بسیاری از قوانین ما ضد سرمایه‌گذاری است
موافقان و مخالفان ریاست لاریجانی بر مجلس هشتم.

علی لاریجانی:
بسیاری از قوانین ما ضد سرمایه‌گذاری است
علی لاریجانی، منتخب مردم قم در مجلس هشتم و از نامزدهای احتمالی ریاست قوه مقننه گفت: مجلس هفتم می‌توانست به برخی مسایل بپردازد که یا فرصت نشد، یا مشکلاتی وجود داشت که نتوانست این کار را انجام دهد، ولی مجلس هشتم باید با توجه به مسایل موجود، حرکت پرشتابی را آغاز کند.
به گزارش ایسنا، لاریجانی در ارزیابی خود از مجلس هفتم اظهار کرد: مجلس هفتم در شرایط خاصی پا به عرصه حیات سیاسی گذاشت و در این شرایط تلاش کرد آرامشی به کشور بدهد و در فضای آرام‌تری مسائل را حل کند. تلاش‌های خوبی هم در این زمینه داشت و در سال‌های اول هم تلاشی برای ساماندهی و کنترل قیمت‌ها انجام داد و برخی قوانین را تصویب کرد.
وی سپس افزود: تصویب قانون سیاست‌های اجرایی اصل ۴۴ که قانونی مهم و مادر است نیز در این مجلس به تصویب رسید که البته در پی آن باید قوانین دیگری تصویب شود.منتخب مردم قم در مجلس هشتم خاطر نشان کرد:‌ نمی‌توانیم ادعا کنیم که مجلس هفتمی‌ها به همه نیازهای جامعه به موقع پرداختند. به برخی مسائل می‌توانستند بپردازند که یا فرصت نشد یا مشکلاتی وجود داشت که نتوانستند این کار را انجام دهند.
وی تصریح کرد: مجلس هشتم باید با توجه به مسائل موجود، حرکت پرشتابی را آغاز کند، چرا که مردم از مجلس آینده انتظار دارند که با برنامه حرکت کند، چون حرکت‌های روزمره به نتیجه نمی‌رسد.
وی با بیان اینکه در کارهای اجرایی هم این مشکل را داریم، افزود: باید با برنامه و هدف‌گذاری‌ درست حرکت کنیم. مجلس ۲۹۰ نماینده دارد و هفته‌ای سه جلسه برگزار می‌کند و در هر ماه، سه هفته جلسه‌ دارد و کار می‌کند که در این وقت هم می‌تواند به سوال و جواب و مسائل روزمره مانند ساعت کار بانک‌ها بپردازد و هم می‌تواند مسائل اصلی و نیازهای اساسی جامعه را پیگیری کند.لاریجانی با تاکید بر شناخت مسائل اصلی ملت و تمرکز بر آنها تصریح کرد: مهم‌ترین مساله‌ای که باید مجلس هشتم آن را آغاز کند تا دچار روزمرگی نشویم، این است که با مردم هم‌سخن و همدل شود تا بفهمد مسائل اصلی ملت چیست.
وی کنترل تورم و ساماندهی اوضاع اقتصادی از جمله در بخش زمین و مسکن را از جمله مسائل اصلی مردم دانست و عنوان کرد: شهید مطهری می‌گوید یک اجتماع سالم باید حتما اقتصادی سالم داشته باشد و اقتصاد سالم، اقتصادی است که در آن ثروت و تولید، محور اصلی باشد. منتخب مردم قم در مجلس هشتم افزود: باید ساز و کاری فراهم کنیم تا همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند، نوآوری و شکوفایی اقتصادی داشته باشیم. بسیاری از قوانین ما ضد سرمایه‌گذاری است و کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند، نگران سرمایه‌اش است. باید این نگرانی‌ها رفع و امنیت سرمایه‌گذاری ایجاد شود.لاریجانی درباره بحث‌های مطرح شده در رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها مبنی بر تصمیم خود برای عهده‌دار شدن ریاست مجلس گفت:‌ خیلی نباید به این حرف‌های رسانه‌ای توجه کنیم. به نظر من آنچه مهم است این است که اراده جمعی مجلس به حل مسائل اصلی معطوف شود و من بر این قضیه اصرار دارم. وی با اشاره به دیدارهای خود با منتخبان مجلس هشتم افزود: احساس من این است که ذهن غالب دوستانی هم که در مجلس هستند و برخی از آنها با من ملاقات‌هایی داشته‌اند، بر این مساله تمرکز دارد و دوست دارند یک فضای باز فکری در مجلس وجود داشته باشد و تضارب آرا به طور جدی برای حل این مسائل احساس شود.لاریجانی بر وجود وحدت در مجلس هشتم تاکید کرد و گفت: اگر بخواهیم به طور واقعی به مسائل اصلی کشور بپردازیم، نیاز به یک سیمای وحدت‌آمیز در داخل مجلس داریم که همه جریان‌های فکری اعم از شاخه‌های مختلف اصولگرایان و دیگران بتوانند حضوری با نشاط در فعالیت‌های فکری و تقنینی داشته باشند. منتخب مردم قم در مجلس هشتم اضافه کرد: نمایندگان مجلس آینده باید احساس کنند که هیچ‌گونه باندبازی در قوه مقننه وجود ندارد، بلکه محیطی آرام و پرتحرک برای توسعه ایران تشکیل شده است.
وی همچنین گفت: نکته دوم ، تعامل منطقی و موثر با سایر قواست. همان طور که امام بزرگوار فرمود، مجلس در راس امور است و یک قوه مستقل و محترم در کشور ما و در واقع عصاره فضایل ملت است. این جایگاه مجلس، هم باید حفظ شود و هم باید یک تعامل منطقی و سازگار را با سایر قوا تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه تردیدی نیست که قوه مجریه نقشی مهم در اداره کشور دارد و توانمندی‌هایش غیرقابل انکار است، اظهار کرد: ما در کنار قوه مجریه باید ببینیم در کجا فقر وجود دارد و آن را رفع کنیم. مثلا در مورد کنترل تورم، تردیدی نیست که دولت از بالا بودن تورم خشنود نیست. البته یک مقدار از این مساله واقعا به دلیل مشکلات جهانی است و مقداری هم به رشد نقدینگی مربوط می‌شود.
لاریجانی تصریح کرد: چه در قوه مجریه و چه در قوه قضاییه، ‌این تعامل باید یک تعامل موثر، پرتحرک و اثرگذار باشد تا بتواند مشکلات را حل کند. مجلس باید بر حقوق ملت کاملا پافشاری کرده و از آن صیانت کند. بخشی از حقوق یک ملت، سرمایه آن است؛ اینکه ما اصرار داریم تورم یک شکل معقول به خود بگیرد، برای این است که این بخش از حقوق مردم محقق شود.وی در پاسخ به سوالی درباره نامه‌های رد و بدل شده بین سران قوا نیز اظهار کرد: بحث مکاتبات بین قوه مقننه و قوه مجریه در رسانه‌ها بیش از حد بزرگ نشان داده شد و رسانه‌های بیگانه هم خیلی از این مساله استفاده کردند؛ انگار که چالش بسیار عمیقی به وجود آمده است. به هر حال قوه مقننه مسائلی را داشت و براساس احساس وظیفه آنها را انجام داد و قوه مجریه هم نظری در رد آن داد؛ البته معلوم نیست که این بهترین راه حل برای این گونه کارها باشد، ولی این یک چالش بزرگ نیست.او گفت: توقع اولیه این است که بین قوه مقننه و سایر قوا سازوکاری برای همکاری به وجود بیاید و نشست‌های تخصصی وجود داشته باشد. همه باید بار را به دوش بگیرند و نمی‌شود یکی تماشا کند که دیگری چه می‌کند.
به گفته لاریجانی، هر قوه‌ای باید در چارچوب قانون اساسی کار کند؛ یعنی حد و مرز برای حل اختلافات، قانونی اساسی باشد. اگر هم اختلافی به وجود آمد، باز هم برای رفع این مشکل مرجعی وجود دارد.نماینده ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی همچنین به مساله هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: قبول دارم که مساله هسته‌ای موضوع مهمی است و تبعا بخشی از توان دیپلماسی کشور را به خود معطوف می‌کند، ولی باید توجه داشت که این ظاهر مساله هسته‌ای است، اما باطن آن بهانه ای است که مساله هسته‌ای را بزرگ می‌کند.
لاریجانی خاطر نشان کرد:‌ اگر مساله هسته‌ای ما یک بهانه هم هست، ما باید این بهانه را حل کنیم. باید فکر کنیم که مساله هسته‌ای موضوع مهمی در آینده کشور و یک نیروی راهبردی است و سوخت هسته‌ای هم یک محصول استراتژیک است. باید با یک تدبیر، طراحی دیپلماتیک کنیم تا این مساله حل شود. ما باید از یک دیپلماسی هوشمند و فعال در این مساله برخوردار باشیم.
اظهارات باهنر درباره ریاست مجلس هشتم را در صفحه 6 بخوانید.


مخالفان و موافقان ریاست لاریجانی بر مجلس
دنیای اقتصاد-این روزها پس از آنکه تکلیف کرسی‌های ساختمان بهارستان طی دو مرحله انتخابات مشخص شده است، گمانه‌زنی درباره رییس آتی قوه مقننه و هیات رییسه مجلس هشتم یکی از اصلی‌ترین محورهای مرتبط با مجلس است؛ خاصه آنکه لاریجانی، یکی از مدعیان صدر نشینی پارلمان، با رأی بالایی از قم درحالی وارد مجلس می‌شود که حمایت روحانیت را نیز با خود دارد. در مقابل گرچه حداد عادل توانست بیشترین آرای تهرانی‌ها را به خود اختصاص دهد، اما سیل انتقادات داخل و خارج از پارلمان نسبت به عملکرد هیات رییسه مجلس هفتم این روزها فزونی گرفته است.از سوی دیگر بر اساس برخی تحلیل‌ها، بحث انتخاب رییس مجلس هشتم، ارتباط مستقیم با انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده پیدا کرده است؛ برخی معتقدند شخصی که بر صندلی ریاست مجلس هشتم در سال منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری تکیه خواهد زد، توان بالقوه ای برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده پیدا می کند و برخی دیگر بر این گمانند که رییس آینده مجلس را باید خارج از رقابت‌های انتخاباتی سال ۸۸ قلمداد کرد.از آنجا که دولت طی روزهای اخیر بر حجم حملات خود افزوده و این بر دامنه انتقادات نسبت به عملکرد حداد عادل در مقام ریاست مجلس و دفاع از شان و جایگاه قوه مقننه افزوده است، این گمان تقویت شده است که دولت نیز خوش دارد تا ریاست پارلمان این‌ بار به اصلی‌ترین رقیب اصولگرای محمود احمدی‌نژاد در انتخابات سال ۸۴، علی لاریجانی که مورد حمایت شورای هماهنگی و جامعه روحانیت مبارز بود برسد.
نوع پردازش اخبار مربوط به لاریجانی در رسانه‌های نزدیک به دولت، این تحلیل را تقویت می‌کند. به عنوان نمونه رجانیوز که یکی از پایگاه‌های اینترنتی به شدت حامی احمدی‌نژاد است و از آنجا که در مقام اظهار نظر صریح است، شاخص خوبی برای تحلیل مواضع دولت در نظر گرفته می‌شود دیروز نوشت: «اظهارات علی لاریجانی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شب گذشته (یکشنبه شب) درباره تعامل میان مجلس و دولت و اظهارنظر درباره نامه نگاری اخیر میان روسای قوای مقننه و مجریه حاکی از اعلام آمادگی تلویحی وی برای ریاست مجلس هشتم است. به گزارش رجانیوز، در حالی که لاریجانی طی روزهای گذشته از اعلام نظر صریح درخصوص تمایل خود برای ریاست مجلس آینده خودداری کرده، شب گذشته در انتهای برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که به‌مناسبت سالگرد شهادت آیت‌ا... مطهری از وی دعوت شده بود، بر ضرورت تعریف تعامل منطقی و سازگار مجلس با سایر قوا تاکید کرد و افزود: قوه مجریه توانمندی‌هایی دارد و باید دید چه نقاطی فقر دارد تا آنها را با طرح‌هایی کنترل کرد. با این وجود برخی رسانه‌های اصولگرای دیگر حمایت دولت از ریاست لاریجانی بر مجلس را خطایی راهبردی قلمداد می‌کنند؛ چرا که معتقدند شخصی که بر صندلی ریاست مجلس هشتم در سال منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری تکیه خواهد زد، توان بالقوه‌ای برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده پیدا می کند. در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی لاریجانی را که از نگاه رجانیوز اعلام آمادگی او برای ریاست مجلس است می‌خوانید.