دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران گفت: رییس مجلس باید با توجه بیشتر بر بعد نظارتی مجلس، فلسفه وجودی و استقلال آن را حفظ کند. محمد سلامتی با بیان این‌که «رییس مجلس باید فلسفه وجودی خود را از طریق توجه بیشتر به بعد نظارتی حفظ کند» ابراز عقیده کرد: با توجه به این‌که مجلس هفتم با اکثریت اصولگرا نتوانست وظایف خود را به درستی انجام دهد و نیز دلایلی که در مجلس هشتم نیز اصولگرایان اکثریت را به دست آوردند، انتظار مردم این است که بتواند جایگاه خود را ارتقا دهد؛ گرچه من امیدی به این ندارم، اما به هر حال انتظار مردم و امثال من به عنوان شهروند این است که چنین کاری را انجام دهند.

سلامتی تاکید کرد: یکی از کارهای مهمی که فراکسیون اقلیت مجلس قاعدتا باید انجام دهند این است که مطالبات جامعه را منعکس کرده و آنها را پیگیری کنند. در عین حال هم ریاست مجلس و هم کل مجموعه وظیفه دارند در جهت اعتلای این قوه حرکت کنند. سلامتی مهم‌ترین پیام تغییر ریاست مجلس را وجود تضاد در درون جناح اصولگرا دانست و اظهار کرد: اصولگرایان به‌‌رغم این‌که تلاش کردند وحدتی میان خود ایجاد کنند، اما موفق نشدند و این اتحاد نسبی که شکل گرفت نیز شکننده به نظر می‌رسد؛ چراکه هر طیف دیدگاه‌ها و منافع خاصی را دنبال می‌کنند که متضاد و متفاوت است، بنابراین تغییر رییس مجلس نشان دهنده ناهماهنگی و تضاد بین دیدگاه‌های درونی آنها است که البته وجود این تضادها دلیل بر آن نیست که در برابر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایجاد شده پاسخگو نباشد؛ بلکه همه آنها مقصرند و باید پاسخ دهند.

دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در ادامه با بیان این‌که ریاست مجلس تاثیر چندانی بر انتخابات ریاست جمهوری آینده نخواهد داشت تصریح کرد: اصلاح‌طلبانی که در این انتخابات وارد مجلس شده‌اند، کاندیدای خاص خود را برای ریاست معرفی می‌کنند و به کاندیدای جناح مقابل رای نخواهند داد و برنامه‌ای را که از پیش تهیه و تدوین کرده بودند، پی‌گیری خواهند کرد.