وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست بهاره بانک جهانی و IMF انجام دادند
مذاکرات ضدتحریمی مقامات ایران در واشنگتن
دنیایاقتصاد– در شرایطی که مذاکرات دیپلماتیک تهران با گروه ۱+۵ درباره موضوع هستهای و نیز تحریمهای مالی و نفتی غرب علیه کشورمان در جریان است، مقامات بلندپایه اقتصادی ایران حضور در اجلاس بهاره ۲۰۱۲ صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی را فرصتی یافتند تا با برشمردن تاثیرات منفی تحریم ایران بر اقتصاد جهانی، به رایزنی و مذاکره برای لغو تحریمها بپردازند.
کریستین لاگارد در دیدار با محمود بهمنی ابراز امیدواری کرد تحریم بانک مرکزی ایران رفع شود
دنیایاقتصاد- در شرایطی که مذاکرات دیپلماتیک تهران با گروه ۱+۵ درباره موضوع هستهای و نیز تحریمهای مالی و نفتی غرب علیه کشورمان در جریان است، مقامات بلندپایه اقتصادی ایران حضور در اجلاس بهاره ۲۰۱۲ صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی را فرصتی یافتند تا با برشمردن تاثیرات منفی تحریم ایران بر اقتصاد جهانی، به رایزنی و مذاکره برای لغو تحریمها بپردازند. در حالیکه محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی در دیدار با کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول، مسائل پولی، بانکی و همچنین تحریم به ناحق بانک مرکزی ایران و تحریمهای مالی و نفتی را مورد بررسی قرار داده است، شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد کشورمان نیز طی سخنانی در نشست وزرا و اعضای هیات عامل کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با رییس صندوق بینالمللی پول، تحریم نفتی ایران را دامن زدن به بیثباتی در بازارهای انرژی خواند و نسبت به انتشار بحران اقتصادی منطقه یورو به کشورهای دیگر هشدار داد.
اواخر سال ۹۰ آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای نفتی و بانکی جدیدی را علیه ایران وضع کردند که قرار است از تیرماه امسال به طور کامل به اجرا گذاشته شود. در مصوبه تحریم نفت ایران در اتحادیه اروپا توافق شده بود که در ماه جاری (آوریل) برنامه تحریم به دلیل نگرانی از تاثیر بالقوه آن بر بهای جهانی نفت و مشکلاتی که کشورهایی نظیر یونان در یافتن منابع جایگزین نفتی با آن روبهرو هستند، مورد بررسی قرار گیرد؛ اما در حال حاضر وزیران خارجه اتحادیه اروپا این بازنگری را به تعویق انداختهاند و در عوض در ماه مه یا ژوئن (از ۱۱ اردیبهشت تا ۱۱ تیرماه) این مساله را بررسی خواهند کرد.
همچنین آمریکا چندی پیش برخی از کشورها را از تحریم نفتی ایران مستثنی کرد. از طرف دیگر گفته میشود که محور دور دوم مذاکرات ایران و ۱+۵ که قرار است سوم خرداد ماه در بغداد برگزار شود، بررسی لغو تحریمهای بانکی و نفتی علیه ایران خواهد بود. مقامات ایرانی همواره درباره پیامد تحریم نفتی ایران نسبت به اقتصاد جهانی هشدار دادهاند و معتقدند که بهرغم تحریمها، ایران مشکلی در فروش و صادرات نفت خود به سایر کشورها ندارد.
آثار مخرب تحریم ایران به روایت بهمنی
در چنین شرایطی است که هیات بانک مرکزی به ریاست محمود بهمنی که به منظور شرکت در اجلاس بهاره ۲۰۱۲ صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، به واشنگتن سفر کرده است، هفته گذشته با کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول (IMF) دیدار داشت.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این ملاقات، مسائل پولی، بانکی و همچنین تحریم به ناحق بانک مرکزی ایران و تحریمهای مالی و نفتی مورد مذاکره قرار گرفت. رییس کل بانک مرکزی ایران ضمن ارائه مهمترین نکات و تحولات اقتصادی متاثر از قیمت نفت که کل کشورهای مصرفکننده نفت را متاثر نموده، به موضوع هدفمندسازی یارانهها، مالیات بر ارزش افزوده و به ویژه اصلاحات ساختاری سیستم بانکی و تاثیر نوسانات قیمت نفت بر اقتصاد جهانی اشاره کرد.
بهمنی ضمن اشاره به آثار مخرب تحریم نفتی ایران بر اقتصاد جهانی به گزارش اخیر چشمانداز جهانی اشاره نموده و به تاثیرات این امر بر رشد و تورم به ویژه در شرایط حساس کنونی اقتصاد جهانی متاثر از بحران مالی اروپا و نیز رشد کشورهای در حال توسعه و نوظهور تاکید کرد. وی با اشاره به آثار مالی تحریم نفتی به ویژه بر کشورهای کم درآمد واردکننده نفت، از صندوق بینالمللی پول خواست تامین منابع لازم جهت مقابله با آثار ناشی از تحریم نفت ایران بر اقتصاد این کشورها را در اولویت برنامهها قرار دهد.
وی اظهارکرد: ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی از بدو تاسیس صندوق، روابط خوبی با این نهاد مالی و پولی بینالمللی داشته است و انتظار دارد صندوق بینالمللی پول نیز نقش حمایتی از تمام کشورها به خصوص موسسین را همواره در دستور کار قرار دهد.
امیدواری لاگارد به رفع تحریم بانک مرکزی
در این دیدار رییس صندوق بینالمللی پول نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به نوسانات قیمت نفت و اثرات آن بر رشد اقتصاد جهانی، اظهار امیدواری کرد تحریم بانک مرکزی رفع شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، لاگارد، ضمن توجه به نکات موردنظر رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با ابراز علاقه به ادامه روابط ایران و صندوق بینالمللی پول، اصلاحات اقتصادی ایران به ویژه در سالهای اخیر از جمله طرح هدفمندسازی یارانهها را مثبت و سازنده ارزیابی و مورد تاکید قرار داد.
لاگارد هم ضمن ابراز نگرانی از شرایط حاکم بر بازار نفت و آثار آن بر اقتصاد تمام کشورها، به نقش صندوق بینالمللی پول در برقراری ثبات مالی بینالمللی و همچنین نقش کلیدی کشورها در برقراری ثبات بازار نفت تاکید کرد.
هشدار درباره بی ثباتی در بازارهای انرژی
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان نیز طی سخنانی در نشست وزرا و اعضای هیات عامل کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با رییس صندوق بینالمللی پول، تحریم نفتی ایران را دامن زدن به بی ثباتی در بازارهای انرژی خواند. به گزارش شبکه اخبار اقتصاد و دارایی (شادا)، شمسالدین حسینی، در سخنان خود با کلیدی خواندن نقش منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برای ثبات بازارهای نفت و چشم انداز رشد اقتصاد جهانی، از تحلیل عمیق صندوق بینالمللی پول از تحولات بازار نفت و ارزیابی معتبر از ریسکهای بالای مرتبط با قیمتهای نفت که از عوامل جغرافیایی - سیاسی کنونی مانند تحمیل تحریمها بر صادرات نفت ایران نشات می گیرد، قدردانی کرد. وی با اشاره به زمان برگزاری نشست وزرا و اعضای هیات عامل کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و همزمانی آن با بروز دشواریهای اقتصاد جهانی و چالشهای مختص منطقه افزود: از آخرین نشست تاکنون، وضعیت اقتصادی در برخی از کشورهای منطقه به دلیل تاثیرات بحران جهانی و چالشهای بزرگ اقتصادی ناشی از گذار سیاسی در حال وقوع، روندی نزولی داشته است.
حسینی گفت: صندوق بینالمللی پول اقدامی شایسته تقدیر در رابطه با پایش وضعیت و ارائه توصیههای سیاستی و کمکهای فنی به کشورهای منطقه انجام داده است و ما منتظر پیگیری به موقع، در صورت نیاز، از طریق حمایتهای مالی کافی و شروط وامدهی منعطف تر از طرف صندوق هستیم که خواستههای مردم برای شغل و بهبود زندگی در این کشورها را در نظر می گیرد.
وزیر اقتصاد کشورمان با ابراز امیدواری از اینکه تحت رهبری رییس جدید صندوق بینالمللی پول، عمده چالشهای پیش روی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مرتفع خواهد شد، اظهار کرد: پیام صندوق بینالمللی پول درباره اثرات مخرب افزایش تدریجی اینگونه عوامل جغرافیایی - سیاسی روشن و کاملا بیپرده است. وی با اشاره به تصمیمات سیاسی برخی دولتها برای تحریم نفتی ایران، افزود: تحقق این سناریوهای ریسک، به نفع هیچ کس نیست و همه باید تلاش کنیم ثبات را به بازارهای نفت بازگردانیم و این فشار نااطمینانی را، از اقتصادشکننده جهانی برداریم.
ارسال نظر