سهم مردم از درآمد نفت به روایت احمدی‌نژاد
عکس: مهر
با وجود ملی شدن صنعت نفت از ۶۰ سال گذشته تاکنون، حداکثر سهم مردم از درآمدهای نفتی یک سوم بوده است
دنیای‌اقتصاد - محمود احمدی‌نژاد روز گذشته در جریان تودیع و معارفه وزیر نفت و سرپرست این وزارتخانه تاکید کرد که صنعت نفت ما هنوز ملی نشده است و سهم مردم از درآمدهای نفتی طی 60 سال گذشته تنها «یک سوم» و به دلیل قیمت‌گذاری به وسیله کشورهای غربی «یک پنجم» بوده است. او به همین دلیل تاکید کرد که باید بورس نفت تقویت شده و دولت وارد قیمت‌گذاری نفت شود و با انجام معاملات پایاپای با سایر کشورها به سلطه دلار بر جهان خاتمه داد.

رییس‌جمهور این سخنان را در مراسم تودیع و معارفه سردار قاسمی وزیر جدید نفت و علی‌آبادی سرپرست این وزارتخانه در باشگاه صنعت نفت مطرح کرد و البته به این نکته هم اشاره کرد که ایران از نظر بدهی‌های خارجی جزو آخرین کشورها است و به معنای آن است که بدهی خارجی آن به ته خط رسیده است.
احمدی‌نژاد قبلا هم در جریان برنامه‌هایی با مسوولان نفتی از این مطلب سخن گفته بود که صنعت نفت ایران هنوز ملی نشده است. به گفته وی دو عامل در این موضوع دخیل بوده است: اولی تحت نفوذ بودن قیمت نفت توسط خریداران و دومی حضور شرکت‌های خارجی در مراحل اکتشاف و استخراج و... نفت. وی روز گذشته مجددا این نکات را مورد اشاره قرار داد.
به گزارش مهر، رییس‌جمهور در سخنان خود با بیان اینکه هنوز انجام ماموریت‌هایی برای تکمیل ملی شدن حلقه‌های صنعت نفت باقی مانده است، گفت: یک محاسبه ساده نشان می‌دهد که با وجود ملی شدن صنعت نفت از ۶۰ سال گذشته تا کنون حداکثر سهم مردم از درآمدهای نفتی یک سوم بوده و مابقی این درآمدها توسط سلطه‌گران غربی غارت شده است.
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته تاکنون فشارهای سیاسی منجر به ایجاد فاصله‌ای بین قیمت واقعی نفت با نفتی که در بازار معامله شده، گردیده است، تصریح کرد: با در نظر گرفتن اینکه قیمت‌گذاری نفت توسط بنگاه‌های غربی انجام می‌شود باید سهم مردم از درآمدهای نفتی پس از ملی شدن صنعت نفت را یک پنجم اعلام کرد.
درآمد نفت در بانک‌های غربی ذخیره می‌شود
احمدی‌نژاد با اعلام اینکه همواره درآمدهای حاصل از فروش نفت خام ایران در بانک‌ها و بازارهای سرمایه غربی ذخیره شده است، گفت: اکثر این بنگاه‌ها توسط صهیونیسم و آمریکا مدیریت می‌شود و خود این کشورها به راحتی وام‌های کلان 14 هزار و 500 میلیارد دلاری از بازارهای جهانی می‌گیرد، اما ایران باید برای دریافت یک میلیارد دلار وام کلی منت بکشد.
رییس‌جمهور با بیان اینکه استعمار فرانویی در سطح جهان برای چپاول و غارت ثروت ملت‌ها ایجاد شده است، تاکید کرد: باید با راه‌اندازی بورس نفت قوی به نوعی سلطه دلار را دور بزنیم و انجام معاملات پایاپای با سایر کشورها به سیطره چندین ساله دلار در بازار جهانی سرمایه پایان بدهیم. رییس کابینه دولت دهم با بیان اینکه هم‌اکنون ایران در فهرست کشورهای بدهکار جهانی در ته خط قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: کل دولت باید برای تعیین قیمت نفت وارد کار شود.
ملی شدن نفت با قراردادهای داخلی پارس جنوبی
احمدی‌نژاد با بیان اینکه در شرایط فعلی در اکثر کشورهای نفت خیز مراحل اکتشاف، استخراج، بازاریابی، ساخت کالا و تجهیزات، فروش نفت و تعیین قیمت نفت در بازارهای جهانی توسط کشورهای غربی انجام می‌شود، بیان کرد: خارجی‌ها در سال‌های گذشته برای سرمایه گذاری یک تا ۲ میلیارد دلاری در صنعت نفت و اجرای یک فاز پارس جنوبی ۸ تا ۹ سال وقت‌کشی می‌کردند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته برای نخستین بار با واگذاری قرارداد 8 فاز جدید پارس جنوبی به پیمانکاران داخلی یک گام بلند برای ملی شدن صنعت نفت کشور برداشته شده است، تاکید کرد: واگذاری پروژه‌های نفت و گاز به پیمانکاران داخلی کار بزرگی بوده است که باید با بومی‌سازی تجهیزات صنعت نفت این کارهای بزرگ ادامه یابد.
توانستیم تحریم‌های فلج‌کننده را مدیریت کنیم
رییس‌جمهور با بیان اینکه هم اکنون با وجود اعمال سخت‌ترین تحریم‌های به اصطلاح فلج‌کننده، به خوبی توانسته‌ایم صنعت نفت را مدیریت کنیم، گفت: در همین شرایط تحریم ظرفیت تولید نفت حفظ شده و حتی ظرفیت تولید گاز ایران افزایش یافته است.
احمدی‌نژاد از فرآوری به منظور ایجاد ارزش افزوده و بازاریابی برای فروش نفت خام به عنوان دو گام اساسی برای ملی شدن کامل صنعت نفت ایران یاد کرد و گفت: هم‌اکنون بخش عمده‌ای از ارزش افزوده نفت خام به جیب خارجی‌ها می‌رود.
رییس قوه مجریه با یادآوری اینکه در حال حاضر به طور متوسط روزانه 2 تا 2/5 میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی توسط ایران به بازارهای جهانی صادر می‌شود، اظهار کرد: باید فرآوری بیشتر و ایجاد ارزش افزوده به جای خام فروشی، محصولاتی با ارزش افزوده صادر شود؛ اما این به منزله صفر شدن صادرات نفت کشور نیست.
بحران اقتصادی توسط غربی‌ها مدیریت می‌شود
وی با بیان اینکه در حال حاضر بحران اقتصادی در جهان توسط غربی‌ها به نوعی مدیریت می‌شود، تاکید کرد: حدس می‌زنم برخی از قدرت‌های غربی با مدیریت بحران اقتصادی به دنبال کسب منافع خود در این بازار آشفته هستند؛ به طوری‌که برخی از بورس‌های اصلی جهان توسط استعمارگران غربی مدیریت و شاخص‌ها بالا و پایین می‌شود.
احمدی‌نژاد با اشاره به افزایش حجم ذخایر استراتژیک نفت خام در کشورهای مختلف جهان و همچنین وجود نفت فراوان روی آب‌ها تصریح کرد: هم‌اکنون قیمت‌گذاری نفت تابع عرضه و تقاضا نبوده و این کشورهای غربی بوده‌اند که با سیاسی کاری برای نفت قیمت تعیین می‌کنند.
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید با ایجاد بورس‌های موازی در کشور و تقویت بورس نفت، سلطه غرب در قیمت‌گذاری نفت شکسته شود، ادامه داد: هم‌اکنون آمریکا بیش از یک‌هزار و 600 میلیارد دلار کسری بودجه دارد؛ اما با خلق اعتبارات کاغذی این کسری را به نوعی جبران می‌کند.
وی از انتشار بیش از ۳۲ هزار میلیارد دلار دارایی‌های کاغذی توسط آمریکا در سال‌های اخیر خبر داد و افزود: هدف از انتشار این اعتبارات کاغذی حفظ سیطره و سلطه دلار در بازار جهانی بوده است.
قاسمی: برداشت از میادین مشترک قابل قبول نیست
به گزارش ایسنا، همچنین رستم قاسمی در مراسم معارفه خود به عنوان وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید اصلی‌ترین هدف ما خواهد بود، گفت: با شناختی که از صنعت نفت و مدیران آن دارم، مطمئنم برای رسیدن به این هدف هیچ چیزی کسر نداریم. وزیر جدید نفت با بیان اینکه یکی از اهداف کاری‌اش توسعه‌ میادین مشترک است، اظهار کرد: امروز میزان برداشت کشور از میادین مشترک نفت و گاز به خصوص میدان گازی پارس جنوبی و میادین مشترک با عراق قابل قبول نیست.
وی حضور در مجامع بین‌المللی را یکی‌دیگر از اهداف کاری خود عنوان کرد و افزود: برای تحقق این اهداف نیازمند همکاری و همدلی و توجه به منابع نیروی انسانی در صنعت نفت هستیم. قاسمی سلامت، صداقت، کیفیت، سرعت و توجه به اقتصادی‌کردن پروژه‌ها را پنج شاخص در فعالیت‌های خود برشمرد و تاکید کرد که حتما باید این پنج اصل مورد توجه قرار گیرد.
علی‌آبادی: قاسمی بهتر از من اداره می‌کند
محمد علی‌آبادی، سرپرست سابق وزارت نفت هم در مراسم تودیع خود گفت: قاسمی بهتر از من می‌تواند مجموعه بزرگ صنعت نفت را اداره کند. به گزارش ایسنا، علی‌آبادی ادامه داد: خود را مکلف می‌دانم در هر بخشی که آقای قاسمی صلاح بدانند در صنعت نفت
خدمت کنم.
علی‌آبادی افزود: با گذشت 32 سال بعد از انقلاب و رفتن شرکت‌های خارجی از ایران این کارکنان و مدیران صنعت نفت بودند که توانستند از یکسو این صنعت پیچیده را و از سوی دیگر اقتصاد وابسته به نفت را مدیریت کنند. ضمن اینکه آنها در این مدت فن‌آوری‌های مربوط به نفت را تا حدود زیادی بومی کرده‌اند.

آزادی بیان باید به حداکثر برسد
رییس‌جمهور در مراسم تجلیل از طلایه‌داران عرصه خبر با تاکید براین که تلاش خبرنگاران باید برای تحقق عدالت، محبت و کرامت در جامعه باشد، گفت: جامعه خبری ایران سالم‌ترین جامعه خبری دنیا است و خبرنگاران ایرانی نیز پاک‌ترین خبرنگاران هستند. به گزارش ایرنا، محمود احمدی‌نژاد افزود: کار خبری باید برای تقویت محبت بین انسان‌ها انجام شود. احمدی‌نژاد با اشاره به فضای مجازی اظهار کرد: شبکه و فضای مجازی مجموعه عواملی هستند که به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند تا نتیجه مشخصی حاصل شود. وی با تاکید بر اینکه کار خبری باید برای تقویت محبت باشد، افزود: ممکن است خبری منتشر شود که مهم باشد اما منجر به تبعیض و ظلم شود، محبت‌ها را ضایع و کینه درست کند که این خبر ارزش ندارد.
رییس‌جمهور ادامه داد: ارزش‌های خبری را ردیف کرده‌اند و می‌گویند انفجار درست کنید و تیتر جنجالی بسازید که من این را قبول ندارم. رییس‌جمهور با طرح این سوال که چه کسی گفته اطلاع‌رسانی ما باید از غرب تبعیت کند؟ گفت: مگر آنها موفق هستند؟ احمدی‌نژاد افزود: اگر زمانی عزت را در تخریب دیگران جست‌وجو کنیم نقطه اول سقوط است. وی تاکید کرد که براساس عدالت، محبت و کرامت، آزادی بیان باید به حداکثر برسد و هر کس حرفی دارد باید بیان کند. اگر انسانی در گوشه‌ای از دنیا احساس کرد که به او تحمیل می‌شود، نقطه شروع تضییع استعدادهای انسان است.