گزارش بیزینس مونیتور از رتبه نخست کسبوکار بخش پایین دستی ایران
موسسه تحقیقاتی بیزینس مونیتور در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد ایران با کسب نمره ۵۳ از ۱۰۰ در جایگاه نخست منطقه خاورمیانه از نظر فضای کسبوکار در بخش صنایع پایین دستی قرار گرفته است.
ایران از نظر ریسک اقتصادی در رتبه هشتم منطقه قرار گرفت
موسسه تحقیقاتی بیزینس مونیتور در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد ایران با کسب نمره ۵۳ از ۱۰۰ در جایگاه نخست منطقه خاورمیانه از نظر فضای کسبوکار در بخش صنایع پایین دستی قرار گرفته است. به گزارش فارس، موسسه تحقیقاتی بیزینس مونیتور در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد اقتصاد ایران مناسبترین فضای کسبوکار در زمینه صنایع پایین دستی را در میان کشورهای خاورمیانه در سال ۲۰۱۱ به خود اختصاص داده است.بر اساس این گزارش، چنین موقعیتی در نتیجه ظرفیت بالای پالایش نفت، تولید بالای گاز، تجمع و تعدد جایگاههای خرده فروشی و جمعیت زیاد حاصل شده است. بر اساس این گزارش، نمره ایران از نظر فضای کسبوکار صنایع پایین دستی در سال ۲۰۱۱ عدد ۵۳ از ۱۰۰ بوده است. در این جدول کشورهای عمان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، کویت و عراق پس از ایران در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند. ارزشگذاری موسسه بیزینس مونیتور، در بخش پایین دستی بر اساس ۲ شاخص فرعی، یعنی مزیتها و میزان ریسک فعالیتها انجام میگیرد که هر کدام به ترتیب ۷۰ و ۳۰ درصد در تعیین رتبه یک کشور تاثیرگذار هستند.
رتبه هشتم برای ریسک کلی اقتصاد
نمرهدهی در بخش میزان ریسک فعالیتها بر مبنای دو شاخص، یعنی ریسکهای بخش صنعت و ریسکهای کل کشور صورت می گیرد که به ترتیب ۶۰ و ۴۰ درصد از نمره میزان ریسک فعالیتها را تشکیل میدهند. سنجش میزان ریسکها بر مبنای یک ارزیابی ذهنی از مقررات هر کشور و روند آزادسازی اقتصادی در بخش صنعت آن کشور و همچنین ریسکهای موجود در بخش صنعت کشور انجام میگیرد. بر اساس این گزارش، در زمینه ریسکهای بخش صنعت، ایران در رتبه هشتم بالاتر از عراق قرار گرفته است. کسب این رتبه در زمینه ریسک صنعت، معلول نظام مقرراتی سختگیرانه و عدم پیشرفت در زمینه خصوصیسازی و کوچکسازی دولت بوده است. در بخش ریسکها در کل کشور نیز ایران مقامی بالاتر از مقام هشتم کسب نکرده است.بالاترین نمره ایران مربوط به ریسکهای اقتصادی بیرونی کوتاهمدت و تداوم سیاستهای کوتاه مدت اقتصادی بوده است. همچنین ریسکهای متوجه شرکتهای خصوصی به دلیل عدم وجود زیرساختهای فیزیکی کافی در کشور افزایش یافته است. بر اساس این گزارش ریسک کاهش رشد اقتصادی در ایران نسبتا بالا ارزیابی شده است. همچنین مشکلات مربوط به مقررات حاکم و ضعف چارچوبهای قانونی از دیگر عوامل تاثیرگذار در رتبه نه چندان مناسب ایران در بخش ریسکها ارزیابی شدهاند.
ارسال نظر