دنیای‌اقتصاد- تنها یک روز پس از عبور هجدهمین ناوگروه ارتش ایران از کانال سوئز و ورود این ناوگروه به دریای مدیترانه، یک مسوول صهیونیستی اعلام کرد که تل‌آویو حرکت ناوهای ایران را زیر نظر دارد و مراقب است که به آب‌های فلسطین اشغالی نزدیک نشود. رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز در اظهاراتی مدعی شده است که این رژیم به تنهایی تصمیم احتمالی خود را در حمله به ایران اجرایی خواهد کرد. با این حال، رییس ستاد ارتش آمریکا، ایران را بازیگر معقولی خوانده و از رژیم صهیونیستی خواسته است تا در برابر تهران عاقلانه رفتار کند. آنچنان که خبرگزاری فارس گزارش داده است، یک مقام مسوول در رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل‌آویو حرکت دو ناو ایرانی را که وارد آب‌های مدیترانه شدند کاملا زیر نظر دارد.

این مسوول صهیونیست که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت: تحرکات دو کشتی نظامی را زیر نظر داریم تا مطمئن شویم به سواحل اسرائیل [فلسطین اشغالی] نزدیک نشوند. این ناوها که یکی ناوشکن و دیگری کشتی تدارکات است، در روزهای پایانی هفته گذشته پس از عبور از کانال سوئز و ورود به دریای مدیترانه به ساحل شهر «طرطوس» در شمال غربی «دمشق» پایتخت سوریه رسیده است. گفته می‌شود، کادر این کشتی‌ها قرار است طبق توافقنامه میان سوریه و ایران، به نیروی دریایی سوریه آموزش‌های لازم را ارائه دهد. امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح شنبه در جمع فرماندهان و کارکنان این نیرو از عبور هجدهمین ناوگروه این نیرو از کانال سوئز خبر داده بود.

رژیم صهیونیستی: به تنهایی اقدام می‌کنیم

در همین حال، رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تل آویو در صورت اراده نهایی برای جنگ با ایران، به تنهایی این تصمیم را خواهد گرفت. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری الجزیره، بنی گانتس، روز شنبه در اظهاراتی مدعی شد که این رژیم به تنهایی تصمیم خود را در حمله به ایران اجرایی خواهد کرد. این اظهارات بعد از آن مطرح شد که آمریکا و غرب تحت فشارهای روزافزون رژیم صهیونیستی بر مخالفت خود با گزینه نظامی علیه ایران تاکید کرده اند.

گانتس اما در گفت‌وگو با شبکه اول تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران تنها مشکل اسرائیل نیست، بلکه یک مشکل منطقه‌ای و جهانی است. وی ادامه داد: اسرائیل مهم ترین حامی امنیت خود است و این نقش بر عهده ارتش قرار دارد. گانتس در روزهای اخیر در اظهاراتی مطبوعاتی بیشترین تکیه خود را روی ایران داشته و تهدیدات خود را علیه تهران افزایش داده است، البته بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که این تهدیدات در راستای تلاش ارتش رژیم صهیونیستی برای افزایش بودجه نظامی خود است، چرا که ارتش برای تهدید مقامات سیاسی تل آویو اعلام کرده است که مانور نقطه تحول ۶ را نیز برای صرفه جویی در هزینه‌ها لغو کرده است.

این در حالی است که تام دانیلون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز اخیرا به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده تا با مقامات این رژیم در مورد مسائل مختلف منطقه‌ای از جمله ایران، سوریه و دیگر مسائل منطقه‌ای رایزنی کند.

آمریکا: اسرائیل عاقلانه رفتار کند

در چنین شرایطی، ژنرال مارتین دمپسی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سخنانی ایران را یک بازیگر معقول در خاورمیانه توصیف کرد و از اسرائیل خواست تا دربرابر تهران عاقلانه رفتار کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هاآرتص، ژنرال دمپسی در مصاحبه با شبکه خبری سی.ان.ان با بیان این مطلب گفت: حمله اسرائیل به ایران در شرایط فعلی عاقلانه نخواهد بود.

رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا با اشاره به تحریم‌های جدید اعمال شده علیه ایران و ادعای اینکه این تحریم‌ها در حال اثر گذاشتن روی اقتصاد ایران هستند، بار دیگر به عاقلانه نبودن حمله به ایران اشاره کرد و گفت: حمله اسرائیل به ایران موجب بی‌ثباتی درکل منطقه خاورمیانه می‌شود.

تهران تصمیمی برای داشتن سلاح اتمی ندارد

دمپسی با اشاره به توانایی‌های ایران گفت : ایران بازیگر معقولی است و ایالات متحده اعتقاد دارد که مقامات تهران هنوز تصمیمی برای دست یافتن به تسلیحات هسته‌ای اتخاذ نکرده‌اند.

این سخنان دمپسی در واکنش به سخنان اخیر ایهود باراک، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی درباره ایران بود. باراک مدعی شده بود که دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای موجب به راه افتادن مسابقه تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه می‌شود. دمپسی که ماه گذشته با هدف گفت‌وگو با مقامات تل آویو درباره ایران به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده بود، با اشاره به این سفر، از اختلافات موجود میان واشنگتن و تل آویو درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داد. رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: مذاکرات من با مقامات اسرائیلی با هدف ترغیب کردن آنها به اینکه همانند من فکر کنند یا من همانند آنها فکر کنم نبود، بلکه با هدف آشنا کردن آنها با پیچیدگی و تلاش برای یافتن راه‌حلی خلاقانه در قبال ایران بود. دمپسی پیشتر نیز در گفت‌وگو با شبکه سی. بی.اس گفته بود: ایران از توانایی بستن تنگه هرمز به عنوان یک شاهرگ حیاتی برخوردار است، اما این برای مدتی خواهد بود و آمریکا اقدامات متقابل برای بازکردن آن را انجام خواهد داد.

راسموسن: ناتو قصد مداخله در ایران را ندارد

در این میان، آندرس فو راسموسن، دبیرکل ناتو در مصاحبه با شبکه «تی. آر. تی» ترکیه تصریح کرد که ناتو به هیچ وجه قصد مداخله در ایران یا مشارکت در اقدام نظامی علیه این کشور را ندارد. به گزارش خبرگزاری فارس، وی با رد گزینه نظامی علیه ایران تصریح کرد: فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه ایران برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای این کشور لازم است. بر اساس این گزارش، به‌رغم همکاری‌های ایران در زمینه برنامه هسته‌ای، آمریکا در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱

(۱۰ دی‌ماه ۱۳۹۰) تحریم‌های جدیدی علیه ایران تحمیل کرد که طبق آن کشورهایی را که از ایران نفت وارد می‌کنند یا وارد هرگونه تجارت با بانک مرکزی ایران می‌شوند، تنبیه می‌کند. وزیران خارجه اتحادیه اروپا نیز در ۲۳ ژانویه (۳ بهمن‌ماه ۱۳۹۰) برای ممنوع کردن واردات نفت ایران، مسدود کردن دارایی‌های بانک مرکزی ایران در کشورهای اتحادیه اروپا و ممنوعیت تجارت حبوبات، الماس، طلا و دیگر فلزات گرانبها با ایران اقدام کردند.

درخواست از ژاپن برای همکاری در تحریم‌ ایران

ایهود باراک، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در دیدار با همتایان ژاپنی خود در توکیو خواستار تبعیت ژاپن از تحریم‌ها علیه ایران با هدف ضربه به اقتصاد ایران شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، باراک در کنفرانس خبری خود در توکیو گفت: ما با تحمیل تحریم‌ها علیه نفت ایران و بانک مرکزی فشار به ایران را افزایش دادیم. این اقدامات باید سریعا منجر به نتیجه شود. به نوشته این روزنامه آمریکایی، تحریم سیستم بانکی ایران با اعلام «شبکه بین‌المللی ارتباط مالی بین بانکی» (سویفت) در روز جمعه مبنی بر آمادگی برای مسدود کردن دسترسی بانک‌های ایران به این سامانه تشدید شد. وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در سفر ۵ روزه خود به توکیو با «یوشیهیکو نودا» نخست‌وزیر، «کوئیچیرو‌گمبا» وزیر خارجه و «نائوکی تاناکا» وزیر دفاع ژاپن دیدار و گفت‌وگو کرد.

هشدار ژاپن به صهیونیست‌ها

نخست‌وزیر ژاپن در دیدار با ایهود باراک به رژیم صهیونیستی در مورد هرگونه اقدام نظامی علیه ایران هشدار داد و از اسرائیل خواست از این اقدام اجتناب کنند.

براساس این گزارش، ایران ۱۰ درصد نفت مورد نیاز ژاپن را تامین می‌کند و حدود ۸۰ درصد نفت وارداتی ژاپن از تنگه هرمز عبور می‌کند که تهران تهدید کرده است در صورت لزوم آن را خواهد بست. پیش از این، آمریکا و ژاپن در مورد تحریم نفت ایران دو دور مذاکره برگزار کردند، اما تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده‌اند و صادرات نفت ایران به ژاپن همچنان در حال انجام است.