دفاع احمدی نژاد از کارنامه مشایی

عکس: ایرنا

دنیای اقتصاد- مرجان توحیدی: تودیع و معارفه‌ها در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این فرصت را به محمود احمدی‌نژاد داده است تا همواره از اسفندیار رحیم مشایی دفاع کند. رییس جمهور روز گذشته درحالی که انتقادات به رییس دفترش آن هم در آستانه انتخابات سیر صعودی گرفته بار دیگر از مشایی دفاع کرد و گفت که او نگاه والایی به مسائل فرهنگی دارد که خوشایند عده‌ای نیست. اسفندیار رحیم مشایی، همان مرد جنجالی دولت که این روزها به معیار وزن‌کشی‌های سیاسی درون اصولگرایان تبدیل شده است؛ اصولگرای حامی‌ مشایی که به آن جریان انحرافی می‌گویند و اصولگرای منتقد مشایی. البته در این میان گروهی هم هستند که حساب دولت و مجموعه‌اش را از مشایی جدا می‌کنند و مدام از در نصیحت و تذکر به احمدی نژاد وارد می‌شوند که حساب خود را از مشایی جدا کند. حسابی که احمدی نژاد نمی‌خواهد آن را جدا کند و اگر این امکان برایش فراهم نیست که بدون مناسبت خاصی از مشایی دفاع و تقدیر کند، رفت و آمد روسای سازمان میراث فرهنگی این فرصت را به او می‌دهد تا از پدر عروسش به سبب حضور او در سازمان میراث فرهنگی در زمان دولت نهم تجلیل کند.

دیروز هم یکی از همین جلسات در سازمان پر رفت و آمد میراث فرهنگی و گردشگری در ماه‌های اخیر برپا بود؛ مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و قدیم این سازمان یعنی تودیع احمدزاده کرمانی که خودش در مراسم غایب بود و معارفه حسن موسوی. رییس جمهور در لابه لای سخنانش در این مراسم مثل گذشته گریزی زد به حضور مشایی در راس این سازمان و گفت که «از زمانی که مهندس رحیم مشایی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وارد شد، این سازمان متحول گردید و دیگر قابل مقایسه با گذشته نیست؛ چرا که آقای مشایی از نگاه فرهنگی بالایی برخوردار است. البته شاید خوشایند عده‌ای نباشد که ایرادی ندارد؛ اما نباید با طرف مقابل با نفی و تکفیر برخورد کرد، بلکه همیشه باید با منطق، موضوعات را به تبادل نظر گذاشت.» احمدی‌نژاد در مراسم تودیع بقایی ومعارفه

احمدزاده کرمانی هم سخنان مشابهی را بیان کرده و تلویحا به حضور مشایی در سازمان پرداخته و بی آنکه نامی‌از وی ببرد گفته بود که «باید از آقای بقایی تشکر ویژه بکنیم. گرچه آقای بقایی از اینجا که به نهاد آمد، سیبل شد. از روزی که ایشان به نهاد آمده، یک دفعه همه چیز شد! تا دیروز خبری نبود، اما یک دفعه همه اتفاقات افتاد! نمی‌دانم این خاصیت نهاد است یا اینکه خاصیت عبور از میراث فرهنگی است؟ البته قبل از ایشان هم همین اتفاق افتاد.»

احمدی نژاد پیش‌تر البته با صراحت بیشتری به تمجید از مشایی پرداخته بود؛ آن هنگام که او از سازمان میراث فرهنگی استعفا داد تا معاون اول رییس جمهور بشود، موج مخالفت‌های اصولگرایان از درون و بیرون مجلس و البته مخالفت مقام معظم رهبری مانع از آن شد تا مشایی بر جایگاه معاون اولی تکیه بزند؛ اما احمدی نژاد که نقد مخالفان مشایی را قبلا در جلسه تودیع و معارفه وی از سازمان پاسخ داده بود، او را به عنوان رییس دفترش منصوب کرد. رییس دفتری که البته از وزن سیاسی قابل توجهی برخوردار بود. احمدی‌نژاد، اما در بحبوحه انتقادات در مورد انتصاب مشایی به عنوان معاون اول رییس جمهور در مراسم تودیع وی گفته بود که «دیدم به ایشان هجوم می‌شود، علت را جویا شدم، پاسخی نیافتم و به حال ایشان غبطه خوردم.» او همچنین در باره علت علاقه‌اش به مشایی هم اظهار کرده بود که «وقتی با ایشان می‌نشینید و گفت‌وگو می‌کنید، گویی با خود نشسته‌اید؛ فاصله‌ای نیست و یک آینه شفاف است. متاسفانه برخی ایشان را نمی‌شناسند.

ان‌شاءا... فرصتی شود که من برداشت و احساس خود را نسبت به ایشان بیان کنم که یک برنامه مستقل می‌خواهد.»

این روزها نیز به رغم آنکه مدت‌ها است مشایی در انظار عمومی ‌ظاهر نمی‌شود، نام او همواره در صدر اخبار مربوط به انتقادات اصولگرایان از دولت قرار دارد. انتقاداتی که در آستانه انتخابات مجلس بیش از پیش خودنمایی می‌کند و احمدی نژاد هم در همین ایام بار دیگر از او دفاع می‌کند.

احمدی‌نژاد، اما روز گذشته پس از دفاع چند جمله‌ای از رییس دفترش، از حمید بقایی رییس اسبق این سازمان که اکنون معاونت اجرایی ریاست جمهوری را بر عهده دارد نیز تقدیر کرد ودر پی آن نام احمدزاده کرمانی آمد، فردی که ریاستش در این سازمان بیش از هفت ماه به طول نینجامید و در حالی که خبر استعفایش تکذیب می‌شد، اما یکباره خبر تایید استعفا نامه‌اش از سوی رییس جمهور بر خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. این چنین بود که شایعه حضور وی در پست ریاست ستاد انتخابات کشور قوت گرفت؛ شایعه‌ای که پس از سه روز تکذیب شد. اگرچه رفتن احمدزاده کرمانی از سازمان میراث فرهنگی هم خود به معمایی تبدیل شد،چه آنکه سابقه نشان داده است که پس از مشایی، افرادی جایگزین او شدند که رابطه نزدیکی با مشایی داشتند؛ مثل بقایی. هرچند دلیل رفتن بقایی از سازمان دریافت پست معاونت از سوی احمدی نژاد بود و حال آنکه خبری از پست جدید احمدزاده کرمانی نیست. فقط رییس جمهور در جلسه دیروز گفت که او ترجیح داده در جای دیگری از دولت کار کند.

اسیران اندیشه سرمایه‌داری خیال می‌کنند انقلابی‌اند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رییس‌جمهور، اما طی سخنان خود در مراسم تودیع و معارفه احمدزاده و موسوی گفت: مشایی زحمات زیادی در میراث فرهنگی کشیده است؛ به نحوی که این سازمان را متحول کرد پس از ایشان، آقای بقایی همان راه را ادامه دادند و اتفاقات بزرگی در این بخش افتاد ؛ البته همه همکاران در سازمان میراث فرهنگی در این موضوع موثر بودند اما بالاخره نقش مدیریت بسیار مهم است؛ پس از آن نیز دکتر احمدزاده با همان شور کار را ادامه دادند و امروز این سازمان ورزیده ، انگیزه دار و جهت دار است و آقای موسوی نیز با همان نگاه انسانی، جهانی و هنرمندانه وارد سازمان شدند و قصد دارند همین خط را ادامه دهند.

محمود احمدی‌نژاد در بخش دیگر سخنانش گفت: متاسفانه عده‌ای اسیر اندیشه‌های سرمایه‌داری بوده و مطابق با آن رفتار می‌کنند و خیال می‌کنند که انقلابی هستند؛ در نظام سرمایه‌داری با انسان مثل برده رفتار می‌شود؛ به گونه‌ای که فضای مناسبی را ایجاد می‌کنند تا انسان صرفا کار کند تا جیب سرمایه‌داران پر شود در چنین فضایی دیگر زیبایی معنا ندارد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: در برنامه‌ریزی‌های توسعه تمام فعالیت‌ها با آثار اقتصادی ارزیابی می‌شود؛ در حالی که ما به دنبال زندگی انسانی و متعالی هستیم و انسانی که به سمت زیبایی مطلق حرکت می‌کند باید ظاهر و باطن آن زیبا باشد.احمدی نژاد توجه به گردشگری را ماموریت دیگر سازمان صنایع دستی و گردشگری دانست و گفت: گردشگری یک موضوع فرهنگی است؛ اما متاسفانه عده ای به همه چیز رنگ اقتصادی داده حتی روابط انسان‌ها را از منظر منافع اقتصادی ارزیابی می‌کنند و گردشگری نیز از موضوعاتی است که در این زمینه قربانی شده است؛ چرا که همه نگاه‌ها به این بخش به درآمد اقتصادی آن معطوف شده است و اسم صنعت روی آن گذاشته شده و چه بسا عده‌ای با چنین نگاهی در آینده نسبت به بخش‌هایی مانند پزشکی نیز از عنوان صنعت استفاده کنند؛ در حالی که اصل موضوع گردشگری ارتباط فرهنگی ملت‌ها است.

افزایش اعتماد گردشگران خارجی پس از خروج از کشور

همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، سیدحسن موسوی در مراسم معارفه خود از پایان مراحل تدوین لایحه نظام جامع گردشگری خبر داد و مهم‌ترین برنامه‌ها در بخش گردشگری کشور را تسهیل در صدور روادید، ساماندهی تشکل‌های صنفی، ایجاد بورس خدمات گردشگری در بازار سهام کشور و تلاش برای توزیع عادلانه امکانات سفر در لایه‌های مختلف جامعه اعلام کرد.

وی با اشاره به اهمیت ورود گردشگران خارجی اضافه کرد: بر اساس آمارهای سازمان جهانی گردشگری به ازای ورود ۳/۲ گردشگر خارجی یک شغل پایدار ایجاد خواهد شد بنابراین اگر بتوانیم در سال زمینه ورود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی به کشور را فراهم کنیم سالانه یک میلیون شغل پایدار در کشور ایجاد خواهد شد. موسوی

خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای سازمان جهانی گردشگری، میزان اعتماد گردشگران خارجی قبل از ورود به ایران ۲۵ درصد است؛ اما این رقم بعد از ورود گردشگران و بازدید آنها از جاذبه‌های گردشگری ایران به بالای ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.