معاون اجتماعی ناجا:
آب بازی اخیر یک حرکت سیاسی بود
دنیای اقتصاد - آب بازیهای تابستان امسال از آن دست موضوعاتی بود که مقامات رسمی نتوانستند در برابر آن به موضع مشترکی دست پیدا کنند. این عدم وحدت حتی در اظهارنظرهای مقامات ارشد انتظامی هم به چشم میخورد. اگرچه وجه مشترک این اظهارات این بود که برخی آب بازیها میتواند وسیلهای باشد برای رسیدن به اهداف پشت پرده، اما معاون اجتماعی نیروی انتظامی، سردار بهمن کارگر در تازهترین اظهارات خود گفته است که آب بازیهای تابستان یک حرکت «سیاسی» و «از پیش طراحی شده» بوده است برای لطمه زدن به هنجارهای جامعه.
از این به بعد پلیس در جمعآوری ماهوارهها کوتاه نمیآید
دنیای اقتصاد - آب بازیهای تابستان امسال از آن دست موضوعاتی بود که مقامات رسمی نتوانستند در برابر آن به موضع مشترکی دست پیدا کنند. این عدم وحدت حتی در اظهارنظرهای مقامات ارشد انتظامی هم به چشم میخورد. اگرچه وجه مشترک این اظهارات این بود که برخی آب بازیها میتواند وسیلهای باشد برای رسیدن به اهداف پشت پرده، اما معاون اجتماعی نیروی انتظامی، سردار بهمن کارگر در تازهترین اظهارات خود گفته است که آب بازیهای تابستان یک حرکت «سیاسی» و «از پیش طراحی شده» بوده است برای لطمه زدن به هنجارهای جامعه. این اظهارنظر، اما در حالی از سوی معاونت اجتماعی ناجا مطرح میشود که پیشتر سردار احمدی مقدم فرمانده ناجا در این باره گفته بود که «ما با تخلیه هیجان از طریق آب بازی یا حمایت از محیط زیست مخالف نیستیم، بلکه ما مخالف هنجار شکنی و ایجاد بستر برای پیگیری اهداف دیگریم.»
این اظهارنظر پس از برهم زدن یک قرار دیگر برای آب بازی در بوستان آب و آتش تهران با دخالت پلیس، از سوی عالیترین مقام انتظامی کشور مطرح شد. نظری که خود با صحبتهای سردار رادان، جانشین فرمانده ناجا زاویه داشت. رادان در همان روزی که قرار آب بازی بهم خوره بود، طی مصاحبهای اعلام کرد: «این افراد قصدشان زشت نشان دادن جامعه است و بدون اینکه بخواهند، وسیله رسیدن به اهدافی هستند که پشت موضوع آب بازی وجود دارد.» سردار رادان باز هم خاطرنشان کرد که «آب بازی و هنجارشکنی ممنوع است و کسانی که بخواهند با قصد و غرض آب بازی کنند به مراجع قضایی معرفی میشوند.»
هفتم مرداد ماه امسال اولین قرار برای آببازی در یکی از پارکهای تهران گذاشته شد. این دعوت از طریق سایت فیس بوک اطلاعرسانی شده بود و محل قرار هم بوستان آب و آتش پایتخت بود. یک روز پس از این ماجرا بود که سایتهای خبری اصولگرا پوشش تصویری گستردهای از این بازی را در صفحات خود منتشر کردند. با رسانهای شدن این موضوع برخی از خبرگزاریها بلافاصله درباره آن موضع گرفتند و این اقدام را هنجارشکنی دانسته و آن را مخالف ارزشهای عرفی و شرعی دانستند. پلیس تهران هم از شناسایی
آببازها خبر داد و گفت که برخی از آنها را دستگیر کرده است. پس از آن که دستگیر شدگان در برنامه خبری بیست و سی از حرکت خود ابراز پشیمانی کردند، سردار روزبهانی، فرمانده پلیس امنیت اخلاقی در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما، این افراد را هنجارشکن دانست و گفت که با هماهنگی به عمل آمده با قوه قضائیه، با این افراد برخورد شدیدی خواهد شد.
پس از آن یک قرار آب بازی هم در بندرعباس با حضور نیروهای پلیس به دستگیر شدن تعدادی از آب بازها منجر شده بود. مقامات انتظامی به جز احمدی مقدم در برابر این اقدام مواضع تندی گرفتند و آن را به مثابه جرم تلقی کردند. اما سخنگوی قوه قضائیه در این باره در یکی از نشستهای خود گفته بود که «کسی به خاطر آب بازی تعقیب نمیشود، اما چنانچه تحت عنوان آب بازی، کارهای خلاف شرع یا عفت و نظم عمومی مرتکب شوند، بدیهی است جامعه اسلامی ما اجازه نمیدهد.»
اکنون با سرد شدن تدریجی هوا اگرچه به نظر نمیرسد که قرار دیگری برای آب بازی گذاشته شود، اما یک مقام انتظامی همسو با سردار رادان «دست کم در این موضوع» اعلام کرده است که نفس آب بازی «سیاسی» بوده است.
سردار کارگر طی مصاحبهای تفصیلی با خبرگزاری مهر در مورد آنچه در تابستان امسال در برخی بوستانهای پایتخت اتفاق افتاد، اظهار کرد: پدیده آب بازی که توسط شبکههای ضد انقلاب تبلیغ و اجرا میشود برای تخلیه هیجانات جوانان است یا یک حرکت بیمارگونه؟ در گذشته اگر کسی آب بازی میکرد، ما مخالف آن نبودیم و برخوردی هم انجام نمیشد، اما اقدام اخیر یک حرکت سیاسی است که میخواهد به هنجارهای جامعه لطمه وارد کرده و آن را تبدیل به ناهنجاری کند. البته پلیس وظیفه جلوگیری از این اقدام را دارد. با این حال معتقدیم این اقدامها از پیش طراحی شده بوده و فراخوانهایی که در این باره اعلام میشود نشاندهنده دستهای پشت پرده بیگانگان است.
مردم از آب بازی شکایت کردند
معاون اجتماعی نیروی انتظامی از برخورد قاطع پلیس با گروههای منحرف اعتقادی و سیاسی خبر داد و تصریح کرد: اجازه نمیدهیم کشور جولانگاه گروههای منحرف اعتقادی و سیاسی شود. پلیس تنها به دلیل دعوتهای اینترنتی با این افراد برخورد نمیکند، بلکه براساس خواست مردم با این پدیده نوظهور برخورد میکنیم. مردم از آب بازی در یکی از پارکهای تهران شکایت کردند و مدعی بودند عدهای آسایش آنها را برهم زدهاند ما نیز به همین دلیل وارد عمل شده و با هنجارشکنان برخورد کردیم.
بهبود ۱۰ درصدی وضعیت پوشش
سردار کارگر با تاکید براینکه وضعیت پوشش جامعه با اجرای طرح امنیت اخلاقی بهبود یافته، تاکید کرد: در اجرای طرح و همکاری مناسب مردم شاهد بهبود ۷ تا ۱۰ درصدی وضعیت پوشش جامعه هستیم. وی همچنین با رد موضوع برخوردهای فصلی با بدحجابی، اظهار کرد: طرح امنیت اخلاقی تعطیل شدنی نیست و تنها شهروندان با توجه به شرایط روز بروز و ظهورش را بیشتر میبینند. در تابستان با افزایش سفرهای داخل شهر، گرمای هوا و تعطیلی مدارس و دانشگاهها و حضور پررنگتر ماموران، شهروندان تصور میکنند این طرح تنها در تابستان اجرا میشود.
در جمعآوری ماهوارهها کوتاه نمیآییم
معاون اجتماعی نیروی انتظامی جمعآوری ماهوارهها را قانونی دانست و تصریح کرد: نیروی انتظامی باید به وظیفه قانونی اش عمل کند. جمعآوری تجهیزات ماهواره جزو ماموریتها و تکلیف پلیس است. اگر پلیس ماهوارهها را جمعآوری نکند باید به دلیل اجرا نکردن قانون مورد سوال قرار گیرد.
کارگر گفت: البته عملیات راپل با حکم قضایی انجام میشود. هنگامی که پس از چندین نوبت ارسال نامه و تذکر صاحبخانه برای جمعآوری ماهواره اقدام نکند، پلیس برای جمعآوری و ممانعت از ایجاد مزاحمت برای ساکنان عملیات راپل انجام میدهد.
پلیس برای انجام ماموریتهایش نیاز به تجهیزات دارد که یکی از این ابزارها راپل است. وی افزود: افرادی که اقدام به تهیه ماهواره کرده و از آن استفاده میکنند نیز تخلف میکنند و باید با آنها برخورد شود. البته طرح برخورد با نصبکنندگان ماهواره در دستور کار قرار دارد. از این به بعد پلیس در جمعآوری ماهوارهها کوتاه نمیآید.
ارسال نظر