دنیای اقتصاد- مجید نامجو، وزیر نیرو که یک بار در اسفند سال گذشته در آستانه برکناری از سمتش قرار گرفته بود، این روزها بار دیگر سایه استیضاح را بر سر خود احساس می‌کند. نامجو روز گذشته برای پاسخ به سوال منطقه‌ای نماینده بجنورد به مجلس رفته بود؛ اما نتوانست نمایندگان را قانع کند و یک کارت زرد از آنان دریافت کرد. اگرچه نامجو تا تبدیل شدن کارت‌های زرد به استیضاح، دو کارت زرد دیگر فرصت دارد؛ اما برخی نمایندگان می‌گویند احتیاجی به طی شدن این روند نیست و آنها به زودی طرح استیضاح وزیر نیرو را به طور مستقل به جریان خواهند انداخت. مجید نامجو برای دومین بار به سوی استیضاح حرکت می‌کند؟

کارت زرد مجلس به وزیر نیرو

دنیای اقتصاد- وزیر نیرو که اسفندماه پارسال طعم «استیضاح» را چشیده و رهایی جسته بود، دیروز نیز «گرفتن کارت زرد» از مجلس را تجربه کرد و اکنون تنها وزیر دولت‌های نهم و دهم است که استیضاح، رهایی از برکناری و دریافت کارت زرد را به فاصله حدود هشت ماه تجربه کرده است.

نمایندگان مجلس که روز گذشته از توضیحات مجید نامجو در پاسخ به سوال منطقه‌ای

موسی‌الرضا ثروتی، نماینده بجنورد قانع نشدند، با ۷۹ رای موافق، ۸۸ رای مخالف و ۱۹ رای ممتنع، اولین اخطار را به مجید نامجو دادند.

این در حالی است که براساس آیین‌نامه داخلی مجلس هر گاه یک وزیر سه کارت زرد دریافت کند، زمینه برای استیضاحش آماده می‌شود. از سوی دیگر اما، نظریه دیگری نیز برای مجید نامجو مطرح است:«استیضاح مجدد و زودهنگام، قبل از دو کارت زرد دیگر.» گواه این موضوع نیز اظهارات برخی بهارستان نشینان است که می‌گویند: نامجو را برای دریافت دو کارت زرد منتظر نمی‌گذاریم؛ طرح استیضاحش با ۵۰ امضا به زودی به صحن علنی می‌آید و او باید به خانه‌اش برود.

مجید نامجو، وزیر نیرو پیش تر نیز در اسفندماه ۸۹ استیضاح شد و در نهایت مجلس حکم به ابقای وی داد، اما باید دید نامجو می‌تواند این بار نیز از تیغ استیضاح بهارستان نشینان برهد یا خیر؟

نامجو: متناسب با بودجه مان کار کردیم

مجلس در جلسه علنی روز گذشته بررسی سوال موسی‌الرضا ثروتی نماینده بجنورد از مجید نامجو وزیر نیرو را در دستور کار خود قرار داد. در خلاصه سوال این نماینده آمده است:«لزوم اجرای برنامه چهارم توسعه و اصل ۴۸ قانون و مصوبات هیات دولت در سفر استانی و اختصاص ۳۰ میلیارد تومان برای جبران تاخیر در اجرای پروژه‌های آب در شهرستان بجنورد به کجا انجامید؟»

مجید نامجو وزیر نیرو نیز با حضور در مجلس به ارائه توضیحاتی پیرامون سوال مطرح شده پرداخت و اظهار کرد: در بخش آب به‌رغم مشکلات و مسائلی که وجود دارد و خشکسالی‌های عظیمی که طی ۱۴ سال اخیر رخ داده، وزارت نیرو با انجام طرح‌های آبرسانی و کمک دولت و مجلس توانسته در تامین آب شهرهای بزرگ موفق باشد.

وی افزود: وزارت نیرو متناسب با بودجه و اعتباراتی که در اختیار داشت، کار را پیش برد.

وزیر نیرو ضمن ارائه گزارش عملکرد این وزارتخانه گفت: از سال ۸۳ تا ۸۸ اعتباری حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاها به وزارت نیرو اختصاص داده شده که این اعتبار کمتر از میزان مورد نیاز بوده است.

وی افزود: برنامه برق رسانی در برنامه چهارم، ۲۳ میلیون و ۹۵۰ مشترک داشت که این تعداد هم‌اکنون به ۲۵ میلیون و ۹۷۰ مشترک رسیده است، آبرسانی به شهرها که ۲/۱ میلیارد مترمکعب بود امروز به ۸/۱ میلیارد متر مکعب رسیده است و برنامه آب شرب روستایی از ۷۶ به ۷۷ درصد رسیده است. نامجوهمچنین گفت: اگر وزارت نیرو از برنامه عقب بوده، این امر دلایلی داشته است و دلیل آن نیز کافی نبودن اعتبارات است. وزیر نیرو ادامه داد: نزدیک به ۶۵ هزار میلیارد تومان در بخش آب و ۵۵ هزار میلیارد تومان در بخش برق برای وزارت نیرو پروژه تعریف شده است.

ثروتی: دستورات وزیر اجرا نمی‌شود

موسی الرضا ثروتی، نماینده بجنورد نیز برای توضیح سوال، با تاکید بر اینکه سیستم مدیریت در وزارت نیرو دچار مشکل شده است، گفت: دستورات نامجو به عنوان وزیر در وزارت نیرو اجرایی نمی‌شود. وی افزود: باید دید که آیا واقعا حق مطلب ادا شده است یا خیر؛ گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس حاکی از آن است که وزارت نیرو در بخش شهری و روستایی به اهدافی که در برنامه چهارم توسعه در نظر گرفته شده بود، نرسیده است. ثروتی با بیان اینکه برخی از چاه‌ها در برخی مناطق کشور به علت سمی بودن یا وجود برخی مشکلات و مسائل از دور خارج شده‌اند، تصریح کرد: قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه، آبرسانی به بجنورد انجام شود و امروز در حالی که از برنامه چهارم گذشته و وارد اجرای برنامه پنجم شده‌ایم، هنوز جای امیدواری برای آب رسانی به بجنورد وجود ندارد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه حدود ۵۰ نفر از نمایندگان ملت طرح استیضاح وزیر نیرو را امضا کرده‌اند، گفت: همه امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر نیرو بر این نکته تاکید دارند که در وزارت نیرو و عوامل این وزارتخانه دستورات نامجو را اجرایی نکرده و به آن اهمیت نمی‌دهند.

وی اضافه کرد: مقرر بود ۴۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به بجنورد اختصاص یابد که این رقم تخصیص پیدا نکرد و در حالی که قرار بود در سفر هیات دولت بهره‌برداری از طرح آبرسانی به بجنورد تا پایان سال ۸۸ انجام شود، اما این موضوع تاکنون محقق نشده است. ثروتی ادامه داد: ما روستاهایی بالای ۳ هزار خانوار داریم که هم اکنون با تانکر برایشان آب می‌برند. وی با طرح این سوال که چرا وزارت نیرو درگیری منطقه‌ای درست می‌کند، گفت: شبکه‌‌های صنعتی ما فاقد آب است و بهتر است کمک کنید تا رویه عدالت‌ورزی در وزارت نیرو ایجاد شود. نماینده بجنورد در مجلس با بیان اینکه بنده نمی‌دانم وزارت نیرو چه علاقه‌ای برای ایجاد درگیری در منطقه و بین مردم دارد، گفت: وزارت نیرو دچار یک مشکل اساسی است و توان برنامه‌ریزی و مدیریت را ندارد و در حالی که قبلا آقای نامجو استیضاح شدند، اما تاکنون مشکل مدیریتی در این وزارتخانه حل نشده است و وجود دارد. ثروتی گفت: بنده از صحبت‌های وزیر نیرو قانع نشدم و تنها خراسان شمالی با مشکل آبرسانی مواجه نیست. بلکه کل کشور با این مشکل مواجه است و باید بگویم که وزارت، نیروی برنامه‌ریزی و مدیریت خوبی ندارد.

پس از عدم اقناع ثروتی از پاسخ‌های نامجو، قانع‌کننده بودن یا نبودن پاسخ‌های نامجو در صحن علنی به رای گذاشته شد و نمایندگان مجلس با ۷۹ رای موافق، ۸۸ رای مخالف و ۱۹ رای ممتنع از ۱۹۷ نماینده حاضر، پاسخ‌های وزیر را قانع‌کننده ندانستند و بدین‌ترتیب نامجو اولین کارت زرد خود را دریافت کرد.

عکس: خبرگزاری فارس