فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا:
قابلیتهای نظامی ایران را باید جدی گرفت
دنیایاقتصاد- مارک فاکس، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین تاکید کرد: قابلیتهای نظامی ایران را باید جدی گرفت، اما به هر حال نیروهای آمریکایی نیز برای تقابل با ایران در منطقه آماده هستند. همزمان با این اظهارات، امیر دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش کشورمان نیز گفت که این نیرو توانمندی حضور در هر نقطهای از آبهای آزاد و بینالمللی از جمله اقیانوس اطلس را دارد. آنچنان که خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است: فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین در گفتوگو با خبرنگاران با تلاش برای تبرئه کردن آمریکا از اقدامات جنگطلبانه و تحریکآمیز خود در منطقه خلیج فارس و بهویژه در تجهیز کشورهای حاشیه خلیج فارس به تسلیحات نظامی پیشرفته مدعی شد: نیروی دریایی آمریکا طیف وسیعی از گزینههای احتمالی را برای ارائه به باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا تهیه کرده است و امروز آمادهایم تا با هرگونه اقدام خصمانه از جانب تهران مقابله کنیم. آسوشیتدپرس تاکید کرد: اگرچه این فرمانده نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس به برنامههای آتی ارتش آمریکا در این منطقه اشارهای نکرد، اما هرگونه اقدام نظامی در این منطقه به طور حتم دو ناو هواپیمابر آمریکا و همچنین دیگر ناوهای مستقر در نزدیکی آبهای ایران را نیز درگیر خواهد کرد. این گزارش همچنین افزود: ماه گذشته میلادی ناوهواپیمابر «یو اس اس جان استنیس» آمریکا به همراه برخی دیگر از ناوهای جنگی آمریکا از محدوده خلیج فارس خارج شدند و در عوض ناو هواپیمابر «یو اس اس آبراهام لینکلن» در تاریخ ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) وارد خلیجفارس شد.
فاکس اما در این باره تصریح کرد: ما در نیروی دریایی آمریکا تسلیحات مرگباری را تهیه کردهایم که بسیار مؤثر خواهند بود و ما کاملا آمادهایم. ما صرفا برای هرگونه پیشامد احتمالی آمادهایم.
وی با تاکید بر تواناییها و قابلیتهای نیروهای مسلح ایران گفت: ایران قادر است ضربهای را به نیروهای آمریکایی در خلیجفارس وارد کند؛ به ویژه با استفاده از ابزارهای غیرمتعارفی چون قایقهای جنگی کوچک یا مینهایی که میتواند در مسیر کشتیها کار گذارد.
همچنین به گزارش ایسنا، وی افزود: ایرانیها تعداد زیردریاییها را به ۱۰ فروند افزایش دادهاند؛ تعداد قایقهای مهاجم تندرو را نیز افزایش دادهاند. آنها برخی از قایقهای کوچک را با کلاهکهای بزرگی مجهز کردهاند و مینهای زیادی دارند. فاکس تاکید کرد: اگر ما هیچ کاری انجام ندهیم و آنها بتوانند بدون ممانعت اقدام کنند، بله، میتوانند (تنگه هرمز را) ببندند، اما من فکر نمیکنم ما هرگز در چنین شرایطی قرار گیریم. فرمانده نیروی دریایی آمریکا در منطقه با این حال گفت که در رفع این تنشها اولویت باید به دیپلماسی داده شود.
بر اساس این گزارش، به دنبال اعمال تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه تهران و همچنین تحریمهای جدید آمریکا علیه بانک مرکزی ایران، واشنگتن به شدت نگران بسته شدن تنگه هرمز توسط مقامات ایران است. تنگهای که شاهراه عبور بخش زیادی از نفت جهان به حساب میآید.
توانایی حضور در هر نقطهای از جهان
همزمان با اذعان فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به قابلیتهای نیروی دریایی ایران، امیر دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت که این نیرو توانمندی حضور در هر نقطه ای از آبهای آزاد و بینالمللی از جمله اقیانوس اطلس را دارد. سیاری در گفتوگو با ایرنا با اشاره به توانمندیهای نیروی دریایی ارتش در تعمیر و نگهداری و به ویژه طراحی و ساخت انواع شناورهای مورد نیاز این نیرو افزود: با این وجود، سفر ناوگروه ایرانی به اقیانوس اطلس یا هر نقطهای در آبهای آزاد و بینالمللی بر اساس تصمیم سلسله مراتب انجام میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهارکرد: ماموریت ۱۸ ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در آبهای آزاد و بینالمللی و دهها مورد مقابله با دزدان دریایی و نجات انواع شناورهای نفتکش و تجاری ایرانی و خارجی و از جمله عبور ناوگروه دوازدهم از دریای سرخ و کانال سوئز و ورود آن به دریای مدیترانه دلیلی بر وجود این توانمندیها است.
ناوگروه دوازدهم نیروی دریایی ارتش پیش از این با حضور در آبهای بینالمللی و عبور از دریای عمان، تنگه باب المندب، دریای سرخ و کانال سوئز، نخستین حضور خود را در دریای مدیترانه تجربه کرد.
این ناوگروه با ماموریت آموزشی و آشنایی دانشجویان و کارکنان نیروی دریایی ارتش (نداجا) با آبهای آزاد و با هدف تحکیم روابط و اعلام پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه و مسلمان، پنجم بهمن ماه حرکت خود را آغاز و پس از طی دو هزار و ۵۷۰ مایل وارد دریای مدیترانه شده است.
استراتژی کنترل هوشمند تنگه هرمز
فرمانده کل سپاه با اعلام ورود جمهوری اسلامی ایران به فاز جدید تهدیدات علیه دشمن، درخصوص برنامه مقابله با تحریمهای فعلی علیه کشورمان گفت: استراتژی ما در برابر تهدیدات و تحریمها، کنترل هوشمند تنگه هرمز است. سردار سرلشکر محمدعلی جعفری در گفتوگو با فارس درباره تهدیدات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی و نیز «استراتژی تهدید در مقابل تهدید» اظهار کرد: ما در رابطه با تهدیدات وارد فاز جدیدی شدهایم و در حال حاضر این تهدیدات ما است که بر دشمن اثر میگذارد. وی افزود: به جای اینکه تهدیدات دشمن روی کشورمان اثرگذار باشد، این تهدیدات جمهوری اسلامی است که در کنترل و انسداد تنگه هرمز یا پاسخگویی به انواع تهدیدات بیشتر بر آنها تاثیر میگذارد.
سردار جعفری در پاسخ به این سوال که چه استراتژیای برای مقابله با تهدیدات و تحریمهای فعلی مدنظر است به «کنترل هوشمند تنگه هرمز در برابر تحریم نفتی کشورمان» اشاره کرد.
ارسال نظر