جبهه پایداری تنها ۵ نامزد مشترک با جبهه متحد اصولگرایان دارد
تفاوت معنادار لیست دوم اصولگرایان با سنتیها
همزمان فهرست نهایی جبهه پایداری برای کرسیهای پایتخت در بهارستان در یک نشست خبری توسط سخنگوی این جبهه اعلام شد.
دنیای اقتصاد- در پی انصراف حجت الاسلام میردامادی از فهرست کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایان برای انتخابات مجلس در تهران، حسین نجابت، به فهرست ۳۰ نفره این جبهه راه یافت.
همزمان فهرست نهایی جبهه پایداری برای کرسیهای پایتخت در بهارستان در یک نشست خبری توسط سخنگوی این جبهه اعلام شد. فهرستی که تنها پنج نام مشترک با فهرست اصولگرایان سنتی (جبهه متحد اصولگرایان) دارد. پنج نفری که شامل غلامعلی حداد عادل، علیرضا مرندی ،مسعود میرکاظمی، زهره طبیبزاده و اسماعیل کوثری میشود. از سوی دیگر، بر خلاف آنچه قبلا اعلام شده بود، مرتضی آقاتهرانی به تنهایی سرلیست جبهه پایداری در تهران خواهد بود و غلامعلی حداد عادل در این لیست به عنوان یک کاندیدای عادی در نظر گرفته شده است.
در این میان یک جابهجایی تشکیلاتی نیز میان افراد جبهه متحد و جبهه پایداری صورت گرفت. حسین طلا که دبیر اجرایی ستاد انتخابات تهران در جبهه متحد بود، بعد از آنکه نتوانست در فهرست جبهه متحد قرار بگیرد به جبهه پایداری کوچ کرد و روز گذشته دبیر جبهه پایداری تهران شد. وی در عین حال در فهرست ۳۰ نفره تهران جبهه پایداری نیز حضور دارد. با این تحولات، به نظر میرسد تلاش برای نزدیک کردن جبهه متحد اصولگرایان با اعضای جبهه پایداری که از حامیان جدی دولت به حساب میآیند، بیش از قبل شده باشد. هرچند هنوز برخی فعالان سیاسی تلاشهای خود برای دستیابی اصولگرایان به لیست واحد را ادامه میدهند.
۲۰۰ نامزد جبهه پایداری برای ۲۹۰کرسی
در همین راستا، کامران باقری لنکرانی، سخنگوی جبهه پایداری دیروز در یک نشست خبری با بیان اینکه «ما با کار فشردهای که در سطح استانها و تهران انجام دادهایم برای ۲۰۰ کرسی از ۲۹۰ کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی کاندیدا معرفی میکنیم»، گفت: ما کاندیداهای پیشنهادی خود را به مردم معرفی میکنیم و این مردم هستند که تصمیم میگیرند و انشاءالله مردم بهترین انتخاب را داشته باشند و آنچه مردم انتخاب میکنند، ملاک عمل است.
به گزارش ایسنا وی با بیان اینکه «باید در تصمیمگیریهای سیاسی از قبیلهگرایی سیاسی خودداری کرد» در پاسخ به این سوال که شما قبلا معتقد بودید که برخی از ساکتین فتنه در جبهه متحد اصولگرایان هستند ولی این افراد اکنون در لیست جبهه متحد قرار نگرفتند، دلیل عدم ارائه لیست مشترک با توجه به رفع این مشکل چیست؟ گفت: سازوکاری که ما برای معرفی لیست خود در نظر گرفتهایم با سازوکار جبهه متحد متفاوت است. لنکرانی در ادامه اسامی لیست جبهه پایداری در تهران را به شرح زیر اعلام کرد: ۱- مرتضی آقاتهرانی، ۲- روحالله حسینیان، ۳- علی اصغر زارعی، ۴- حجتالاسلام والمسلمین نبویان، ۵- غلامعلی حداد عادل، ۶- ناصر سقای بیریا، ۷- مسعود میرکاظمی، ۸- محمد سلیمانی، ۹- محمد اسماعیل کوثری،۱۰- مهدی کوچکزاده، ۱۱- فاطمه آلیا، ۱۲- حمید رسایی، ۱۳- قاسم روانبخش، ۱۴- زهره طبیبزاده نوری، ۱۵- زهره لاجوردی، ۱۶- بتول نامجو، ۱۷- حسن حمیدزاده، ۱۸- بیژن نوباوه، ۱۹- سیدمهدیهاشمی، ۲۰- علی خطیبی شریفی، ۲۱- اسماعیل کفایتی، ۲۲- علیرضا مرندی، ۲۳- حجتالاسلام خلیلیان، ۲۴- حجتالاسلام باباپور، ۲۵- حسین طلا، ۲۶- جوانمردی، ۲۷- محمود دهقانی، ۲۸- محمد حسین استادآقا، ۲۹- محمد جواد محمدی، ۳۰- علیرضا صفارزاده.
باهنر: فهرست جبهه متحد قویتر است
از سوی دیگر محمدرضا باهنر، از اعضای جبهه متحد اصولگرایان در یک نشست خبری با بیان اینکه بحث تعدد لیستها همیشه در انتخابات وجود داشته است، گفت: با توجه به نظرسنجیها قویترین لیست، لیست جبهه متحد است و با فاصله زیادی از آن لیست جبهه پایداری قرار دارد و اگر «صدای ملت» (منتقدان دولت) نیز لیست خود را ارائه کند در تهران سه لیست خواهیم داشت و بعید میدانم که جبهه ایستادگی لیست بدهد.
باهنر در واکنش به اظهارنظرهای برخی افراد درباره لزوم خروج علی مطهری از لیست جبهه متحد است گفت: ما در مورد اینکه کسی بخواهد آقای مطهری را از جرگه اصولگرایی خارج بداند، موضع داریم. کما اینکه آیتالله مهدویکنی نسبت به قرار نگرفتن این افراد در لیست ابراز تاسف کردند. باید به این نکته توجه کنید که آقای مهدویکنی هیچگاه ما را موظف نکردند و همواره به ضابطه پایبند بودند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و نایب رییس مجلس در جواب این سوال که آیا ممکن است رد صلاحیت برخی از نمایندگان فعلی مجلس هشتم به دلیل ارتباط آنها با فساد اقتصادی اخیر باشد، گفت: درست است و برخی از ردصلاحیتها به فساد مالی مرتبط است، البته این موضوع تنها در مورد دو یا سه نفر صدق میکند که هنوز متهم هستند و محکوم نشدهاند، اما معنایش این نیست همه ۲۵ نفری که رد صلاحیت شدهاند به این دلیل بوده است.
از اصلاحطلبان حاضر در انتخابات چه خبر؟
در حالی که پیشتر اعلام شده بود خانه کارگر به جبهه مردمسالاری پیوسته است، علیرضا محجوب میگوید خانه کارگر به صورت مستقل در انتخابات حاضر میشود و با هیچ گروهی ائتلاف نمیکند و تنها نامزدهای این تشکل در تهران خود او و سهیلا جلودارزاده هستند. از سوی دیگر مصطفی کواکبیان، دبیر کل جبهه مردمسالاری خبر داده است که سیدحسین هاشمی نماینده میانه، در مجلس سر لیست این جبهه در تهران است.
مصطفی کواکبیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سیدحسین هاشمی، نماینده کنونی میانه و رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس سرلیست جبهه مردمسالاری شد. کواکبیان، پیش از این درباره ورود منتقدان دولت به لیست جبهه مردمسالاری نیز گفته بود: در حال مذاکره با بعضی از این افراد هستیم که به عنوان مثال میتوانیم به آقای مطهری اشاره کنیم.
در همین حال، دبیرکل خانه کارگر در یک نشست مطبوعاتی گفت: هفته آینده که فرمانداری، لیستهای نهایی نامزدهای تاییدشده را اعلام کند ما نیز اسامی مورد حمایتمان را اعلام میکنیم. اما اکنون هیچگونه ائتلافی با هیچ جبههای را تایید نمیکنیم. به گزارش ایلنا، علیرضا محجوب درباره ائتلاف با جبهه مردمسالاری گفت: هنوز با هیچ گروهی ائتلاف نکردهایم. او تنها کاندیداهای خانه کارگر در تهران را خود و سهیلا جلودارزاده معرفی کرد و درباره ورود اسامی دیگر اظهار کرد: هنوز در حال گفتوگو هستیم و اگر خبر قطعی بود اعلام میکنیم. دبیرکل خانه کارگر، همچنین درباره آمدن نامهای کاندیداهای کارگری در لیست جبهه مردمی اصلاحات گفت: هر کسی که خواست میتواند نام ما را در لیستش بنویسد اما تا این لحظه هیچ ائتلافی نداشتیم. محجوب درباره احتمال ائتلاف با جبهه اصولگرایان منتقد دولت گفت: هیچ احتمالی را رد نمیکنیم. به هر حال با همه صحبت شده است.
ارسال نظر