جبهه پایداری در واکنش به هجمهها بیانیه منتشر کرد
گریزی از انتقادات درون گروهی یا تاکیدی بر مواضع سابق؟
دنیای اقتصاد- جبهه پایداری دومین بیانیه خود را روز گذشته در حالی منتشر کرد که انتقادات فراوانی به عملکرد و موضعگیریهای این جبهه در جریان اصولگرا وجود دارد و به تعبیری میتوان گفت صدور این بیانیه پاسخ به انتقاداتی است که این روزها در رسانهها مشاهده میشود. بیانیهای که شاید نشاندهنده تاکید و پافشاری بر مواضع گذشته این جبهه برای کمیته ۸+۷ یا گریزگاهی از انتقادات درونگروهی باشد، تا هر چه بیشتر بر شرطهای خود برای اصولگرایان اصرار کنند. جبهه پایداری انقلاب اسلامی که اولین بیانیه خود را سه هفته قبل در همایش اعلام موجودیت منتشر کرده بود، در دومین بیانیه، به تبیین موضع خود در قبال مسائل جاری از جمله اینکه اعضای جبهه پایداری چه کسانی هستند، پرداخت و مواضع خود درباره ورود زودهنگام به مسائل انتخاباتی و وحدت را اعلام کرد. در شرایطی که برخی جریانها اصرار دارند که اعلام موجودیت جبهه پایداری یک حرکت انتخاباتی است، این جبهه در دومین بیانیه خود تصریح کرده است که «جبهه پایداری در اصل بهمنظور پیشگیری از سرخوردگی و خروج از بلاتکلیفی نیروهای اصیل انقلاب که تعهد بیشتری در پایبندی به اصول نظام و آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری دارند، تشکیل شده است.» بیانیه جبهه پایداری که در سایت خبری رجانیوز منتشر شده، در عین حال، افزوده است که این جبهه در فتنه ۸۸ مشارکت نداشته یا فتنه را همراهی نکرده یا با سکوت خود به استمرار آن کمک ننموده و موضع شفاف در مقابل فتنه داشته و جزو خواص بیبصیرت مردود نبوده و نیز با جریان انحرافی همراهی و موافقت نداشته است.
شرط گذاشتن که وحدت نیست
بهرغم اینکه جبهه پایداری با صدور دومین بیانیهاش سعی در پاسخگویی به انتقادات دارد، اما اسدالله بادامچیان بار دیگر با هشدار به این جبهه تاکید میکند: اگر جمعی میخواهند با اصولگرایان تقابل کنند، ساختار اصولگرایان آنچنان مستحکم پایهریزی شده که خود به خود منزوی خواهند شد. عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه داد: ساختار مرکزی جبهه متحد اصولگرایان که از ترکیب ۸+۷ تشکیل شده، مجموعه بسیار معتبری است و حرکتهای موازی که انجام میگیرد، به خودشان آسیب میزند، ولی اگر همراه شوند، برای وحدت ظرفیت جدیدی را میافزاید. بادامچیان که با سایت خبری اعتدال گفتوگو میکرد، افزود: در انتخابات پیش رو، با جریان انحرافی وابسته به استکبار روبهرو هستیم که در واقع دشمنان ارزشهای انقلاب هستند و ما نباید از این دشمن غافل شویم؛ چرا که استکبار در این دوره شیطنت بیشتری دارد. قائممقام موتلفه در ادامه گفت: جبهه پایداری شروطی برای وحدت دارد، اما اگر یک مجموعه برای وحدت میآید و شرط میکند فلانی و فلانی نباشند، این دیگر وحدت نیست و تحمیل شرایط خاص یک مجموعه بر دیگران است.
جدا شدن یک جریان از میان اصولگرایان
همچنین یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در این زمینه گفت: معتقدم که جبهه پایداری برای نپیوستن به جریان وحدت بهانهسازی میکند. یعنی چه در قبال افکار عمومی، چه موضعگیریهای سیاسی و چه در جلساتی که بعدا صورت گرفت شاهد این بهانه سازیها بودیم. ایشان به دنبال بهانهجویی هستند که به جریان وحدت نپیوندند. افراطیون به لحاظ ریشهای و ساختاری احساس میکنند که نمیتوانند با جریان معتدل اصولگرا فعالیت کنند.حشمتالله فلاحت پیشه در گفتوگو با سایت خبری فرارو گفت: به نظر من چهرههای شاخص اصولگرایی هم به این نتیجه رسیدهاند که مردم از شعار خسته شدهاند و در واقع نیازمند عمل هستند. باید گفت رفع مشکلات مردم بسیار بهتر از هرگونه موضعگیری حقطلبانه، حق بهجانبانه و هرگونه محکومسازی طرف مقابل است. وی با بیان اینکه به نظر من همین باعث شده است که در جریان اصولگرایی نوعی حرکت وحدتطلبانه شکل بگیرد، گفت: من اعتقادم بر این است که اکثریتی از اصولگرایان میتوانند به نوعی وحدت راهبردی با یک لیست انتخاباتی مشخص برای مجلس برسند. ضمن اینکه طبیعتا حداقل یک جریان از میان اصولگرایان جدا خواهد شد. عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: جریانی که رویکرد افراطیتری داشته که این نگاه وحدتشکنانه است و ستونهایی که در میان جریان اصولگرایان وحدت بر گرد آنها شکل میگیرد را قبول ندارد. این جریان معتقد است که باید به سمت پایگاهها و شعارهای تازه رفت. شعارهایی هم که این جریان سر میدهند عموما ساختارشکنانه است.
شجونی: دعوا سر لحاف ملا است
در شرایطی که اصولگرایان دغدغه وحدت دارند، یک عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه نگرانی از بابت اجماع و وحدت اصولگرایان نیست؛ چرا که آنها در نهایت اختلافات را کنار میگذارند، میگوید: دعوای اصولگرایان سر لحاف ملا است. جعفر شجونی در گفتوگو با سایت خبری فرارو با بیان این مطلب افزود: اختلاف اصولگرایان در حال حاضر بیشتر بر سر هاشمی رفسنجانی است. وی ادامه داد: یک عدهای از اصولگرایان که تندرو هم هستند معتقدند هاشمی را نباید اصولگرا دانست؛ چرا که او با نظراتش ثابت کرده وابستگی به این طیف سیاسی ندارد، در این میان هم عدهای دیگر از اصولگرایان به سمت هاشمی غش میکنند و به استناد سخنان مقام معظم رهبری تاکید دارند باید دفع حداقلی و جذب حداکثری داشت. این عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: عقیدهام این است که جبهه پایداری مقابل هاشمیرفسنجانی ایستاده است و میخواهند به هر شکل ممکن او را از میدان به در کنند، اما در برابر آنها هم طیف سنتی اصولگرایان قرار دارند که بر موضع خود برای حفظ شأن و جایگاه هاشمی تلاش میکنند.
دو انحراف جبهه پایداری از نظر عباسپور
از سوی دیگر، در حالی که جبهه پایداری خود را پیرو ولایت فقیه میداند اما به اعتقاد یکی از اعضای حزب موتلفه اسلامی این جبهه تاکنون دو رویکرد در تضاد با منویات مقام معظم رهبری داشته است. علی عباسپور در گفتوگو با خبرآنلاین، در واکنش به تشکیل جبهه پایداری، بهرغم تلاشهای آیتالله مهدویکنی برای ایجاد وحدت میان گروههای اصولگرا، اظهار کرد: گروهی که به عنوان جبهه پایداری تشکیل شده است، از نظر میزان اعضایشان در مجلس، وزن سیاسیشان مشخص است. مضاف بر اینکه این گروه به دولت نیز وابسته است. نماینده تهران با بیان اینکه اما و اگرهای این جبهه نوظهور برای عضویت در جبهه متحد، نمیتواند در اتحاد جبهه اصولگرایان تاثیر بگذارد، ادامه داد: امیدواریم جبهه پایداری هم الگوی سیاسی برای اتحاد اصولگرایان را بپذیرد و به عنوان گروهی که باعث شکاف در اصولگرایان میشود و آغازکننده عدم اتحاد باشد، معرفی نشود. هرچند که وزن این گروه را چندان پر اهمیت نمیدانم.
ارسال نظر