اختلاف میان دو گروه در هیات امنا بالا گرفت
چالش بر سر انتخاب رییس دانشگاه آزاد
دنیای اقتصاد – حامد صالح آبادی: موضوع تغییر رییس دانشگاه آزاد که از ابتدای روی کار آمدن دولت نهم در دستور کار محمود
احمدینژاد بود، همچنان ما بین دولت و گروهی در هیات امنای دانشگاه آزاد به ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی چالش بر انگیز است.
جلسه چهارشنبه هیات امنای دانشگاه آزاد/عکس: خبرگزاری مهر
دنیای اقتصاد - حامد صالح آبادی: موضوع تغییر رییس دانشگاه آزاد که از ابتدای روی کار آمدن دولت نهم در دستور کار محمود
احمدینژاد بود، همچنان ما بین دولت و گروهی در هیات امنای دانشگاه آزاد به ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی چالش بر انگیز است. چهارشنبه هفته گذشته دومین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد برگزار شد و طی آن نمایندگان دولت بعد از جلسه خبر از انتخاب فرهاد دانشجو (گزینه دولت) برای ریاست دانشگاه آزاد دادند؛ اما عبدالله جاسبی که به گفته خودش به نمایندگی از آیتالله هاشمی رفسنجانی به جمع خبرنگاران آمده بود گفته است که اعلام انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رییس دانشگاه بدون مصوبه رییس هیات امنا از سوی برخی از اعضا اعلام شده است و با توجه به اینکه این انتخاب به تایید آیتالله هاشمی رفسنجانی نرسیده، این جلسه جمع بندی و مصوبه قانونی نداشته است. از دیگر سو، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه برخی اعضای هیات امنا مصوبات جلسه اول را نادیده گرفتند، گفت: با تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی کامران دانشجو رییس جلسه دوم هیات امنا بود و رای اعضای این هیات به آقای فرهاد دانشجو قطعی و قانونی است. در همین حال دبیرخانه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نحوه انتخاب رییس دانشگاه آزاد غیر قانونی و فاقد اعتبار است و به این ترتیب جلسه دوم هیات امنای دانشگاه آزاد بدون نتیجه قانونی پایان یافته است.
در عین حال فرهاد دانشجو نیز در واکنش به بیانیه هیات امنای دانشگاه آزاد گفته است: کامران دانشجو (وزیر علوم) صورتجلسه هیات امنا را در شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه میکند و کسی هم در هیات امنا حق وتو ندارد. با وجود اینکه هنوز چالش بر سر انتخاب رییس دانشگاه آزاد پابرجا است و انتخاب فرهاد دانشجو هم منوط به تایید شورایعالی انقلاب فرهنگی است، او اقدام به ارائه برنامههای خود برای مدیریت دانشگاه آزاد کرده و اعلام داشته است که شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد کاهش خواهد یافت.
دومین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی چهارشنبه شب با حضور علیاکبر هاشمی رفسنجانی، سیدحسن خمینی، حمید میرزاده، کامران دانشجو، مرضیه وحید دستجردی، محمد محمدیان، فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی، فریدون عزیزی، عبدالله جاسبی و مخبردزفولی به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. به گزارش ایسنا، پس از پایان جلسه حجتالاسلام و المسلمین محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با حضور در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در این جلسه بر اساس رای اکثریت اعضا فرهاد دانشجو به عنوان رییس جدید دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شد.
دبیرخانه هیات امنا: فاقد اعتبار است
دبیرخانه هیات امنای دانشگاه آزاد اما صبح پنجشنبه با صدور بیانیه ای جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد را بدون رای گیری و نتیجه قانونی دانست. به گزارش ایلنا در اطلاعیه دبیرخانه هیات امنای دانشگاه آزاد آمده است: در ابتدای جلسه ریاست هیات امنا از اعضا خواستند تا ۱۲ نفر از نامزدهای ریاست دانشگاه که تا تاریخ ۱۰/۱۰/۹۰ رزومه خود را به دفتر وزارت علوم ارسال کردهاند و نام ایشان در رسانههای جمعی اعلام شده، در جلسه حضور یافته و سیاستهای اجرایی و برنامههای خود را برای اداره دانشگاه به هیات امنا ارائه کنند و جواب سوالات هیات امنا را بدهند و پس از آن رایگیری انجام شود و هر کدام از نامزدها که رای بیشتری آورد به عنوان منتخب هیات امنا به شورایعالی انقلاب فرهنگی اعلام شود. در ادامه این بیانیه آمده است: در اثنای مباحثات مذکور در مورد ضرورت یا عدم ضرورت حضور نامزدها که چند نفر از آنها برای حضور در جلسه هیات امنا دعوت شده و منتظر حضور در جلسه بودند، بعضی از اعضای هیات امنا بدون اینکه ریاست هیات امنا اعلام رای کنند، با نوشتن رای خود و تنظیم صورت جلسه از ادامه حضور سایر نامزدها در جلسه جلوگیری کرده و متاسفانه جلسه هیات امنا به شکل یکطرفهای به بنبست کشیده شد و براین اساس ریاست هیات امنا اعلام کردند این نحوه اقدام غیر قانونی و فاقد اعتبار است؛ زیرا باید پس از حضور نامزدها و اعلام مراتب رایگیری توسط رییس هیات امنا، اخذ رای انجام میشد.
محمدیان: تصمیم قطعی است
با این حال، حجتالاسلام محمدیان پنجشنبه شب با حضور در برنامه تلویزیونی «دیروز، امروز، فردا» از موضع مخالف دفاع کرد و گفت: متاسفانه در جلسه ۲۱ دیماه مصوبات جلسات قبل تا حد زیادی مورد بیاعتنایی برخی افراد قرار گرفت و مسوولیت وزیر علوم را زیر سوال بردند. در حالی که در نشست قبل ریاست وزیر علوم در این جلسه با صراحت به تصویب رسیده بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها همچنین تصریح کرد: متاسفانه برخی در جلسه اخیر گفتند که تا این افراد برنامههای خود را ارائه ندهند ما نمیتوانیم رایگیری کنیم. در حالی که این روش در هیچکدام از دانشگاههای ما رویه نبوده است. در خود دانشگاه آزاد نیز که تا به حال رییس عوض نشده بود و رویهای وجود نداشت که بر اساس آن عمل شود.
وی افزود: در جلسه اخیر تصمیم نهایی و قطعی گرفته شد که از ۹ نفر حاضر ۵ نفر رای خود را به جناب آقای دکتر فرهاد دانشجو دادند و با اکثریت آرا ایشان به عنوان گزینه اصلی ریاست دانشگاه آزاد به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی شد. قطعا این جلسه رسمی بود و رایگیری کاملا درست انجام شد. بنابراین بعد از این نوبت شورایعالی انقلاب فرهنگی است که رای خود را نسبت به آقای دکتر فرهاد دانشجو بیان کند و بعد از آن رییس جدید دانشگاه آزاد به طور رسمی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
فرهاد دانشجو: کسی حق وتو ندارد
در رویدادی دیگر، فرهاد دانشجو که به عنوان رییس پیشنهادی دانشگاه آزاد معرفی شده به خبرگزاری مهر گفت: وزیر علوم صورت جلسه هیات امنا را در شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه میکند و کسی هم در هیات امنا حق وتو ندارد.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد با اعلام نظر خود درباره بیانیه دبیرخانه هیات امنای این دانشگاه که پنجشنبه شب گذشته از سوی برخی اعضای این هیات صادر شد، تاکید کرد: این بیانیه هیات امنا نیست بلکه بیانیه اقلیت هیات امنای دانشگاه آزاد یعنی ۴ نفری که رای شان مقبول نبود، به شمار میآید. دانشجو ادامه داد: این امر طبیعی است که وقتی کاندیدای اقلیتها در جلسه هیات امنا رای نمیآورد عکسالعمل غیرمنطقی نشان دهند. وی گفت: وزیر علوم صورت جلسه هیات امنا را که به امضای ۵ نفر از ۹ نفر اعضای هیات امنا رسیده و دکتر مخبردزفولی، نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز آن را تایید و تصویب کرده، در شورا ارائه میکند و کسی هم در هیات امنا حق وتو ندارد زیرا چگونگی رایگیری به تصویب هیات امنا رسیده بود.
ارسال نظر