علی اکبر جوانفکر و مهدی کلهر، مشاوران مطبوعاتی و رسانه‌ای رییس‌جمهور در نشستی تحت عنوان «تعامل رسانه‌ها و دولت» به تبیین تعامل دولت نهم با رسانه‌های دیداری و شنیداری پرداختند و ضمن اشاره به ماهیت و دلایل شکل‌گیری دولت نهم، شکل دولت را مهندسی و نه حزبی عنوان کردند. در ابتدای این نشست علی اکبر جوانفکر در مورد برخورد دولت نهم با رسانه‌ها و تعطیلی رسانه‌هایی چون «خبرگزاری ایلنا» گفت: سایت‌ها باید طبق ضوابط موجود عمل کنند؛ این در حالی است که برخی از این سایت‌ها هستند که به هیچ قاعده و ضابطه‌ای تن نمی‌دهند.

در ادامه این نشست، مهدی کلهر، مشاور رسانه‌ای رییس‌جمهور با اشاره به ماهیت و دلایل شکل‌گیری دولت نهم گفت: دولت نهم همه تلاش خود را برای اجرای کارهایی گذاشت که در سال‌های قبل و بعد از انقلاب متوقف یا کند شده بود.

وی با اشاره به روند کند اختصاص منابع، اجرای طرح‌ها و نظارت بر اجرای طرح‌های عمرانی، اظهار کرد: در دولت‌های سابق، نظام مهندسی و اداری کشور به کندی عادت کرده بود.

اتوبان‌های بی‌خودی

مشاور رسانه‌ای رییس‌جمهور با اشاره به احداث جاده جدید در آغاجری برای تردد وسائل نقلیه از بندر امام در دولت نهم گفت: یک جوری فقط در مرکز کشور اتوبان ساخته‌اند که انگار بی خودی اتوبان ساخته‌اند، مثلا در کاشان و قم و اصفهان که اکثرا هم این اتوبان‌ها خالی هستند؛ در صورتی که همین جاده آغاجری به بندر امام، صدسال قدمت دارد و ترافیک‌های ۱۵‌کیلومتری داشت.

کلهر دلیل مهاجرت یک سوم جمعیت ایران به تهران را عدم پیشرفت متوازن در همه کشور توصیف کرد و گفت: دولت نهم اساسا سیاستمدار و حزبی نیست و شکل دولت، مهندسی است و کسانی در دولت هستند که در ساخت‌وساز کشور موثر بوده‌اند و نقش داشته‌اند، مثلا فرماندار، استاندار و بخشدار و ... بوده‌اند.

مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد گفت: دلیل موفقیت احمدی‌نژاد در زمان استانداری اردبیل این بود که فاصله بین طرح و اجرا را کاهش داد.

کلهر افزود: فرماندار و استاندار بودن در دولت احمدی‌نژاد یعنی خدمتگزار بودن.

وی ادامه داد: ما فکر می‌کنیم رسانه نماینده مردم و چشم و وکیل مردم است، رسانه کارمند دولت نیست، ما در شروع دولت نهم قسم خوردیم که اگر مسوولی خطا کرد، عزلش کنیم و به مجامع حقوقی هم معرفی‌اش کنیم.

مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد، اشکال دولت را «ضعف در ساختار اطلاع‌رسانی» توصیف کرد و گفت: ساختار اطلاع‌رسانی دولت نهم قدیمی است و متناسب با اوضاع فعلی نیست و من عرض می‌کنم که از روابط عمومی‌های دولت راضی نیستم.

کلهر گفت: احمدی‌نژاد از ابتدا مخالف تاسیس روزنامه برای دولت بود، در حالی که پول و امکانات آن را داشتیم و منع قانونی هم نداشت، ولی احمدی‌نژاد می‌گفت من مبلغ نمی‌خواهم، منتقد می‌خواهم.

وی خاطرنشان کرد: اشکال دولت، عدم نظارت و پیگیری متناسب با حجم کارهای انجام شده است، من دست آن خبرنگاری را می‌بوسم که بگوید فلان مصوبه که باید انجام می‌شد، مطابق برنامه‌ریزی انجام نشد.

کلهر ادامه داد: مطمئن باشید چیزی به عنوان رفاقت در دولت احمدی‌نژاد معنی ندارد، هرچه حلقه رفاقت احمدی‌نژاد تنگ‌تر می‌شود، اخلاقش هم تلخ تر می‌شود و لبخندهایش مال شما است!

علی اکبر جوانفکر در ادامه این نشست، با بیان اینکه ما دنبال مجیزگویی نیستیم و مجیزگویی را در شان خود و رسانه‌ها نمی‌دانیم، گفت: همه جای کشور باید با هم رشد کند و مثلا در دولت نهم، آذربایجان شرقی دیگر «مهاجر فرست» نیست و این بخاطر کارهایی است که در این استان انجام شده است.

دیکتاتوری مطبوعات

کلهر در مورد فضاسازی رسانه‌ای علیه دولت گفت: ابزار دیکتاتوری مطبوعات در کشور ما جوسازی است که معتقدم برخی از این جوسازی‌ها از بیرون مدیریت و طراحی می‌شود، البته متخصص این نوع فضاسازی رسانه‌ای، غربی‌ها هستند.

خبرنگاری از کلهر پرسید با توجه به انجام دور اول سفرهای استانی و آشنایی هیات دولت و رییس‌جمهور با مشکلات مردم، ضرورت انجام دور دوم سفرهای استانی چیست و آیا بدنه اجرایی دولت که سه سال از استقرار آن می‌گذرد، نمی‌تواند وظیفه پیگیری مصوبات دور اول سفرهای استانی را انجام دهد، که کلهر پاسخ داد: هدف دور دوم سفرهای استانی پیگیری مصوبات دور اول سفرهای استانی است، در دور دوم سفرها، قبل از عزیمت رییس‌جمهور و وزرا؛ معاونان وزرا به همراه مدیرکل‌های مربوطه به استان مورد نظر می‌روند، معاونان به وزرا گزارش می‌دهند.

وی افزود: پیگیری مصوبات در سه مرحله صورت می‌گیرد و در این دوره از سفرهای استانی، وزیر نقش رییس‌جمهور را دارد و با همه اختیارات رییس‌جمهور بر کارها نظارت می‌کند.

کلهر با بیان اینکه «بوروکراسی انباشته شده، مشکل عمده کشور است»، گفت: بسیاری از عقب‌ماندگی‌ها و مشکلات ربطی به مدیر اجرایی ندارد و به دلیل قوانین ناکارآمد و قدیمی و متناقض است و امیدوارم یکی از کارهای مجلس هشتم به روز کردن قوانین بوروکراتیک کشور باشد.

مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد گفت: سفرهای استانی نیازمند تغییرات و نوآوری است و فکر می‌کنم در دولت‌های بعدی هم به سفر استانی نیاز داریم، باید ۱۵-۱۰ سال این رنج را تحمل کنیم تا کشور ساخته شود.

کلهر در مورد ضرورت حضور شخص رییس‌جمهور در دور دوم سفرهای استانی گفت: رییس‌جمهور در دور دوم سفرهای استانی فقط به مرکز استان می‌رود و با مردم دیدار می‌کند، دغدغه رییس‌جمهور در دور دوم سفرهای استانی، شنیدن دغدغه‌ها از زبان مردم است و وزرا به پیگیری مصوبات می‌پردازند.

وی تصریح کرد: از استاندارها گلایه دارم، آنها باید در درون استان‌ها با خبرنگاران استانی، تعامل مناسبی برقرار کنند و مسائل را دنبال کنند.

جوانفکر نیز در پاسخ به این سوال گفت: رییس‌جمهور متعلق به همه مردم است و وقتی مردم استان‌ها رییس‌جمهور را از نزدیک می‌بینند؛ احساس مشارکت و مداخله در امور کشور می‌کنند؛ مردم از اینکه رییس‌جمهور را می‌بینند احساس آرامش می‌کنند.

مشاور مطبوعاتی رییس‌جمهور گفت: البته در مورد سفرهای استانی فضاسازی‌هایی هم می‌شود که باید شما خبرنگاران مراقب باشید و تحت تاثیر این جوسازی‌ها قرار نگیرید.