هشدار حدادعادل درباره عواقب شکست وحدت اصولگرایان

عکس: خبرگزاری فارس

دنیای اقتصاد -«ما راهی جز وحدت نداریم؛ چون رهبری مایل نیستند که اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم با بیش از یک فهرست وارد عرصه انتخابات شوند.» این جملاتی بود که غلامعلی حدادعادل در مراسم افطاری جامعه اسلامی مهندسین عنوان کرد. مراسمی که در دانشگاه امام صادق (ع) و با حضور آیت‌الله مهدوی کنی و دیگر شخصیت‌های سیاسی اصولگرا برگزار شد. سخنان هشدار آمیز حدادعادل، تازه‌ترین واکنش یک عضو بلندپایه کمیته وحدت اصولگرایان به بالاگرفتن بحث سهم خواهی در این جریان است. موضوعی که به ویژه پس از سخنان قاسم روانبخش، از نزدیکان آیت الله مصباح یزدی و عضو جبهه پایداری مبنی بر اینکه ساز و کار کمیته ۸+۷ دارای ابهام‌ است و این ابهام‌ها در آینده چالش زا خواهد بود، وارد فاز جدیدی شده است. جبهه پایداری که به تازگی توانسته است دو نماینده به کمیته ۸+۷ برای وحدت اصولگرایان معرفی کند و پس از کشمکش‌های بسیار نماینده‌های آنان در کمیته ۸+۷ مورد پذیرش قرار گرفته‌، به نظر می‌رسد اکنون پا را فراتر گذاشته و از هم اینک برای گرفتن سهم بیشتر در کمیته، فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.از سوی دیگر هم جبهه ایستادگی، تشکیلات نزدیک به محسن رضایی به دنبال برگزاری همایش انتخاباتی است و زمزمه‌هایی مبنی بر فعالیت مستقل از کمیته ۸+۷ توسط این جبهه انتخاباتی به گوش می‌رسد، چرا که کمیته ۸+۷ تا کنون زیر بار عضویت نماینده جبهه ایستادگی نرفته است. با این اوصاف است که به گفته باهنر اقدامات جامعتین برای وحدت اصولگرایان، در طول ۱۵سال گذشته بی‌سابقه است؛ اما اصولگرایان از صدای تفرقه نگران هستند و به نظر می‌رسد با این شرایط دشوار اتحاد حداقلی این جریان سیاسی دور از ذهن باشد.

تهدیدات پیش روی اصولگرایان به روایت حداد

غلامعلی حدادعادل با بیان اینکه در سال ۹۰ ما یک امتحان بزرگ؛ یعنی حضور در انتخابات مجلس را پیش رو داریم، وظیفه اصولگرایان را در سال جاری شناختن فرصت‌ها و تهدیدها عنوان کرد. به گزارش ایسنا، وی در تبیین تهدیدهای پیش روی اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم گفت: همان طور که مقام معظم رهبری در بیانات اخیرشان در جمع مسوولان قوا فرمودند نباید ما روح قبیله‌گری داشته باشیم بدان معنا که هر فردی از قبیله، حزب، جمعیت، جامعه، تشکل و انجمن ما بود خوب باشد و هر کسی را که در این جمع جای نگیرد، بد بدانیم. همچنین نباید این گونه تلاش شود که فقط دوستانمان در صحنه باشند و دیگران را به حساب نیاوریم این خطر همه ما را تهدید می‌کند.

نباید در انتخابات به جان هم بیفتیم

حدادعادل اختلافات و تنازعات را یکی دیگر از تهدیدهای پیش روی اصولگرایان برشمرد و گفت: نباید در انتخابات به جان هم بیفتیم و هر کسی با بلند کردن علمی، تشکل‌هایی با اسامی مختلف ایجاد کند و با پول خرج کردن و مصاحبه کردن به جان یکدیگر بیفتند. این تهدید بزرگی است که همه باید از آن به خدا پناه ببریم.وی با بیان اینکه «عده‌ای برای خدا نباید در انتخابات شرکت کنند» گفت: اگر از هر فردی بپرسیم که به چه دلیلی در انتخابات شرکت می‌کنی می‌گوید که برای خدا حضور پیدا می‌کنم تا به حال کسی را ندیده‌ام که بگوید برای خدا در انتخابات شرکت نمی‌کنم. بعضی وقت‌ها لازم است انسان برای خدا در انتخابات حضور نیابد.

باید مراقب اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی باشیم

این نماینده مجلس به تبیین تفاوت انتخابات این دوره مجلس با مجالس هفتم و هشتم پرداخت و گفت: اصولگرایان در مجالس هفتم و هشتم تنها یک رقیب داشتند؛ اما در انتخابات مجلس نهم ما باید با دو جبهه اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی رقابت کنیم. وی در توضیح شرایط اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی گفت: نام اصلاح‌طلبان اصحاب فتنه شده است، من نمی‌خواهم چنین عنوانی را به همه دوستان اصلاح‌طلب تعمیم بدهم؛ اما فتنه از دل این تفکر بیرون آمد. از سوی دیگر جریان انحرافی ماهیت خود را در چند ماه اخیر نشان داده است که باید اصولگرایان صحنه انتخابات را به گونه‌ای مدیریت کنند که مراقب این دو جبهه باشند. حدادعادل با تاکید بر اینکه «اصولگرایان باید مراقب باشند که به تعبیر امام(ره) در انتخابات مجلس نهم بازی نخورند» گفت: اصولگرایان در انتخابات پیش رو نباید از هیچ کدام از این دو گروه غافل شوند در چند ماه اخیر مشاهده می‌شود که اصحاب فتنه بدشان نمی‌آید که تمام نیروی اصولگرایان را معطوف به نقد جریان انحرافی کنند و خودشان مصون بمانند مطمئنا کاری که آن‌ها در اتفاقات سال ۸۸ و حتی ۷۸ انجام دادند، فراموش شدنی نیست.

خطر در کمین ماست

وی خطاب به اصولگرایان گفت: خطر در کمین ماست، تصور نکنید که عده‌ای دست روی دست گذاشته‌اند و منتظرند تا اصولگرایان با هر شکلی حتی تفرقه وارد میدان انتخابات شوند تا مردم به آن‌ها رای دهند. حدادعادل افزود: یکی از دلایل پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم داشتن ساز و کار ۵+۶ و ایجاد وحدت در کشور بود؛ به طوری که در آن زمان اصولگرایان در تهران تنها یک لیست داشتند. از این رو اصولگرایان نباید خطر را دست کم گیرند. وی خاطرنشان کرد: یکی از خطرات پیش روی اصولگرایان دو جریان انحرافی و اصلاح‌طلب است که یکی از آن‌ها با کمک خارجی و دیگری با پول‌، امکانات و برخی از مسوولیت‌ها وارد عرصه شده و در کمین است. اصولگرایان بایستی با توجه به این دو جریان به خصوص در حوزه‌های تک نفره مراقب باشند تا جریان‌های غیراصولگرا کرسی‌های زیادی از مجلس را در دست نگیرند.عضو کمیته نظارت و داوری اصولگرایان با بیان این‌که «سازوکار ۷+۸ فرصت بسیار خوبی است» گفت: ما با استفاده از تجربه ۵+۶ گروه ۸+۷ را ایجاد کردیم، یک حسن این ساز و کار اتصال به روحانیت، مرجعیت و ولایت است.

نظر رهبری به روایت حداد

عضو کمیته نظارت و داوری اصولگرایان در ادامه به تبیین فرصت‌های پیش روی اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم پرداخت و توضیح داد: اطاعت از رهبری یکی از این فرصت‌ها است بدان معنا که اگر در مسائل داخلی دچار اختلاف شدیم در صورت دانستن نظر رهبر معظم انقلاب از آن اطاعت می‌کنیم به عبارت دیگر با اتصال به ولایت از تفرقه مصون می‌مانیم.حدادعادل در ادامه تاکید کرد: مقام معظم رهبری مایل نیستند که اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم با بیش از یک فهرست وارد عرصه انتخابات شوند، از این رو اصولگرایان با اعتقاد به اطاعت از ولی فقیه باید بدانند که هر کسی که بخواهد نغمه‌ای ساز کند و تحت عنوان اصولگرایی لیست جداگانه‌ای بدهد و مردم متدین را گیج کند از دایره اصولگرایی بیرون است. وی ادامه داد: اصولگرایان باید در تبلیغات انتخاباتی خود به بیان مسائل شوق‌انگیز به مردم بپردازند نه این‌که تبلیغات انتخاباتی به عرصه‌ای برای بیان اختلافات تبدیل شود. نباید اختلافات بین خود را آنقدر پررنگ کنیم که اصحاب فتنه از این آب گل‌آلود ماهی صید کنند.

اصولگرایان راهی جز وحدت ندارند

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر این‌که «اصولگرایان راهی جز وحدت ندارند» گفت: اگر وحدت داشته باشیم و خدا نیز کمک کند مردم در انتخابات سرگردان نمی‌شوند و رای‌ها نیز شکسته نخواهد شد. باید در انتخابات آینده رفیق‌بازی را کنار گذاشته و به بهترین‌ها رای دهیم. داشتن تعصباتی همچون به دست گرفتن اکثریت مجلس در دست جناح مطلوب خود باعث می‌شود که رای‌ها شکسته شده و حتی مجلس نیز همچون مجلس ششم ایجاد شود و اصولگرایان در اقلیت بمانند.

باهنر و خوف و رجای اصولگرایان

در این مراسم محمدرضا باهنر نیز با تشکر از آیت‌الله مهدوی‌کنی به خاطر حضور در این جمع گفت: این جلسه در یک فضای کاملا متفاوت از سال‌های گذشته برگزار شد و ما تلاش کردیم که از اعضای شورای مرکزی گروه‌های مختلف اصولگرا که در حال تلاش و فعالیت هستند اعم از جبهه پیروان خط امام و رهبری یا مجموعه اصولگرایان تحول‌خواه، دعوت کنیم که استقبال خوبی نیز شد.نایب رییس مجلس ادامه داد: یکی از دلایل استقبال این است که در سال ۸۹ ما شاهد یک تلاش مجدانه از طرف جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین به خصوص از سوی آیت‌الله مهدوی کنی و آیت‌الله یزدی بودیم که این عزیزان تلاش کرده و چتری را برای وحدت اصولگرایان باز کردند.باهنر با بیان این‌که «کاری که انجام شده کاری بزرگ است و به این علت حواشی آن نیز زیاد است» گفت: حالت خوف و رجایی در بین اصولگرایان وجود دارد، اصولگرایان از صدای تفرقه نگران هستند، از طرف دیگر شاهد همت بالای جامعتین در راستای ایجاد وحدت در جریان اصولگرایان هستند. همتی که شاید بتوان گفت در طول ۱۵ سال گذشته بی‌سابقه بوده و کار بزرگی است.دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: این موضوع دغدغه قلبی اصولگرایان را کاهش می‌دهد و در این حالت خوف و رجا تبیین و تحلیل مسائل می‌تواند بسیار مفید باشد. باهنر به حضور آیت‌الله مهدوی کنی در ابتدای این مراسم اشاره کرد و گفت: ایشان برای نماز جماعت حضور داشتند، ولی به علت وضعیت جسمی‌ که داشتند نمی‌توانستند در کل جلسه حضور داشته باشند البته یک مزاحی نیز فرمودند و گفتند امشب به خاطر خداوند نیامده‌ام بلکه به خاطر شما آمده‌ام و اینکه می‌خواستم وفاداری و علاقه خود را به شما اعلام کنم.