دومین سفر زرداری به تهران در یک ماه گذشته
رییسجمهور پاکستان در این سفر پیشنهاد کرد در مبادلات دوجانبه به جای دلار از ارز رایج دو کشور استفاده شود
دنیای اقتصاد- آصف علی زرداری، رییسجمهور پاکستان روز شنبه برای دومین بار در ماه جاری مهمان محمود احمدینژاد همتای ایرانی خود بود. در تازهترین دیدار احمدینژاد و زرداری، بار دیگر بر گسترش همکاریهای دوجانبه در عرصههای مختلف تاکید کردهاند.
عکس: President.ir
رییسجمهور پاکستان در این سفر پیشنهاد کرد در مبادلات دوجانبه به جای دلار از ارز رایج دو کشور استفاده شود
دنیای اقتصاد- آصف علی زرداری، رییسجمهور پاکستان روز شنبه برای دومین بار در ماه جاری مهمان محمود احمدینژاد همتای ایرانی خود بود. در تازهترین دیدار احمدینژاد و زرداری، بار دیگر بر گسترش همکاریهای دوجانبه در عرصههای مختلف تاکید کردهاند. پیش از این، زرداری در اوایل ماه جاری در جریان سفر به تهران برای شرکت در اجلاس بینالمللی مبارزه جهانی با تروریسم، به طور خصوصی با رییسجمهور ایران به گفتوگو نشسته بود و همچنین در یک نشست سه جانبه با حضور احمدینژاد و حامد کرزای، رییسجمهور افغانستان شرکت کرده بود.
آنچنان که پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری از دیدار شنبه احمدینژاد و زرداری گزارش داده است، در این دیدار، احمدینژاد برآمادگی ایران برای گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و انرژی تاکید کرده و گفته است: افزایش مبادلات میان دو کشور، در بخشهای مختلف موجب گسترش روابط ایران و پاکستان نسبت به گذشته خواهد شد. رییسجمهور ایران همچنین با تاکید بر اینکه توافقات صورت گرفته میان تهران - اسلامآباد باید هر چه سریعتر عملیاتی شود و با اشاره به لزوم افزایش تبادلات اقتصادی به بیش از یک میلیارد دلار گفته است: عملیات اجرایی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان در حال انجام است که امیدواریم تا پایان سال ۲۰۱۲ به مرز دو کشور برسد.
احمدینژاد همچنین با بیان اینکه سیستمهای مدیریتی در جهان سالهای متمادی با یک روال خاص پیش رفته و نیازمند تغییرات گسترده است، انجام این تغییرات را کاری سخت و دشوار دانسته و افزوده است: بوروکراسیهای موجود در مقابل این تغییرات مقاومت میکنند، اما هنگامی که تغییر اعمال شد کارها به سرعت رو به جلو پیش خواهد رفت.
کاهش قاچاق کالا با استفاده از ارز رایج دو کشور
زرداری، رییسجمهور پاکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییسجمهور ایران و با تاکید بر گسترش روابط و تعاملات دوجانبه و نیز سفر و ملاقاتهای مقامات دو کشور با یکدیگر گفته است: اگر مبادلات ایران و پاکستان با ارز رایج دو کشور صورت گیرد و از دلار استفاده نشود، قاچاق کالا کاهش یافته و مبادلات به درستی انجام خواهد شد.
زرداری همچنین با اشاره به تلاش مخالفان و دشمنان برای بیثبات نشان دادن دولت در پاکستان با ایجاد اغتشاش و آشوب ابراز امیدواری کرده است که دستگاه قضایی که به تازگی در این کشور فعالیت خود را آغاز کرده بتواند با قدرت با ناآرامیهای موجود مقابله کند. وی همچنین در این دیدار از احمدینژاد دعوت کرده است تا به پاکستان سفر کند.
دشمنان مشترک
دیدار قبلی احمدینژاد و زرداری در سوم تیرماه جاری نیز حاکی از اراده دو کشور برای اتحاد بیشتر سیاسی و گسترش همکاریهای بیشتر اقتصادی میان دو کشور بود. احمدینژاد در آن دیدار با تاکید بر اینکه مسائل منطقه باید در خود منطقه حل و فصل شود، افزوده بود: ما دشمنان جدی و مشترکی داریم که در سراشیبی سقوط قرار داشته و فرصتهای احیای خود را در منطقه ما جستوجو میکنند و فکر میکنند اگر بر منطقه ما مسلط شوند فرصت بازیابی مییابند. وی تصریح کرده بود: هدف اصلی سلطه گران از ایجاد تفرقه بین کشورهای منطقه عقب نگه داشتن و ممانعت از پیشرفت کشورهای اسلامی است.
بیگانگان چند سال است که در منطقه ما درگیری ایجاد کردند تا توان کشورهای مسلمان را صرف این درگیریها کنند و کشورهای مسلمان اگر بخواهند از این موانع عبور کنند باید ریشهها را شناخته و مداوا کنند و بدانند که دشمنان منطقه دشمن همه کشورهای اسلامی هستند و باید با این دشمنان برخورد مشترک و واحدی داشت.
آصف علی زرداری رییسجمهور پاکستان نیز در دیدار پیشین خود با احمدینژاد با تاکید بر اینکه بیگانگان حتی اگر بخواهند نمیتوانند به ملتهای مسلمان منطقه کمک کنند، گفته بود: غربیها بهدنبال آن هستند تا از نظر اقتصادی بر جهان مسلط شده و نظرات خود را بر ما حاکم کنند و در مقابل، ما باید محکم ایستاده و اجازه ندهیم آنها چارچوب فکری خود را بر ما مسلط کنند.
نشست سه جانبه ایران افغانستان و پاکستان
افزون بر این دیدار دوجانبه، رییسان جمهور ایران و پاکستان به همراه حامد کرزای، رییسجمهور افغانستان در یک نشست سه جانبه نیز شرکت کرده بودند. سران کشورهای یادشده در این نشست سهجانبه بر گسترش همکاری در عرصههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی و تلاش برای مقابله با افراطگرایی، تروریسم و مداخلات خارجی تاکید کرده بودند. احمدینژاد، کرزای و زرداری همچنین در پایان این نشست سه جانبه با انتشار بیانیه مشترکی بر تعهد عمیق سه کشور به منظور تلاش بر حذف افراط گرایی، نظامیگری، تروریسم و نفی مداخلات خارجی و مقابله با قاچاق مواد مخدر تاکید کرده بودند.
اطلاعات مهمی که زرداری به احمدینژاد داد
یک روزنامه عرب زبان به نقل از منابع آگاه افغانی و پاکستانی، از طرح ایجاد دفتر سیاسی طالبان در یک کشور اسلامی و بررسی جدی طرح واگذاری کنترل امنیت جنوب افغانستان به نیروهای طالبان در واشنگتن خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الحیات چاپ لندن، در حالی که گفته میشود «آصف علی زرداری» رییسجمهور پاکستان اخیرا در دیدار با «محمود احمدینژاد» همتای ایرانیاش، علاوه بر بررسی روابط دوجانبه، اطلاعات مهمی را در اختیار وی قرار داده است، منابع آگاه افغان از طرح مسالهای مهم در کاخ سفید طی این روزها خبر میدهند. منابع دیپلماتیک پاکستانی به الحیات اطلاع دادند که زرداری اطلاعات مهمی به رییسجمهور ایران در زمینه آخرین تحولات افغانستان و پاکستان ارائه کرده که بیشتر مرتبط با زمان خروج کامل نظامیان بیگانه از افغانستان در سال ۲۰۱۴ است. این منابع همچنین با اشاره به اقدام اخیر طالبان در اعلام جدایی از القاعده، آن را در راستای فراهم کردن شرایط برای گفتوگو با آمریکا ارزیابی میکنند. بر این اساس، اخیرا توافقی نیز در زمینه گشایش یک دفتر از سوی طالبان در یک کشور اسلامی که احتمالا در قطر، ترکیه یا ترکمنستان باشد به دست آمده تا برقراری ارتباط با این نیروها به دور از فشارهای دولت افغانستان تسهیل شود. گفته میشود «عبدالسلام ضعیف» نماینده سابق طالبان در پاکستان نقش مهمی در متقاعد کردن واشنگتن به ایجاد دفتر سیاسی طالبان در خارج از افغانستان داشته است. از سوی دیگر، منابع افغان از بررسی جدی طرح واگذاری کنترل جنوب افغانستان به نیروهای طالبان از سوی واشنگتن خبر میدهند. بر این اساس، آمریکا در نظر دارد از تجربه «شوراهای بیداری» (الصحوات) در عراق که کنترل امنیت بخشهایی از این کشور قبل از ورود رسمی به بدنه دولت را پذیرفتند، استفاده کرده و کنترل نوار جنوبی افغانستان در امتداد شهر هلمند تا لغمان را به نیروهای طالبان واگذار کند.
ارسال نظر