یارانه نقدی ۳ برابری؟ لاریجانی: غیراجرایی است
عکس: دنیای اقتصاد - آکو سالمی انتقاد رییس قوه مقننه از وعده رییس جمهور:
وعده یارانه ۳ برابری اجرایی نیست
اگر از بودجه عمرانی و سهم تولید برای پرداخت یارانه نقدی به مردم برداشت شده باشد، نقض غرض اتفاق افتاده است
دنیای اقتصاد- ملیحه ابراهیمی: علی لاریجانی رییس مجلس هم وعده ۳ برابر شدن یارانههای نقدی را اجرایی ندانست. پس از آنکه بسیاری از نمایندگان مجلس و مسوولان دیگر همچون رییس سازمان بازرسی و رییس دیوان محاسبات، وعده رییسجمهور درباره افزایش سه برابری یارانه نقدی را «غیرکارشناسی»، «فاقد پشتوانه مالی» و حتی «محال» خوانده بودند، لاریجانی هم مهر تایید مجلس را بر«ممکن نبودن وعده رییس جمهور» زد.
رییس قوه مقننه که روز گذشته، پس از مدتها، نشستی خبری را به بهانه برگزاری همایش بینالمللی انتفاضه فلسطین در تهران برپا کرده بود، با اعلام اینکه هنوز کار اجرای هدفمندی یارانهها «نواقصی» دارد، گفت: اگر از بودجه عمرانی و تولید برای پرداخت یارانه به مردم برداشت شده باشد، نقض غرض اتفاق افتاده است.
لاریجانی درباره موضوعات زیادی همچون اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی، حضور اصلاحطلبان در انتخابات و همچنین فتنه ۸۸ و تجارت سیاسی برخی افراد از این محل، سخن گفت. رییس مجلس در محل مجلس مشروطه و با حضور رسانههای داخلی و خارجی به عنوان رییس پنجمین همایش بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین، سخن گفت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در این نشست با اشاره به گزارش دیوان محاسبات از روند برداشتهای دولت خارج از منابع هدفمندسازی یارانهها، گفت: گزارش دیوان حکایت از این موضوع داشت که برخی برداشتها در اجرای هدفمندی یارانهها مطابق با قانون انجام نشده است. البته دولت میگوید که به طور موقت این منابع را برداشت کرده است و پس خواهد داد؛ اما همین منابع موقت نیز باید با اذن مجلس برداشت میشد.
لاریجانی افزود: این موضوع باید در کمیسیونهای برنامه و بودجه و اصل ۹۰ مورد رسیدگی قرار گیرد که بنده نیز گزارش دیوان را به این کمیسیونها ارجاع دادم. در صورت تایید تخلفات، موضوع در دستور کار رسیدگی مجلس قرار میگیرد.
غیرقانونی و نقض غرض
رییس قوه مقننه تاکید کرد: اگر از منابعی غیر از منابع حاصل از هدفمندسازی یارانهها برداشت شده بود کار غیرقانونی انجام شده است، ولی این ادعا باید در دو کمیسیون فوق مورد رسیدگی قرار گیرد. برداشتهایی که به قول دولت به صورت موقت انجام شده است نیز باید برگردانده شود، اما اگر برگردانده نشود تخلف اتفاق افتاده است. وی با تاکید بر اینکه اگر از بودجه عمرانی و سهم تولید برای پرداخت یارانه به مردم برداشت شده باشد نقض غرض اتفاق افتاده است، افزود: اگر از سایر منابع به جز منابع حاصل از هدفمندسازی برای پرداخت به مردم برداشت شده باشد نقض غرض اتفاق افتاده است.
لاریجانی افزود: بر اساس اطلاع مجلس، بخشهایی از بودجه عمرانی و تولید در این حوزه هزینه نشده است بلکه صرف پرداخت به مردم شده است.
وعده ۳ برابر شدن غیرقابل اجرا است
لاریجانی وعده سه برابر شدن یارانههای نقدی را غیر قابل اجرا دانست و افزود: اقتضائات مالی کشور در سطحی نیست که یارانههای نقدی سه برابر شود و کار اجرای این قانون هنوز نواقصی دارد.
اختلاس کار «دونپایهها» نیست
رییس مجلس درباره اختلاس بزرگ نیز گفت: این پرونده قابل اغماض نیست. بررسیهای اولیه مجلس نشاندهنده این نیست که عوامل اختلاس دونپایه نبودند، بلکه دستهایی در کار بوده است.
لاریجانی با اشاره به جلسه غیرعلنی روز یکشنبه نمایندگان با مسوولین بانکی و اجرایی تصریح کرد: در آن جلسه سعی داشتیم تا ابعاد موضوع را بیابیم اما تازه متوجه شدیم این فساد ابعاد گوناگونی دارد و باید به آن رسیدگی شود.
وی تاکید کرد: در این زمینه باید به تخلف هر فردی که در این اختلاس دخالتی داشته رسیدگی شود و کسی نباید به دنبال فرافکنی در موضوع باشد.
رییس مجلس با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی سیستمی برای حل این مشکل دارد، گفت: نباید به این موضوع قبیلهای نگاه کرد و باید آن را یک پروژه ملی دید و سعی کرد تا ریشه فساد خشک شود.
چوب لای چرخ دولت نمی گذاریم
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اتهامات وارده به رییس جمهور از سوی دیگر قوا و تعامل میان قوا که تاکید رهبری است، گفت: من این احساس را ندارم که در قوه مقننه یا قضائیه برخی به دنبال این باشند که مسالهای ایجاد کنند، بحث این است که هر قوه یک وظیفهای دارد.
لاریجانی یادآور شد: تعامل قوا حرف درستی است، اما این به معنای تعطیلی وظایف نیست. همانطور که دولت وظایفی در حوزه اجرا دارد قوه مقننه نیز وظایفی دارد و باید با هم تعامل منطقی و صمیمانه داشته باشند و این به معنای چوب لای چرخ گذاشتن نیست. مجلس هم نشان داده که نگاه همکاری با دیگر قوا دارد، اما این به معنای تعطیلی وظایف نیست اگر اشکالی ببیند حتما میگوید.
این خبرنگار در ادامه سوال خود گفت کسی مخالف ارائه نظرات نیست اما اینکه آغشته به توهین و تهمت شود آیا درست است؟ که لاریجانی پاسخ داد: گاهی شما میگویید مجلس درباره موضوعی صحبت میکند و گاهی گفته میشود چند نماینده نظراتشان را گفتهاند. بنابراین این صحبت مجلس نیست. اینکه گفته شود مجلس در راس امور نیست آیا حرف درستی است؟ آیا تعامل است؟ اینکه با صراحت گفته شود قانون را اجرا نمیکنیم آیا حرف درستی است؟ طبیعتا ممکن است برخی از نمایندگان نسبت به این اظهارات حرف بزنند.
اصلاح طلبان انتظار ویژه نداشته باشند
رییس قوه مقننه در پاسخ به سوالی مبنی اینکه آیا عزم در جریان اصولگرا برای برگرداندن سران اصلاحطلب به صحنه انتخابات وجود دارد؟ گفت: پایبندی بخشهای مختلف کشور به اجرای قانون است، همه گروهها باید بپذیرند در بررسیهای قانونی برای ورود به انتخابات، شورای نگهبان مسوول است.
وی ادامه داد: گروههای سیاسی نباید انتظارداشته باشند شرایط ویژهای برای جریانی واقع شود، شاید در گذشته برخی اشتباهات سیاسی کرده باشند اما وقتی با پدیده انتخابات روبهرو میشویم هر گروه سیاسی باید ببیند مسوولیتش در قبال آینده مردم و انتخابات مردم چیست؟ من آنچه که در حال حاضر میبینم این است که گروهها در حال بحث در این خصوص هستند.
دفاع قوی جبهه پایداری از دولت
لاریجانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا جبهه پایداری برای ورود به کمیته ۸+۷ اصولگرایان شرطی گذاشته است و آیا موضوع شرط جدی است یا خیر؟ گفت: ظاهرا شرط و شروطی گذاشتهاند که البته باید از خودشان سوال کنید.
وی گفت: با برخی از دوستان تماس داشتم و گفته من این بود که با خویشتنداری عمل کنند، همیشه چیزها مطابق میل انسانها نیست و باید همه جانبه به موضوع نگاه کرد.
لاریجانی در بیان اینکه آیا جبهه پایداری را نماینده دولت در انتخابات میدانید یا خیر، گفت: این را باید خودشان بگویند، اما دفاع از دولت در این گروه قوی است. فراکسیون اصولگرایان شعب فراوان دارند یک عده هستند که در دفاع از دولت پایداری دارند و بدنه وسیعی هم وجود دارند که اصولگرایان مستقل هستند و روی آرمانهای اصولگرایی توجه دارند، اما روش خاص خود را در پیش میگیرند به صورت کلی شعب اصولگرایان از جهات بسیاری با هم مشترک هستند، اما تفاوتها هم در آنها وجود دارد.
تجارت سیاسی با فتنه ۸۸
رییس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گروهی از اصولگرایان شما را جزو ساکتین فتنه میدانند، گفت: مساله فتنه که در سال ۸۸ به وجود آمد و من معتقدم فتنه ذاتا باید خاموش شود و باید آن را اداره کرد، اما عدهای تنها به دنبال تجارت سیاسی با فتنه هستند. میخواهند تنها داد بزنند.
وی با بیان اینکه این عده افراد بصیری نبودند، تاکید کرد: اینها فقط حرف زدهاند و ابعاد مختلف فتنه را ندیدند، اما فتنه ابعاد مختلفی دارند که اصلیترین آن ظلم به نظام بود.
عضویت فلسطین در سازمان ملل
وی همچنین در خصوص طرح عضویت کشور فلسطین در سازمان ملل گفت: این طرح در این حدی که مطرح میشود قطعا تمام خواسته و حقوق مردم فلسطین نیست، اما جمهوری اسلامی از هر اقدامی که احقاق حقوق ملت فلسطین را به دنبال داشته باشد، حمایت میکند.
لاریجانی افزود: آمریکاییها درخصوص این طرح سر و صداهایی کردند و میگفتند که طرح را وتو خواهند کرد، اما در این موضوع چیزی که بسیار مهم است حقوق ملت فلسطین است که باید دیده شود و ما از آن دفاع میکنیم.
عکس: آکو سالمی
ارسال نظر