به دنبال افزایش بدهیها صورت گرفت
درخواست شرکتهای هواپیمایی برای افزایش۴۰ درصدی قیمت بلیت
دنیای اقتصاد - در حالی که شرکتهای هواپیمایی به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت سوخت همچنان منتظر تصمیم دولت و مجلس درباره نرخ سوخت و نیز تعیین تکلیف بدهیهای خود هستند، سایت خبری جهان نیوز به نقل از یک نماینده مجلس خبر داد که مسوولان شرکتهای هواپیمایی در جمع اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی بهای بلیت هواپیما به دلیل افزایش مشکلات شدهاند. اوایل مهرماه سال گذشته قیمت بلیت هواپیما ۳۰ درصد افزایش یافت، اما پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت سوخت، شرکتهای هواپیمایی کشور در پرداخت هزینههای سوخت خود دچار مشکل شدند و پس از بررسیهای بسیار، مجوز افزایش ۱۴ درصدی قیمت در تیرماه سال جاری داده شد. اما به دلیل فاصله زمانی بین افزایش قیمت سوخت و قیمت بلیت شرکتهای هواپیمایی به شرکت پخش فرآوردههای نفتی بدهکار شدند و حتی کار تا جایی پیش رفت که شایع شد سوخترسانی به شرکتهای هواپیمایی بدهکار متوقف شده است. به گزارش ایسنا، شرکتهای هواپیمایی معتقدند افزایش هزینه سوخت، هزینه هر نفر ساعت صندلی پروازی را ۱۲ دلار افزایش داده و این در حالی است که این میزان افزایش نرخ بلیت هواپیما فقط ۶ دلار را پوشش میدهد؛ بنابراین همچنان شرکتهای هواپیمایی با زیان انباشته روبهرو هستند. در اینراستا عبدالرضا موسوی، رییس هیاتمدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با ایسنا درباره بدهی شرکتهای هواپیمایی به شرکت پخش فرآوردههای نفتی اظهار کرد: منتظر هستیم تا دولت و مجلس فکری به حال ما کنند تا از این بحران عبور کنیم. وی در ادامه با اشاره به طولانی شدن این روند، گفت: این امر نیاز به انجام کار کارشناسی دارد و باید اسناد و مدارکی را برای بررسی ارسال میکردیم که این کار را انجام دادهایم. وی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش قیمت بلیت نیستیم زیرا به مردم فشار وارد میشود، تصریح کرد: نظر ما بیشتر تعدیل نرخ سوخت است.
موسوی ادامه داد: اگر نرخ سوخت تعدیل شود و ارز نیز با نرخ ترجیحی به ما داده شود، حاضر هستیم که قیمت تا مدتها به صورت فعلی باقی بماند.
در داخل هم تحریم هستیم
در همین حال سایت خبری جهان نیوز نوشت: مسوولان شرکتهای هواپیمایی در جمع اعضای کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه اگر قیمت بلیت هواپیما را درآینده افزایش ندهیم با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود، تاکید کردند: قیمت بلیتها باید حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یابد. یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی با اشاره به این جلسه گفت: مسوولان شرکتهای هواپیمایی معتقدند از زمانی که کشورهای غربی سوخت هواپیما را تحریم کردهاند، هزینههای ما برای هر پرواز حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است. وی همچنین به نقل از مسوولان هواپیمایی، بدهیهای سازمان هواپیمایی به فرودگاههای داخلی کشور را از دیگرمشکلات این سازمان خواند. وی با بیان اینکه اگر قیمت بلیت هواپیما را درآینده افزایش ندهیم با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود، افزود: قیمت بلیتها باید حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یابد. درحال حاضر ما نه تنها در خارج بلکه در داخل هم به دلیل برخی بدسلیقگیها تحریم هستیم.پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی درحالی مطرح میشود که چندی پیش نیز وزیر راه و شهرسازی گفته بود که شرکتهای هواپیمایی پیشنهاد افزایش ۱۷ درصدی قیمت بلیت را به شرط افزایش کیفیت خدمات و پرداخت بدهی شرکت ملی نفت به دولت دادند. وزیر راه و شهرسازی همچنین تصریح کرد: از زمانی که اجازه فروش بلیت گران به شرکتهای هواپیمایی داده شد قرار شد تا پول سوخت را با قیمت ۴۰۰ تومان به شرکت نفت بپردازند.
وی با اشاره به اینکه اگر شرکتهای هواپیمایی در تسویه هزینه سوخت مشکل دارند و از سویی در کیفیت خدمات دهی هم تغییری ایجاد نشده است پس چرا بلیت هواپیما را گران کردیم، افزود: شرکتهای هواپیمایی به دولت پیشنهاد دادند که افزایش ۱۷درصدی قیمت بلیت هواپیما میتواند هزینههای ناشی از افزایش قیمت سوخت از ۱۰۰ تومان به ۴۰۰ تومان را پوشش دهد؛ بنابراین دولت هم مجوز افزایش قیمت بلیت را داد.
ارسال نظر