سرانجام سرپرستی به هاشمی رسید

با حکم رییس‌جمهور

زهرا واعظ-سرانجام رییس‌جمهور با قدردانی از خدمات مصطفی‌پور محمدی، در حکمی سید مهدی هاشمی را به عنوان «سرپرست وزارت کشور» منصوب کرد. به این ترتیب اخباری که درباره تغییر وزیر کشور از مدت‌ها پیش از انتخابات مطرح شده بود، رنگ و بوی واقعیت به خود گرفت و اما این بار به جای رحیمی، رییس دیوان محاسبات کشور که پیش‌تر از وی به عنوان جانشین پورمحمدی نام برده شده و حتی معاون اجرایی رییس‌جمهوری خبر انتصاب وی را اعلام کرده بود، سید مهدی هاشمی رییس ستاد تبصره ۱۳ و معاون عمرانی وزیر کشور، به عنوان سرپرست وزارت کشور منصوب شد و دومین تغییر کابینه نهم در سال‌جاری بالاخره رقم خورد. انتصاب هاشمی که پیش‌تر از اعضای هیات‌مدیره شرکت شستا، وابسته به سازمان تامین اجتماعی بوده است، در حالی صورت می‌گیرد که وی قبلا یک‌بار به عنوان وزیر پیشنهادی رفاه کابینه دولت نهم به مجلس معرفی شد که البته نتوانست از مجلس هفتم رای اعتماد بگیرد. در همین حال هاشمی دومین نفری است که از ستاد تبصره ۱۳ راهی کابینه نهم می‌شود. چه پیش از وی علی اکبر محرابیان رییس ستاد تبصره ۱۳ نیز به عنوان وزیر صنایع و معادن به مجلس معرفی شد و رای اعتماد گرفت.

رییس سازمان شهرداری‌های وزارت کشور که به ادعای برخی از رسانه‌ها به عنوان یکی از معاونان تحمیلی بر پورمحمدی بوده است، در عمل یکی از سیاسی‌ترین نقش‌ها را در وزارت کشور داشته است؛ به گونه‌ای که در موضوعات مورد اختلاف دولت و شهرداری از جمله مسائل مربوط به مترو و مونوریل، واگذاری اتوبوس‌ها به شرکت واحد، خطوط موسوم به BRT و نیز جدیدترین موضوع مورد اختلاف، یعنی پروژه تونل توحید، نقش محوری را از طرف دولت در این رقابت‌ها ایفا کرده است. پیش از این برخی از رسانه‌ها، علت تصمیم رییس‌جمهوری برای تغییر وزیر کشور را ناشی از ناهماهنگی در انتصاب یا برکناری استانداران و فرمانداران و مسوولان اجرایی کشور عنوان کرده بودند.

پایان اخبار ضد‌و‌نقیض

اوایل سال جاری و پس از انتخابات مجلس هشتم شایعه برکناری مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور، مطرح شد و در چهارم اردیبهشت ماه معاون اجرایی رییس‌جمهور از انتصاب رحیمی خبر داد. این در حالی بود که خبر این حکم چندان دوامی نداشت و ‌مراسم معارفه رسمی رحیمی هرگز برگزار نشد.

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، رییس دفتر رییس‌جمهوری ایران، روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه، پس از جلسه هیات دولت گفته بود که هیچ حکمی برای علیرضا رحیمی، رییس دیوان محاسبات کشور به عنوان وزارت کشور صادر نشده است.از سوی دیگر مصطفی‌پور محمدی در واکنش به خبر انتصاب رحیمی گفته بود: تا این لحظه که در خدمت شما هستم، هیچ حکمی مبنی بر انتخاب سرپرست وزارت کشور به ما نرسیده است؛ یا اگر حکمی از سوی رییس جمهوری صادر و ابلاغ شده باشد، من از آن بی‌اطلاع هستم.

پورمحمدی افزوده بود: خود من هم خیلی نمی‌دانم به چه دلیلی تغییر کرده‌ام.

پورمحمدی همچنین با اشاره به این‌که من حرف‌های ناگفته خیلی دارم، اما بنا دارم تنها در بخش‌هایی که به سود مردم و مصالح نظام است، سخن بگویم، گفته بود: بعید می‌دانم بخش‌های زیادی از حرف‌های من در زمان حیات و زندگی من قابل گفتن باشد و من بنا دارم تنها گوشه‌هایی از آنها را بیان کنم که مصلحت نظام و کشور در آن لحاظ شده باشد.

درهمین حال محمود احمدی‌نژاد اوایل سال جاری در مطلبی که در وبلاگ شخصی‌اش منتشر شد، به‌طور تلویحی کنار گذاشتن برخی از وزیران را تایید کرد و نوشت: تغییراتی که در هیات دولت صورت می‌گیرد در راستای نوآوری است. ما یک گروه منسجم هستیم که به اقتضای موقعیت و شرایط، انعطاف و تغییرات لازم را در خود به وجود می‌آوریم و هیچ یک به مسوولیت‌های خود به‌عنوان یک امتیاز یا سرقفلی نگاه نمی‌کنیم.

به هر روی باوجود آنکه معاون اجرایی رییس‌جمهور از صدور حکم سرپرستی وزارت کشور برای رحیمی، رییس سازمان حسابرسی خبر داده بود، مراسم معارفه وی که قرار بود یک روز پس از برگزاری دور دوم انتخابات برگزار شود، ملغی شد و گفته می‌شد که تلاش‌های پورمحمدی برای بقا به نتیجه رسیده‌ و بحث جابه‌جایی منتفی شده است. البته نزدیک به دو هفته پیش معاون اول رییس‌جمهور خبر داد که این جابه‌جایی قطعی است؛ تا اینکه سرانجام روز گذشته حکم سرپرستی هاشمی با امضای احمدی‌نژاد صادر شد.

سوابق اجرایی هاشمی

با ابلاغ حکم سرپرستی سیدمهدی هاشمی از سوی رییس‌جمهور، نهایتا پورمحمدی وزیر کشور کنار گذاشته شد و «نوآوری در کابینه» شکل دیگری به خود گرفت.

سیدمهدی هاشمی پیش از این رییس ستاد تبصره ۱۳ و معاون عمرانی وزیر کشور بود که وظیفه سهمیه‌بندی بنزین را برعهده داشت.وی سومین فرد غیرروحانی پس از انقلاب و تشکیل دولت موقت بازرگان است که در راس وزارت کشور قرار می‌گیرد. قبل از هاشمی، علی محمدبشارتی دیگر فرد غیرروحانی بود که در دولت دوم هاشمی رفسنجانی این سمت را برعهده داشت و پیش از وی هاشم صباغیان در دولت موقت اولین وزیر غیرروحانی کشور بود. مهدی هاشمی که پیش‌تر هم به‌عنوان وزیر رفاه کابینه نهم به مجلس معرفی شده بود؛ اما نتوانست رای اعتماد مجلس را کسب کند، متولد ۱۳۴۲ در تهران بوده که دارای لیسانس معماری، فوق‌لیسانس مدیریت و هم‌اکنون مشغول ارائه پایان‌نامه خود در مقطع فوق‌لیسانس معماری است.

عضویت در کمیته انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران از سال ۵۷، عضویت و فرماندهی یگان‌های مختلف سپاه پاسداران در مناطق عملیاتی، مدیر پروژه، مجری و مشاور پروژه‌های مختلف وزارت دفاع در زمینه‌های مختلف دفاعی، فرهنگی، ورزشی و مسکونی، معاون مهندسی نیروی مقاومت بسیج، رییس هیات‌مدیره شرکت‌های مختلف مشاور عمران دولتی، عضو شورای مرکزی و دبیرجامعه مهندسی بسیجی، فرمانده مهندسی نیروی انتظامی، عضو هیات‌مدیره شرکت تولیدی عمران پرو، سرپرستی و مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی، عضو هیات‌مدیره شرکت سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی، معاون امور مناطق شهرداری تهران از سوابق مدیریتی و اجرایی وی است.

هاشمی دارای سوابق علمی، پژوهشی و تحقیقاتی همچون تدریس در مراکز آموزشی - مهندسی سپاه، مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه امام‌حسین(ع) و وزارت دفاع، مسوول کمیته مشاوره و طراحی نمایشگاه بین‌المللی تهران، انجام فعالیت‌های شرکت‌های مختلف (بیمارستانی- درمانگاهی) انجام فعالیت‌های معیشتی پرسنل سازمان‌های تحت پوشش در شهرداری، انجام فعالیت‌های کاری در امور بحران و مسائل غیرمترقبه است.

حکم احمدی‌نژاد برای هاشمی و نامه تشکر از پورمحمدی

روز گذشته پس از مدت‌ها حرف و حدیث بالاخره حکم سرپرستی وزارت کشور به نام مهدی هاشمی صادر شد. احمدی‌نژاد در این حکم می‌نویسد:

«جناب آقای سیدمهدی هاشمی

به استناد اصل یکصدوسی‌وپنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با عنایت به مراتب تعهد، شایستگی و سوابق ارزنده اجرایی شما، به موجب این حکم جنابعالی به سمت «سرپرست وزارت کشور» منصوب می‌شوید.امید فراوان دارم که در عین هماهنگی و همکاری با هیات وزیران و انجام وظایف قانونی خویش در تحقق کامل برنامه‌های چهارگانه دولت شامل عدالت‌گستری، مهرورزی، خدمت به بندگان خدا و پیشرفت و تعالی مادی و معنوی کشور توفیق یابید.»

رییس‌جمهور همچنین در مکتوب جداگانه‌ای خطاب به پورمحمدی آورده است:

«حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای پورمحمدی

سلام‌علیکم

بدین وسیله از زحمات و خدمات خالصانه و دلسوزانه جناب عالی در دوران تصدی مسوولیت وزارت کشور تشکر و قدردانی می‌کنم.امیدوارم این تلاش‌ها در پیشگاه ذات اقدس باری تعالی ماجور باشد و حضرت عالی نیز در تداوم خدمت به مردم عزیز میهن اسلامی و همراهی با دولت خدمتگزار موفق و موید باشید. عزت و سعادت جنابعالی را از خداوند منان خواستارم.»