احساس خطر آیت‌الله از تشتت اصولگرایان

عکس: خبرگزاری مهر

دنیای اقتصاد - مرجان توحیدی: دانشگاه امام صادق (ع) و رییس آن یک بار دیگر در آستانه ماه رمضان میزبان اعضای جامعه روحانیت مبارز تهران بودند. این اعضا که طبق عادت معهود هر ساله به مناسبت فرارسیدن ماه رمضان گرد هم می‌آیند، این بار هم دور یکدیگر جمع شدند تا آیت‌الله مهدوی کنی آنها را موعظه کند؛ موعظه‌هایی که این بار به شدت رنگ و بوی انتخاباتی و انتقادی به خود گرفت. مهدوی کنی که همزمان ریاست مجلس خبرگان و دبیرکلی جامعه روحانیت مبارز را بر عهده دارد، با تاکید بر حفظ وحدت در اردوگاه اصولگرایان نیروهای اصولگرا و ارزشی را از هرگونه اختلاف و دو دستگی نهی کرد. آیت‌الله که هرگاه احساس خطر می‌کند به صحنه می‌آید،این بار هم در دانشگاه خود از اعلام موجودیت جبهه‌های جدید در جریان اصولگرایی اعلام خطر کرد و به اصولگرایان گفت که این کار آنها دشمن را خوشحال می‌کند. اشاره آیت‌الله به اعتقاد حجت‌الاسلام سالک، سخنگوی جامعه اگرچه به تمام اصولگرایان است، اما وی تصریح کرده که «ممکن است این خطاب ایشان متوجه جبهه ایستادگی یا جبهه پایداری باشد.»

جبهه ایستادگی که به تازگی اعلام موجودیت کرده حامیان محسن رضایی را تشکیل می‌دهند و جبهه پایداری را هم اخراجی‌های دولت تاسیس کرده‌اند که قرار است به زودی اعلام موجودیت کنند. منظور از اخراجی‌ها هم آن دسته از دولتمردان نهم و دهم هستند که از کابینه‌های محمود احمدی‌نژاد کنار گذاشته شده‌اند. جالب آن که به گفته فاطمه آلیا از نمایندگان تهران در مجلس، جمعی از حامیان دولت در مجلس مثل آقا تهرانی یا روح‌الله حسینیان از موسسین این جبهه به شمار می‌روند و حمایت‌های آیت‌الله مصباح یزدی و خوش‌وقت را هم به دنبال خود دارند.

مهدوی‌کنی در سخنان خود از این اعلام موجودیت‌ها به عنوان تشتت در جریان اصولگرایی یاد و اصولگرایان را از این «منکر» نهی کرد. هرچند سخنان رییس مجلس خبرگان، وجهه انتخاباتی به خود گرفته، اما او باز هم آن جمله معروف خود را بر زبان راند که «روحانیت باید برای جامعه مثل پدر باشد.» موضوعی که همواره به اختلاف سلیقه وی با برخی چهره‌های شاخص همچون علی اکبر ناطق نوری درباره چگونگی ایفای نقش جامعه روحانیت مبارز دامن زده است؛ چراکه ناطق به کارکرد حزبی جامعه تاکید داشت و مهدوی کنی بر نقش پدرگونه آن اصرار می‌ورزید.

آیت‌الله مهدوی کنی با تکیه بر همین نقش پدری بود که در انتخابات ریاست جمهوری هفتم به برخی از شهرها سفر کرد و درباره روی کار آمدن دولت اصلاحات هشدار داد. پس از آن بار دیگر در انتخابات میان دوره‌ای خبرگان به اصرار اصولگرایان شرکت کرد. حالا یک انتخابات دیگر در راه است و مهدوی کنی به‌رغم اینکه به کارکرد حزبی جامعه روحانیت علاقه‌ای ندارد، وارد عرصه شده است.عرصه‌ای که به نظر می‌رسد به نوعی احیای فعالیت‌های انتخاباتی جامعه روحانیت باشد.

در همایش پنج‌شنبه روحانی‌های تهرانی، آیت‌الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری و دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، حجت‌الاسلام رییسی معاون اول قوه قضائیه و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت، مصطفی پورمحمدی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و رییس سازمان بازرسی کل کشور و حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور و عضو شورای جامعه روحانیت مبارز به ایراد سخنرانی پرداختند.

دشمنان از اختلافات سوء‌استفاده می‌کنند

آیت‌الله مهدوی کنی در سخنانی در این همایش گفت: بنده در مصاحبه‌ای به نقش و جایگاه روحانیت اشاره کرده بودم و در این همایش بار دیگر به این جایگاه اشاره می‌کنم؛ چرا که روحانیت می‌تواند نقش بسیار تاثیرگذاری در حفظ نظام و انقلاب ایفا کند. به گزارش مهر، وی از روحانیون خواست برای مردم نقش پدری را ایفا کنند.

آیت‌الله مهدوی کنی همچنین وحدت و همدلی در جامعه اسلامی را امری ضروری و مهم برشمرد و گفت: دشمنان نظام از اختلاف و انشعاب در جامعه استقبال می‌کنند و تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا بین مسوولین و مردم اختلاف به‌وجود بیاید، اما اگر ما با هم باشیم وحدت به منصه ظهور می‌رسد و دشمنان نمی‌توانند از اختلافات داخلی ما سوءاستفاده کنند.

وی گفت: دشمنان از این اختلاف سوء استفاده می‌کنند ضمن آنکه سایت‌های خبری و روزنامه‌ها نیز مطالبی مبنی بر اینکه بین این جریان اختلاف و دشمنی ایجاد شده است را مطرح کردند.

رییس مجلس خبرگان رهبری همچنین بیان داشت: دشمنان ما در این ۳۰ سال زمانی به ما هجوم می‌آورند که اختلافات ما در داخل کشور زیاد می‌شود، هر زمان که میان مسوولان، علما، دولت و مجلس اختلافات زیاد شد، دشمنان هوس اقسام حملات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... را به ما پیدا می‌کنند، ولی زمانی که با هم متحد بودیم دشمنان ناامید شده و دور شدند.

دشمن، جداکردن صف‌ها را می‌خواهد

آیت‌الله مهدوی کنی با اشاره به اینکه امسال ما مساله انتخابات را در پیش داریم، گفت: جامعتین قصد دخالت در خصوص انتخابات را ندارد و نمی‌گوید فلان آقا نماینده بشود یا نشود، بلکه وظیفه ما این است که مردم را راهنمایی کنیم که شاخص‌ها چیست.

وی افزود: باید در مساجد مردم را با شاخص‌ها راهنمایی کرد و البته اگر افراد صالح را می‌شناسیم معرفی کنیم و از مسیر اصولگرایی پشتیبانی کنیم، زیرا اکنون دو دسته هستند که با اصولگرایان سازگاری ندارند، بنابراین من به دوستان انقلابی‌مان از اینجا خطاب می‌کنم، چرا که اعلامیه‌ای منتشر شد که جمعیت دیگری در مقابل این جمعیتی که جامعتین جمع کردند تشکیل شده‌است، البته آنها اصولگرا و از برادران ما هستند. ولی من آنها را نهی می‌کنم، زیرا که کار ما مورد تایید اصولگرایان است؛ بنابراین جدا کردن صف همان چیزی است که دشمن می‌خواهد و دیدیم بلافاصله سایت‌ها و روزنامه‌های دشمن که منتظر بروز انشقاق در اصولگرایان بودند خوشحال شدند.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: من تعجب می‌کنم در آن اعلامیه گفته شد که دو تن از علمای بزرگوار که مورد احترام همه ما هستند از آنها دعوت کرده‌اند و در جلسه‌ای بر خلاف این مسیر تشکیل جلسه داده‌اند، بنابراین به آن عزیزان پیغام می‌دهم که این کارها را نکنید خوب نیست. این کارها بر خلاف مصلحت انقلاب است، زیرا با دعوای ما دشمنان برنده میدان خواهند شد.

اگر مباحث تمام نشد به رهبری مراجعه می‌کنیم

آیت‌الله مهدوی‌کنی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه روحانیت است، گفت: نباید خوبی‌ها، خدمات و کارهای صورت گرفته دولت را فراموش کرد. نباید دولت را تضعیف کرد و طوری صحبت کرد که دوگانگی و اختلاف برداشت شود، اما اگر در جایی اشکالی دیده شد و محرمات دیده شد باید آن را گوشزد کرد.

وی گفت: معنای وحدت این نیست که همگی یکی شویم، بلکه ما باید در مسائل با هم مشورت کنیم و بعد از آن با جمع بندی قول اصلح را انتخاب کنیم و اگر مباحث تمام نشد باید به رهبری مراجعه کرد.

فعال شدن جامعه در استان‌ها

در ادامه، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی عضو شورای جامعه روحانیت مبارز به عنوان سخنران بعدی همایش، با تاکید بر اینکه حرکت‌های فردی خیلی نمی‌تواند موفق باشد، بیان داشت: باید حرکت ما جریانی، هماهنگ و یکپارچه باشد تا در مقابل مهاجمان فرهنگی بنیان‌برافکن به درستی مقابله کند.

وی با بیان اینکه تاکنون روحانیت قدم‌های محکم و موثری در جامعه برداشته است، افزود: بنابراین تشکیل مناطق جامعه روحانیت تصویب شد که بر اساس آن در استان‌ها نیز تشکل‌های جامعه روحانیت ایجاد شود، تا در مقابل فتنه‌ها ایستاده و پشت سر رهبر معظم انقلاب حرکت کنیم.

نظر متفاوت «جبهه ایستادگی»

به‌رغم تاکیدات اعضای جامعه، اما جبهه ایستادگی از احتمال ارائه لیست جداگانه خبر داده است. حسین کنعانی مقدم از اعضای این جبهه که نماینده‌ای از سوی محسن رضایی در گروه ۸+۷ ندارد، گفته است که برای ارائه لیست مشترک با گروه ۸+۷ رایزنی‌های لازم را انجام می‌دهیم، اما اگر در ارتباط با شاخص‌ها به توافق نرسیدیم لیست جداگانه‌ای ارائه خواهیم کرد.

وی در گفت‌و‌گو با ایلنا گفت: دایره اصولگرایی نباید محدود و تبدیل به نقطه کوچک شود، بلکه باید از تمام ظرفیت‌های اصولگرایی استفاده شود. وی مهم‌ترین دغدغه جبهه را وحدت اصولگرایان و گسترده‌تر کردن این وحدت دانست و گفت: برای انتقال این دغدغه‌ها آقای رضایی جلسه‌ای را با آقای مهدوی کنی داشته‌اند و به بیان مسائل پرداخته‌اند.