رییس‌جمهور گفت: معیار سنجش کمال انسان‌ها، علم است و انسان منهای علم مانند سایر موجودات و در بعضی مواقع پایین‌تر از آن نیز است.

به گزارش ایسنا، محمود احمدی‌نژاد طی سخنانی در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، اظهارکرد: اگر از خشن‌ترین دیکتاتورها سوال شود که به دنبال چه چیزی در دنیا هستید حتما با شعار برپایی سعادت، اعمال خود را توجیه می‌کنند. اگر امروز از ۷ میلیارد جمعیت جهان نظرسنجی شود که آیا از وضع امروز خود راضی هستید یا خیر، بعید می‌دانم در کره زمین حتی یک نفر پیدا شود که پاسخ آن مثبت باشد؛ دلیل آن نیز روشن است. زیرا هنوز آن سعادت مد نظر انسان‌ها در زمین محقق نشده است. این حرف به معنای این نیست که معدود انسان‌هایی به این قله نائل نشده باشند. رسیدن به جامعه سعادتمند سرشار از زیبایی آرمان مشترک جامعه‌ بشری است و همه‌ پیامبران آمده‌اند تا جامعه‌ بشری را به سمت آن آرمان حرکت دهند.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: ‌گاهی اوقات انسان حوادثی می‌بیند که از یک سو خنده‌آور و از سوی دیگر بسیار غم‌بار است. در همین منطقه ما شاهد تناقضاتی هستیم، گروه‌هایی که اکثرا دیکتاتور هستند و در طول عمر خود انتخابات برگزار نکرده‌اند دور یکدیگر جمع می‌شوند و برای کشورهای دیگر نسخه‌ دموکراسی می‌پیچند. واژه‌ آزادی در فرهنگ لغات آنان حذف شده و آنها دور هم نشسته و قطعنامه صادر می‌کنند که باید به مردم آزادی بدهیم.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: این طغیانی که امروز استکبار دارد به پشتوانه علم برآمده از دل‌های غیرعاشق و غیر عادل است. علم، عدالت، ایمان و عشق از یک جنس هستند و جلوه‌های یک حقیقت به شمار می‌روند. اگر ما امروز در جمهوری اسلامی به علم‌آموزی و تولید فناوری تاکید می‌کنیم از این منظر است و در حقیقت ما علم را برای تسلط بر ملت‌ها نمی‌خواهیم بلکه برای محبت و دوستی میان ملت‌ها می‌خواهیم و این با نوع نگاه حاکمان مسلط بر مراکز جهانی متفاوت بوده و در نقطه‌ مقابل قرار دارد.