رییس سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی، با اعلام اینکه هیچ بحثی پیرامون خرید خدمت سربازی نداریم، گفت: مهم‌ترین علت آن، تبعیضی است که در جامعه به وجود می‌آید و نیروی انتظامی نمی‌خواهد وارد چنین جریاناتی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار محمدجواد زاده کمند، دیروز در حاشیه برنامه ارتباط مستقیم مسوولان نیروی انتظامی با مردم از طریق تلفن ۱۹۷ که در مرکز نظارت همگانی ناجا برگزار شد، به خبرنگاران گفت: طرح جامع برخورد با مشمولان غایب و سربازان فراری، امسال نیز همچون سال گذشته با جدیت دنبال خواهد شد. وی با اشاره به اینکه در سال گذشته متجاوز از ۵۰‌هزار نفر از مشمولان غایب و سربازان فراری، احضار و به رده‌های خدمتی اعزام شدند، افزود: این اقدام باعث افزایش خود معرفی مشمولان غایب و سربازان فراری شد.

زاده کمند، مهم‌ترین علت خود معرفی مشمولان غایب را ۶ ماه اضافه خدمت عنوان کرد و گفت: در سال‌جاری نیز با مجموعه‌هایی که چنین افرادی را به‌کار گیرند، برخورد و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، بیشترین موارد چنین تخلفاتی را متوجه شرکت‌های خصوصی دانست و ادامه داد: در بخش دولتی، کمتر با چنین مواردی مواجه هستیم و شاید اصلا وجود نداشته باشد.

وی، از جریمه چنین مجموعه‌هایی بر اساس قانون خبر داد و گفت: در زمان جنگ برای مجموعه‌هایی که از مشمولان غایب و سربازان فراری استفاده کنند، حکم زندان پیش‌بینی شده است.

زاده کمند، با تاکید بر اینکه معافیت‌های چاقی و لاغری متوقف نشده و همچنان ادامه دارد، گفت: پرونده کسانی که تا ۲۰/۷/۸۵ از این معافیت‌ها استفاده کرده و کارت پایان خدمت دارند، بررسی و در صورتی که مشخص شود با دسیسه و تقلب از این معافیت برخوردار شده‌اند، کارت آنان ابطال می‌شود.

وی در عین حال، تعداد پرونده‌هایی که با تقلب موفق به دریافت کارت پایان خدمت شده‌اند را اندک شمرد و افزود: تاکنون کمتر از ۲۰ مورد ابطال کارت پایان خدمت داشته‌ایم.

رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، ادامه داد: از تاریخ ۲۰/۷/۸۵ به بعد، معافیت‌های چاقی و لاغری تنها به واسطه وجود بیماری‌های غدد مترشحه بررسی خواهد شد.

زاده کمند، در خصوص آخرین وضعیت مدت خدمت سربازی گفت: مدت خدمت سربازی بر اساس مصوبه‌ای که از سال ۱۳۸۲ اجرا می‌شود، از ۲۴ ماه دوره ضرورت به ۲۰ ماه تقلیل یافت که با توجه به پایان این مصوبه در آخر سال ۸۶، مجددا این مصوبه از سوی فرماندهی کل قوا تایید و با تغییراتی به مدت دو سال دیگر (تا پایان ۸۸) تمدید شد.

وی در توضیح تغییرات صورت گرفته، اظهار کرد: در مصوبه قبلی، مدت خدمت سربازی در مناطق عادی ۲۰ ماه، مناطق محروم و بد آب و هوا ۱۹ ماه، مرزی ۱۸ و عملیاتی ۱۷ ماه بود.به گفته رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا، در حال حاضر این مدت در مناطق عادی ۲۰ ماه، محروم و بد آب و هوا ۱۸ و مناطق عملیاتی ۱۷ ماه است.وی افزود: خدمت در مناطق مرزی به تناسب نوع منطقه ای که مرز قرار دارد، محاسبه می‌شود.

زاده کمند، تغییر دیگری که در این مصوبه صورت گرفته را مربوط به سربازان بومی دانست و گفت: افراد بومی که در شهر محل تولد یا زندگی خدمت می‌کنند، مشمول این موارد نمی‌شوند. وی، در تشریح معافیت‌های تحصیلی مشمولان گفت: برای دوره کاردانی ۳ سال، کارشناسی ناپیوسته ۳ سال، کارشناسی پیوسته ۶ سال، کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳ سال، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای پزشکی ۸ سال و دکترای ناپیوسته غیر پزشکی ۵ سال است.

زاده کمند، با اعلام اینکه تحصیل مانع از رسیدگی به معافیت‌های کفالت نمی‌شود، افزود: یک دانشجو می‌تواند همزمان از این معافیت‌ها استفاده کند و تنها از معافیت پزشکی مستثنی است.