در قبال جامعه بین‌المللی عمل می‌کند، برخوردار خواهند شد!

وی افزود: ایران همواره خواستار این بوده است که به حقوقش احترام گذاشته شود و موضع مشترک ما همواره این بوده که اگر ایران به وظایف خود عمل کند، می‌تواند رابطه‌ای مفید‌تر و مثبت‌تر با جامعه‌ بین‌المللی داشته باشد.

رایس همچنین مدعی شد که آمریکا و سایر قدرت‌ها در زمینه آنچه وی رویکردی مشترک و موثر برای متوقف‌کردن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای خواند، توافق نظر دارند. در اینجا اشاره می‌کنم که مساله ایران تنها مشکل آمریکا نیست، بلکه یک مساله بین‌المللی است و جامعه بین‌المللی در زمینه روبه‌رو کردن ایران با گزینه‌هایش جبهه‌ای متحد دارد.

رایس در ادامه مدعی شد که فکر می‌کنم می‌توانیم نام آن را یک ائتلاف چندجانبه موفق از کشورهایی بگذاریم که دیدگاه مشترکی را در زمینه ایران دارند مبنی بر اینکه ایران باید به خاطر همکاری‌اش پاداش دریافت کند و به خاطر عدم همکاری‌اش منزوی شود.

وزیر امور خارجه آمریکا از اظهار نظر درباره بسته پیشنهادی ایران برای آغاز مذاکرات «جدی و هدف‌دار» با قدرت‌های جهانی درباره مجموعه‌ای از مسائل مختلف از جمله انرژی هسته‌ای خودداری کرد و گفت: ابتدا باید با سایر کشورهای دخیل در مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کند.

میلیبند نیز با تکرار اظهارات رایس گفت: ما قصد نداریم وارد درگیری‌های لفظی در زمینه این مسائل شویم، چرا که آنها کاملا جدی هستند. ما به دقت نامه ایران را بررسی خواهیم کرد، اما تاکید می‌کنیم که ایران نیز باید با دقت بسیاری به بسته پیشنهادی ما بپردازد.

نگاه به گزارش آژانس

نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که آمریکا به دنبال نشانه‌های آشکاری حاکی از بهبود پرونده هسته‌ای ایران در گزارش مدیرکل آژانس است که به زودی ارائه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، گرگوری شولت، نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در مقر این سازمان در وین گفت: ما به دنبال پیشرفت هستیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شولت اظهار کرد که واشنگتن منتظر است ببیند آیا ایران پاسخ دقیقی به «مطالعات ادعایی» داده است یا خیر؟نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت که آمریکا همچنین خواستار آن است که شاهد آمادگی ایران برای به اجرا گذاشتن پروتکل الحاقی،‌ بخشی از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان. پی. تی) که به بازرسان آژانس اجازه بازرسی‌های غیرمنتظره از سایت‌های هسته‌ای را می‌دهد، باشد. شولت افزود: ما علاوه بر آن منتظریم ببینیم ایران آماده تعلیق غنی‌سازی است یا خیر؟

در آخرین گزارش محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در ماه فوریه ارائه شد، مساله مطالعات ادعایی به عنوان ابهامی تازه مطرح شد.

ایران این ادعا را که تهران در گذشته در فعالیت‌های تسلیحاتی شدن دخالت داشته است، رد کرده و آنها را بی‌اساس و دروغین دانسته است.