هیچ مشوقی هم وزن حقوق ملت ایران نیست

دنیای اقتصاد- در حالی که قرار است به زودی بسته مشوق‌های پیشنهادی کشورهای ۱+۵ به تهران تسلیم شود، سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در ادامه تاکیدات مکرر مقامات عالی رتبه کشورمان مبنی بر اینکه حقوق مسلم ملت ایران قابل معامله نیست، تاکید کرد: هیچ مشوقی هم سنگ و هم وزن حقوق ملت ایران نیست. از این رو، پیشنهاداتی که حقوق ملت ما را نادیده بگیرد، قابل پذیرش نخواهد بود.

محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه گمانه‌زنی‌ها درباره بسته مشوق‌های گروه کشورهای موسوم به ۱+۵ درباره ایران را تایید نکرد و یادآور شد: هنوز بسته این کشورها به ایران ارائه نشده و آنها اعلام کرده‌اند که این بسته هنوز تکمیل نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسینی تصریح کرد: در همین رابطه ما نیز اعلام کرده‌ایم که ادامه رویکرد گذشته فایده‌ای برای این کشورها ندارد و هیچ مشوقی هم سنگ و هم وزن حقوق ملت ایران نیست، از این رو، پیشنهاداتی که حقوق ملت ما را نادیده بگیرد، قابل پذیرش نخواهد بود.

وی همچنین از سفر هیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران طی هفته جاری خبر داد و گفت: قرار است این هیات به تهران سفر کند، اما هنوز رییس آن مشخص نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مشخص نشدن رییس این هیات به معنای درخواست ایران برای جایگزینی فرد دیگری به جای اولی‌هاینونن است، گفت: از سخنان من نمی‌توان چنین برداشتی کرد. بنده عرض کردم که هیات آژانس در هفته جاری به تهران می آید و ریاست آن را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعیین خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا تهران در انتظار دریافت بسته پیشنهادی ۱+۵، از کانالی مشخص است، گفت: هنوز طرف اروپایی مطلبی را در این باره منتشر نکرده و صرفا مطالبی در رسانه‌ها مبنی بر اینکه قرار است نماینده‌ای به ایران اعزام شود، مطرح شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا خاویر سولانا برای ارائه این بسته به تهران سفر خواهد کرد، تصریح کرد: هنوز در این باره موضع رسمی کشورهای اروپایی را دریافت نکرده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره بسته پیشنهادی ایران با اعلام اینکه صرفا کلیات بسته پیشنهادی در اختیار برخی کشورها قرار گرفته است، گفت: ما در حال طی مراحل تکمیل این بسته هستیم و پس از پایان این مرحله بسته را ارائه خواهیم کرد، الان هم زمانبندی مشخصی را در این خصوص نمی‌توانیم ارائه کنیم. وی افزود: در تماس‌هایی که با کشورهای مختلف داریم درباره محورهای کلی بسته صحبت‌هایی انجام داده‌ایم. آغاز این روند به مذاکرات دکتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و سوبولوف کفیل، دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه باز می‌گردد. در حال حاضر نیز روسای نمایندگی ما در تعداد زیادی از کشورها پیرامون محورهای بسته با مقامات کشورها گفت‌وگو می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به ناکارآمدی تحریم‌های شورای امنیت علیه کشورمان، تاکید کرد: اکنون مشخص شده است که اتحادیه اروپا بیش از دیگران در این روند ضرر کرده است. به گونه‌ای که نوعی نگرانی در شرکت‌های دولتی و خصوصی بسیاری از کشورهای اروپایی به چشم می‌خورد و تاکید عموم این شرکت‌ها بر آن است که دخالت‌های دولت مانع از حضور شرکت‌های خصوصی در ایران نشود.

حسینی همچنین در واکنش به فرمان پوتین برای اجرایی کردن تحریم‌های ضد ایرانی در چارچوب قطعنامه‌‌های شورای امنیت گفت: این موضوع از پیامدهای طبیعی صدور قطعنامه‌های غیرقانونی و ضد ایرانی در شورای امنیت بوده و ما در موقع خود گلایه و اعتراضمان را به کشورهایی که در صدور قطعنامه سهیم بوده‌اند، اعلام کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به تحولات اخیر در لبنان، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی پس از شکست مفتضحانه در جنگ ۳۳ روزه علیه ملت لبنان ومقاومت اسلامی، همواره تلاش کرده است تا به هر شکل ممکن انتقام آن شکست را بگیرد.

وی افزود: تلاش رژیم صهیونیستی بر آن است تا اهدافی که نتوانست در سایه این جنگ محقق سازد را با فتنه گری و حمایت برخی کشورها همچون آمریکا در شرایط فعلی لبنان عملی کند.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران بارها هشدارداده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای نگه داشتن فضای لبنان در حالت بحرانی تلاش می‌کنند و با دخالت‌های آشکار خود مانع دست یافتن گروه‌های لبنانی به تفاهمی فراگیر و تحقق وحدت ملی در آن کشور و تثبیت ثبات داخلی آن می‌شوند.

حسینی ادامه داد: اکنون نیز رژیم صهیونیستی، آمریکا و رسانه‌های وابسته به آنها مشغول تفرقه‌افکنی هستند و تلاش دارند تا شرایط کنونی لبنان را به آنچه که درگیری‌های اقوام و مذاهب مختلف می‌نامند، مرتبط سازند؛ این درحالی است که هر ناظر منصف می‌داند که چنین نیست.

وی با اشاره به سیاست فرافکنی آمریکا درعراق، افغانستان و مسائل فلسطین اظهار کرد: رویه فرافکنی مشکلات و مسوولیت آن را به گردن دیگران انداختن، رویه‌ای است که آمریکایی‌ها همواره دنبال کرده و در خصوص لبنان نیز پیگیری می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر شاهد بودیم که برخی کشورهای منطقه که از ظرفیتی در لبنان برخوردار بوده‌اند به طور کاملا منفعلانه تنها نظاره گر سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در عرصه تحولات آن کشور هستند و به‌رغم آن که می‌توانستند و می‌توانند در این میان موثر باشند، اقدامی را ترتیب نداده‌اند.

حسینی اظهار کرد: همانگونه که پیش از این نیز اعلام شده ما معتقدیم تئوری وحدت ملی در لبنان کارگشا خواهد بود و می‌توان مسائل و مشکلات این کشور را با تفاهم داخلی مرتفع کرد.

وی تصریح کرد: ایران بارها تاکید کرده است که راه‌حل لبنان داخلی است و دیگران نمی‌توانند به جای گروه‌ها و جریانات داخلی آن کشور تصمیم‌گیری کنند.حسینی افزود: بر همین اساس تهران از هر پیشنهادی برای خروج لبنان از بن بست فعلی استقبال کرده و آمادگی دارد تا ظرفیت‌های خود را در این چارچوب به طور کامل به کار گیرد.

وی تاکید کرد: ایران ماهیت نژاد پرستانه، تجاوزکارانه و نامشروع رژیم صهیونیستی را عامل اصلی نا امنی در منطقه و عدم شکل‌گیری ثبات پایدار در آن می‌داند و در این شرایط از تمام دولت‌های اسلامی و غیر اسلامی درخواست می‌کند که به یاری ملت فلسطین بشتابند.

حسینی اتهاماتی که درباره تحولات لبنان علیه کشورمان مطرح می‌شود را بی پایه و اساس دانست و یادآور شد: کاری که ایران می‌تواند در این شرایط انجام دهد روشنگری و تاکید بر نقش و سیاست‌هایی است که ایران در منطقه داشته و دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال یکی ازخبرنگاران درخصوص احتمال شکایت دولت سینیوره به سازمان ملل از ایران درباره آنچه که دخالت‌های تهران در مسائل کشورش می‌خواند، گفت: اینگونه اتهامات، اساسی ندارد و معتقدم که طرح چنین مسائلی در واقع اهانت به گروه‌های داخلی لبنان است که برای مملکت خود تصمیم‌گیری می‌کنند. وی تاکید کرد: اساس سیاست خارجی ما عدم دخالت در امور کشورها و تقویت روابط متوازن با تمام گروه‌های فعال سیاسی در لبنان است، ضمن آن که اگر اعتراضی به صورت قانونی انجام شود طبیعی است که ایران نیز با استفاده از مبانی حقوقی پاسخ آن را خواهد داد.