رییس دفتر امور الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت در معاونت برنامه ریزی ریاست‌جمهوری گفت: سرمایه‌دار اسلامی یک کارآفرین با توان تولید و ایجاد اشتغال است که دارای یک زندگی متوسط به بالا و نه رفاه‌زده و تجمل‌گرا است. حجت‌الاسلام مهدی رجایی‌نیا در گفت‌وگو با فارس، یادآور شد: عده‌ای می‌پرسیدند آیا سرمایه‌دار اسلامی داریم و چه ویژگی برای سرمایه‌دار مسلمان وجود دارد که در پاسخ باید گفت: سرمایه‌‌دار اسلامی کسی است که تمام امکانات و وسع و پول و سرمایه خود را به کار می‌بندد، تا ایجاد تولید پاکیزه و طیب و اشتغال در جامعه داشته باشد، اما مصرف او در حد انسان عادی البته کمی بالاتر، اما نه در حد مصرف تجمل‌آمیز و زندگی مستکبرانه و فخرفروشانه باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که چند پژوهشگر برای تدوین الگوی اسلامی - ایرانی کار می‌کنند؟ گفت: در حال حاضر به صورت تخمینی حدود ۵۰ محقق مشغول همکاری با ما هستند، دفتر تدوین الگوی اسلامی - ایرانی در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور حالت اداری دارد و مرکز امور الگوی اسلامی به عنوان دبیرخانه تدوین الگو در دولت عمل می‌کند. دستگاه‌های اجرایی در این زمینه فعال شدند و ما به عنوان دبیرخانه در معاونت برنامه‌ریزی پشتیبانی دستگاه‌های اجرایی دولت را برعهده داریم.وی افزود: در قم با به‌کار گرفتن بیش از ۵۰ محقق و استفاده از تحقیقات قبلی کار تدوین شاخص‌های کلان برای الگوی اسلامی - ایرانی دنبال می‌شود.

حجت‌الاسلام رجایی در پاسخ به اینکه آیا دفتر امور الگوی اسلامی - ایرانی در معاونت برنامه‌ریزی با دفتر اصلی این الگو در زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری ارتباط دارد، گفت: ارتباط با اعضای شورای تدوین الگوی اسلامی - ایرانی وجود دارد و هر کاری که انجام می‌شود، برای آن مرکز ارسال می‌شود. وی افزود: جلسات زیادی در معاونت برنامه‌ریزی وجود دارد و هفته‌ای یکی، دو نفر

سخنرانی می‌کنند و هفته‌‌ای ۱۰ جلسه در قم برگزار می‌شود و روی مباحث مختلف پژوهشی کار می‌شود.

رییس دفتر امور الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، پیش تر از تدوین ۸۰ تا ۱۰۰ شاخص کلان در این دفتر برای کمک به تدوین برنامه ششم توسعه خبر داده بود.