هیلاری کلینتون از صدور ۲ حکم زندان هشت ساله ابراز «ناامیدی» کرد
واکنش واشنگتن به حکم حبس ۲ تبعه آمریکایی
دنیایاقتصاد- اعلام رسمی حکم قضایی برای شین بائر و جاشوا فتال، دو شهروند آمریکایی که حدود دو سال قبل به صورت غیرقانونی و تحت عنوان کوهنورد از مرزهای شمال غربی وارد ایران شده و دستگیرشده بودند، واکنش مایوسانه دولت آمریکا را در پی داشته است. وکیل ایرانی دو تبعه آمریکایی هم در اظهار نظری گفته است که اعتقادی به احکام صادر شده ندارد.
وکیل شین بائر و جاشوا فتال: درخواست تجدید نظر میکنیم، چون اعتقادی به این حکم نداریم
دنیایاقتصاد- اعلام رسمی حکم قضایی برای شین بائر و جاشوا فتال، دو شهروند آمریکایی که حدود دو سال قبل به صورت غیرقانونی و تحت عنوان کوهنورد از مرزهای شمال غربی وارد ایران شده و دستگیرشده بودند، واکنش مایوسانه دولت آمریکا را در پی داشته است. وکیل ایرانی دو تبعه آمریکایی هم در اظهار نظری گفته است که اعتقادی به احکام صادر شده ندارد. عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران صبح یکشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره رای صادره از سوی دادگاه انقلاب برای دو تبعه آمریکایی اعلام کرد: رای دادگاه صادر و به متهمان ابلاغ شد. هر کدام به هشت سال حبس محکوم شدهاند که میتوانند طبق قانون به رای دادگاه اعتراض کنند.
به گزارش ایسنا، جعفری دولت آبادی افزود: پرونده سارا شورد، سومین متهم آمریکایی نیز در دادگاه مفتوح است. البته وی گفته است که در ایران حاضر نخواهد شد، ولی محاکمه او از نظر ما بلامانع است و میتوان وی را غیابی محاکمه کرد. وی اتهام این دو تبعه آمریکایی را ورود غیر مجاز به ایران و جاسوسی عنوان کرد. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا اما در یک واکنش فوری گفته است: این حکم واشنگتن را «عمیقا ناامید» کرده است.
شین بائر، جاشوا فتال و سارا شورد ۳۱ جولای سال ۲۰۰۹ میلادی (مردادماه ۱۳۸۸) توسط ماموران کشورمان در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام ورود غیرقانونی به محدوده مرزی ایران دستگیر شدند. سارا شورد در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی (شهریورماه ۱۳۸۹) به دلیل شرایط جسمی نامناسبش با وثیقهای معادل ۵۰۰ هزار دلار آزاد شد.
تاکید وزیر اطلاعات بر جاسوس بودن ۳ آمریکایی
در همین رابطه، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه سه تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران با برنامهریزی وارد کشور شده بودند، تاکید کرد که این افراد جاسوس هستند.
به گزارش ایرنا، مصلحی یکشنبه پس از پایان جلسه هیات دولت، در پاسخ به سوالی درباره حکم دو آمریکایی بازداشت شده در ایران و فضاسازی رسانههای غربی افزود: این احکام از سوی دستگاه قضایی و بر اساس قوانین و ضوابط صادر شده است و نمیتوان در دستگاه قضا دخالت کرد، اما اینکه این افراد چه وضعیتی داشتهاند؛ جاسوس یا کوهنورد بودهاند، مربوط به دستگاه اطلاعاتی است.
مصلحی ادامه داد: به عنوان دستگاه اطلاعاتی، در بررسیها، صحبتها و بازجوییهایی که از آمریکاییهای دستگیر شده داشتیم، برای ما به خوبی روشن است که این افراد مسوولیتهایی داشتهاند.
وی تاکید کرد: به خوبی روشن است که این افراد ماموریت داشتند.
وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه بر اساس اخبار و اطلاعات موجود، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و سرویسهای اطلاعاتی مختلف در اطراف ایران فعالیت میکنند، گفت: ما به فعالیتهای آنها اشراف داشته و اقدامات آنان را رصد میکنیم و اینگونه نیست که اطلاعی از فعالیتهای آنها نداشته باشیم که البته در مقابل آن، اقداماتی نیز انجام میدهیم.
مصلحی یادآور شد: چندی پیش در داخل کشور دو نفر خارجی را دستگیر کردیم که با صرف مبالغ هنگفت دلار، در حال برنامه ریزی برای فعال کردن شبکههای اجتماعی در داخل ایران بودند.
وی با اشاره به اینکه رسانههای استکباری برای رسیدن به اهداف خود فضاسازی میکنند، اظهار داشت: آنان پس از متحمل شدن ضربه سنگین و صادر شدن حکم دستگاه قضایی که دستگاهی مستقل است، به دنبال فضاسازی به نفع خود هستند.
برخورداری از حق تجدیدنظر
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه نیز درباره خبر صدور حکم محکومیت دو شهروند آمریکایی گفته است: پرونده سه شهروند آمریکایی به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی به خاک جمهوری اسلامی ایران در قوه قضائیه رسیدگی شده است و برهمین اساس مجازات آقایان شین بائر و جاشوا فتال مشخص شده است. البته پرونده خانم سارا شورد با توجه به قرار صادره قبلی مفتوح است. وی درباره روند دادرسی نیز اظهار کرده است: دادگاه بر اساس رویه صحیح قضایی و استقلال قوه قضائیه مراحل قانونی پرونده را طی نموده و بدیهی است که متهمین در ادامه این روند قانونی و پس از ابلاغ حکم قضایی از حق درخواست تجدید نظر برخوردارند.
واکنش آمریکا به صدور حکم قضایی
در این میان، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در واکنش اولیه به صدور حکم هشت سال زندان برای هر یک از دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران گفته است: این احکام واشنگتن را «عمیقا ناامید» کرده است.
به گزارش ایلنا به نقل از شینهوا، کلینتون در بیانیهای که توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، اعلام کرد: واشنگتن به تلاش و درخواست خود برای آزادی «هر چه سریعتر» دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران ادامه میدهد و تاکید کرد که اکنون زمان آن رسیده است که آنها به آمریکا بازگشته و به خانوادههایشان بپیوندند.
کلینتون همچنین در این بیانیه تاکید کرد: به همراه باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا و مردم این کشور به حمایت قاطعانه از این سه شهروند آمریکایی و خانوادههای آنها ادامه خواهد داد.
وکیل ۳ آمریکایی: اعتقادی به حکم صادره ندارم
مسعود شفیعی، وکیل سه شهروند آمریکایی در خصوص صدور حکم هشت سال زندان برای بائر و فتال گفت، انتظار داشته است به خاطر تقارن ماه مبارک رمضان با دادگاه نهایی، عفو و بخشش اسلامی شامل حال آنها میشد.
شفیعی در گفتوگو با «ایلنا»، با بیان اینکه متاسفانه این حکم بعد از انتشار در رسانهها به من اعلام شد، افزود: بنده در تماس روز گذشته با قاضی صلواتی، اعتراض کردم که چرا حکم قبل از اینکه به من به عنوان وکیل این شهروندان آمریکایی ابلاغ شود در رسانهها منتشر شده است که ایشان در پاسخ گفت ما هرچه با شما تماس گرفتیم گوشی شما خاموش بود.
وکیل شهروندان آمریکایی در واکنش به سخن رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه که گفته بود متهمین در ادامه این روند قانونی و پس از ابلاغ حکم قضایی از حق درخواست تجدید نظر برخوردارند، گفت: درخواست تجدید نظر برای هر حکمی از سوی قوه قضائیه طبیعی است و در حکمی هم که صادر شده آمده است که ما تا ۲۰روز درخواست تجدید نظر در حکم صادره را داریم.
شفیعی در پاسخ به این سوال که آیا درخواست تجدید نظر برای حکم این دو آمریکایی را به دادگاه ارائه خواهید کرد؟ تصریح کرد: قطعا درخواست تجدید نظر برای حکم صادره را میدهیم و بنده به عنوان وکیل این افراد از تمام لوازم برای استیفای حقوق آنها استفاده خواهم کرد؛ چرا که اعتقادی به این حکم ندارم.
وی اظهار کرد: انتظار داشتیم که با تقارن ماه مبارک رمضان با این دادگاه، عفو و بخشش اسلامی شامل حال این دو متهم آمریکایی میشد که متاسفانه آقایان به این مساله توجهی نکردند.
وکیل شهروندان آمریکایی متهم به جاسوسی در پایان در خصوص پرونده خانم سارا شورد هم گفت: همانگونه که اعلام شده پرونده او همچنان مفتوح است.
ارسال نظر