بانک جهانی در گزارشی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران به سمت آزاد شدن پیش می‌رود، تصریح کرد: هدفمندی یارانه‌ها فقر مفرط در ایران را شدیدا کاهش داد، اما صنعت به دلیل عدم دریافت سهم خود درگیر افزایش قیمت انرژی شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، بانک جهانی در توضیحاتی که پیرامون اقتصاد ایران در سایت اینترنتی خود منتشر کرده است، می‌نویسد «درباره دولت ایران، یک سلسله اصلاحات عمیق در سیستم اختصاص غیرمستقیم یارانه‌ها صورت داده است که در صورت موفقیت، به صورت ملموسی بازدهی هزینه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی را افزایش خواهد داد.»

بانک جهانی می‌افزاید: در شرایطی که اجرای این طرح موجب افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی، آب، برق، نان و برخی دیگر از کالاها شده‌اند، دولت برنامه پرداخت نقدی یارانه‌ها به مردم را در دستور کار قرار داده است. برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که طرح پرداخت نقدی یارانه‌ها توسط دولت، موجب کاهش قابل توجه فقر شدید و نابرابری درآمدی در سطح جامعه ایران شده است. با این حال، برنامه دولت برای کمک به بخش صنعت که قرار بود سهمی ۳۰ درصدی از درآمد حاصل از هدفمند سازی یارانه‌ها را دریافت کند، تا حدی کند بوده است، زیرا پرداخت نقدی یارانه‌ها به مصرف‌کنندگان، بیش از برآوردهای قبلی پرهزینه بوده است.

تحریم‌ها مبادله با ایران را مشکل کرد

بانک جهانی در مورد تحریم‌ها نیز نوشته است: اعمال تحریم‌های بین‌المللی اخیر در فاصله دسامبر ۲۰۱۱ تا فوریه ۲۰۱۲، هزینه انجام کسب و کار در ایران را افزایش داده و موجب کاهش دسترسی به سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و فن‌آوری‌های روز جهانی شده است. این تحریم‌ها همچنین موجب مشکل شدن انجام مبادلات تجاری و مالی بین‌المللی با ایران شده است. تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، شامل تحریم تامین مالی و صادرات کالاهای مرتبط با برنامه هسته‌ای و نظامی ایران بوده است. در ژانویه ۲۰۱۲، دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به تصویب رساند که شامل محرومیت موسسات مالی طرف همکاری با بانک مرکزی ایران از انجام هر گونه فعالیت در آمریکا بود. به علاوه، اتحادیه اروپا با وضع تحریم نفتی علیه ایران موافقت کرد که قرار است از ابتدا جولای به اجرا گذاشته شود.