دنیای اقتصاد- مقایسه دفترچه‌های کنکور سال‌های ۸۹ با ۹۰ نشان داد که دانشگاه علامه طباطبایی اقدام به حذف ۲۳ رشته از ظرفیت دانشگاهی خود کرده است. این دانشگاه از مجموعه‌های معتبر دانشگاهی کشور در رشته علوم انسانی است که با این عمل باعث بروز بحث‌های زیادی در بستر آموزش عالی کشور شد. اینک اما به نظر می‌رسد با فشار رسانه‌ها و وزارت علوم، مسوولان دانشگاه علامه طباطبایی تصمیم به بازگرداندن ۱۴ رشته حذف شده از دفترچه‌های کنکور گرفته‌اند. هرچند خبر می‌رسد که ۹ رشته سال‌های قبل همچنان در برنامه پذیرش این دانشگاه در سال ۹۰ نیست که ایلنا رشته‌های روزنامه‌نگاری، ‌روابط عمومی، علوم اجتماعی،‌ ‌علوم تربیتی، مدیریت برنامه‌ریزی آموزشی،‌ فلسفه و آموزش و پرورش کودکان عقب مانده ذهنی را جزو این رشته‌ها دانسته‌ است.

خبر سازمان سنجش از بازگشت ۱۴ رشته

قائم‌مقام سازمان سنجش آموزش کشور از اضافه شدن رشته‌های حذف شده دانشگاه علامه طباطبایی به دفترچه انتخاب رشته خبر داد و گفت: ۳۰ کد رشته به دانشگاه علامه اضافه شد که از این میان ۱۴ کد رشته دانشگاهی حذف شده دوباره بازگشت داده شد.ابراهیم خدایی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه رشته‌های حذف شده دانشگاه علامه طباطبایی به دفترچه انتخاب رشته اضافه شده است، گفت: بر اساس هماهنگی‌های به عمل آمده توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه علامه طباطبایی، برای مساعدت در پذیرش داوطلبان کنکور ۹۰ مقرر شد رشته‌های حذف شده برگردند. وی افزود: براساس هماهنگی‌های انجام شده توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، سازمان سنجش و دانشگاه علامه طباطبایی، جهت مساعدت برای پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری، مقرر شد ۱۰ درصد از ظرفیت‌های پذیرش مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه کاهش یافته و به ظرفیت دوره‌های کارشناسی دانشگاه اضافه شود. خدایی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبایی به هیچ عنوان امکان واگذاری خوابگاه دانشجویی به هیچ‌‌یک از پذیرفته‌شدگان دوره‌های روزانه و شبانه را ندارد، افزود: رشته‌های مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی، اقتصاد بازرگانی علوم اقتصادی، روانشناسی، حسابداری، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی، اقتصاد بازرگانی، اقتصاد صنعتی و علوم اقتصادی به دفترچه انتخاب رشته برای گزینش در دانشگاه علامه طباطبایی اضافه شده‌اند.وی خاطرنشان کرد: ۸۸۵ نفر در این ظرفیت جدید پذیرفته می‌شود.

پذیرش دانشجو در ترم بهمن

البته دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرده که این پذیرش‌ها در ترم دوم سال تحصیلی آینده (بهمن ماه ۱۳۹۰) پذیرفته خواهند شد. «عبدالله شفیع‌آبادی»، ‌معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی بااعلام این خبر به «ایلنا» گفت:«پیش از این ظرفیت دانشگاه علامه برای تحصیلات تکمیلی به ویژه کارشناسی ارشد در نظر گرفته شده‌ بود؛ اما با توجه به برنامه‌هایی که پیش آمد و نیاز کشور برخی رشته‌هایی که به طور موقت حذف شده بود، در ترم دوم امسال پذیرش می‌شود.» وی گفت: «این کار با توافق دانشگاه علامه طباطبایی و سازمان سنجش انجام گرفته است و قرار شده مجددا حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ دانشجو در رشته‌های علوم انسانی پذیرش شوند.

عباسپور: داوطلبان عجله نکنند

موضوع حذف ۲۳ رشته علوم انسانی از معتبرترین دانشگاه علوم انسانی به مجلس هم کشیده شد و قرار است که هفته آینده مسوولان وزارت علوم و سازمان سنجش در این باره به نمایندگان پاسخ دهند.

در همین باره رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات به خبر آنلاین می‌گوید که بهتر است داوطلبان علوم انسانی فعلا برای انتخاب رشته عجله نکنند تا تکلیف این موضوع مشخص شود، چون ما تصمیم داریم این رشته‌ها را دوباره دایر کنیم.

عباسپور تصریح کرد: مجلس هیچ‌گونه توجیهی مانند بحث بازنگری در علوم انسانی یا بهانه افزایش ظرفیت دکترا را نمی‌پذیرد چون تمامی این رشته‌ها از تنوع بالایی برخوردار بودند و حذف آنها به دلیل و بهانه‌ای قابل قبول نیست. برای همین از مسوولان وزارت علوم و سازمان سنجش برای پاسخگویی درباره این موضوع دعوت کرده‌ایم. وی افزود: مسوولان اعلام می‌کنند حذف این رشته‌ها به دلیل بازنگری در سرفصل دروس آنها بوده است؛‌ اما بازنگری که منجر به حذف رشته‌های علوم انسانی شود به هیچ وجه مورد قبول ما نیست. وی تاکید کرد: اصلا قبول نداریم که بازنگری بهانه‌ای برای حذف برخی از رشته‌ها باشد، بسیاری از رشته‌هایی که حذف شده‌اند ارتباطی به بازنگری علوم انسانی ندارند در واقع بازنگری به رشته‌هایی مربوط می‌شود که دارای تئوری‌های غربی باشند و ما بخواهیم آنها را با اندیشه‌های اسلامی جمع کنیم؛ ‌اما حذف رشته‌ای مانند مترجمی زبان انگلیسی چه ارتباطی به بازنگری در علوم انسانی دارد؟ من اطلاع دارم که رتبه نخست کنکور امسال برای تحصیل در رشته روان‌شناسی بالینی اعلام تمایل کرده بود که این رشته حذف شده است.