لاریجانی: مذاکرات هستهای شوی سیاسی نیست
نشست خبری علی لاریجانی، رییس مجلس در پایان سفر سه روزهاش به جمهوری آذربایجان در باکو، آخرین موضعگیریهای وی درباره دادگاه رفیق حریری، پرونده هستهای ایران و لغو سفر احمدینژاد را در بر داشت. دیروز لاریجانی دادگاه رفیق حریری را بیآبرو و بیاعتبار خواند. وی همچنین گفت: «۱+۵ مذاکرات هستهای را با شوی سیاسی اشتباه گرفته است.»
دادگاه حریری بیآبروتر از آن است که کسی به نتایج آن وقعی بنهد
نشست خبری علی لاریجانی، رییس مجلس در پایان سفر سه روزهاش به جمهوری آذربایجان در باکو، آخرین موضعگیریهای وی درباره دادگاه رفیق حریری، پرونده هستهای ایران و لغو سفر احمدینژاد را در بر داشت. دیروز لاریجانی دادگاه رفیق حریری را بیآبرو و بیاعتبار خواند. وی همچنین گفت: «۱+۵ مذاکرات هستهای را با شوی سیاسی اشتباه گرفته است.» از تشکیل دولت لبنان ناراحتند
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، رییس قوهمقننه در بیان ارزیابی خود از اتهام دادگاه بینالمللی ترور رفیق حریری به حزبالله و اینکه این دادگاه با حوادث سوریه ارتباط دارد، گفت: از مدتها پیش خبر داشتیم فرستاده ویژه آمریکا در لبنان به دنبال این است که دولت میقاتی در این کشور شکل نگیرد؛ اما با تلاش و تیزهوشی رهبران لبنان مثل سیدحسن نصرالله، نبیه بری و میقاتی این دولت شکل گرفت و بنابراین آمریکاییها فکر میکنند از رهبران لبنان سیلی خوردهاند و به دنبال این هستند که داستانی را سر هم کنند. این دادگاه بیآبروتر از آن است که کسی به نتایج آن وقعی بنهد. وی ادامه داد: بنابراین آمریکاییها با این کارشان میخواهند علامت بدهند که از تشکیل دولت جدید در لبنان ناراحت هستند وگرنه چرا این مدت رژیم صهیونیستی در غزه این همه جنایت انجام داد و دادگاهی تشکیل ندادند. حتی در همین حادثه اخیر حمله به کشتی آزادی که به سمت غزه میرفت و رژیم صهیونیستی به آن حمله کرد، آنها چطور اقدامی نکردند؟ این گونه رشوههای سیاسی آمریکا به برخی ایادی دستنشاندهشان نمیتواند مسالهای را حل کند.
مذاکرات هستهای یا شوی سیاسی
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری درباره روند مذاکرات ایران با گروه۱+۵ درباره موضوع هستهای ایران گفت: من فکر میکنم برخی کشورها در این مذاکرات دچار سوءتفاهم شدهاند، آنها مذاکرات هستهای را با شوی سیاسی اشتباه گرفتهاند و هر چند وقت یک بار شعار میدهند و میروند دنبال کار خودشان، مذاکرات باید در چارچوب مرزبندی و منطقی باشد؛ ولی آمریکاییها به این مذاکرات ابزاری نگاه میکنند و تا وقتی که این نگاه وجود داشته باشد، این مذاکرات چشمانداز خوبی ندارد.
رییس مجلس همچنین با اشاره به مذاکرات میان مقامات دو کشور ایران و آذربایجان در این سفر گفت: بخشی از مذاکرات مربوط به مسائل سیاسی، بینالمللی و منطقهای بود و مجموعهای حوادث حساسی که در منطقه وجود دارد، احتیاج دارد که کشورهای اسلامی با هم همبستگی داشته باشند؛ به عنوان مثال در همین مساله اخیری که رژیم صهیونیستی به آن دامن زده و دیوار بیتالمقدس را به بهانه ایجاد فضای سبز تخریب میکند، مساله کوچکی نیست و کشورهای مسلمان باید در رابطه با این موضوع موضعگیری کنند.
به رفتار کشورهای بزرگ مشکوکیم
لاریجانی در بیان واسطه گری ایران برای حل موضوع قره باغ نیز گفت: ایران همیشه از تمامیت ارضی آذربایجان و هر گونه راهحلی که منجر به این موضوع شود دفاع میکند. همچنین با توجه به شرایط منطقه همیشه توصیه میکنیم از راه مذاکره این مساله حل شود. نکته دیگری را هم که باید اضافه کنم این است که ما اصولا به رفتار کشورهای بزرگ در منطقه مشکوک هستیم. اینها به جای ارائه راهحل مسائل به بازی با مشکل میپردازند و دنبال منافع خود هستند.
وی با اشاره به اقدامات آمریکا در منطقه، خاطرنشان کرد: در موارد متعددی ما شاهد بودیم که آمریکا در منطقه دردسرساز بوده تا اینکه حلال مشکلات باشد، آنها میگویند ما میخواهیم مشکل فلسطین را حل کنیم و میبینیم که راهحلهای اینها چه وضعیت فضاحتآوری به بار آورده است؛ بنابراین ما راهحلهای منطقهای را موثرتر میدانیم، چون کشورهای منطقه مسائل همسایهها را بهتر درک میکنند، البته اگر کشور آذربایجان بخواهد ایران کمک خواهد کرد.
تحریم نمادین مقامات آمریکایی
رییس مجلس در پاسخ به سوالی درباره طرح تحریم مقامات آمریکایی در مجلس ایران اظهار کرد: ما آمریکاییها را «امالمشکلات» در منطقه میدانیم و در واکنش به این تحرکات مشکلآفرین آمریکا این طرح را آماده کردهایم؛ این یک کار نمادین است به این خاطر که آمریکاییها طوری رفتار میکنند که آنقدر مورد نفرت هستند و برخی کشورها با چنین کارهایی نفرت خودشان را از آمریکا نشان میدهند.
رییس قوهمقننه در پاسخ به سوال دیگری درباره اتهامات هستهای آمریکا و غرب علیه ایران، گفت: این گونه اتهامات به خاطر یک نوع عقبافتادگی که آمریکاییها در حوادث منطقه پیدا کردهاند، بیان میشود. وی با اشاره به تحولات منطقه خاطرنشان کرد:سرعت عقربههای نهضتهای دموکراسیخواهی که در تونس، لیبی و برخی کشورهای منطقه رخ داده خیلی سریعتر از واکنشهای آمریکا در منطقه است مخصوصا برخی حرکتهای متناقض آمریکا سرگیجگی آنها را درباره تحولات منطقه نشان میدهد. من فکر میکنم اگر ایران در مقابل رفتارهای زورگویانه آمریکا در عراق و افغانستان و برنامه هستهای مقابله نمیکرد دنیا دچار یک دیکتاتوری بینالمللی میشد.
آمریکاییها به دنبال مسالهسازی هستند
لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به عنوان یک کشور دموکراتیک برای جلوگیری از حوادث سوریه چه برنامهای دارید؟ گفت: ما اطلاع داریم که آمریکاییها در سوریه دنبال مسالهسازی هستند.
رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور دیگر در منطقه هستند که به دنبال ایجاد مشکلاتی در منطقه هستند؛ ما نباید چشممان را روی برخی حرکتهای شیطنتآمیز آمریکا ببندیم. آمریکاییها از قبال مواضع سوریه درباره رژیم صهیونیستی ناراحت هستند؛ البته آقای بشار اسد دنبال اصلاحاتی هستند و ما هم توصیه میکنیم که این اصلاحات ادامه یابد. اصولا ما از حرکتهای دموکراتیک در منطقه حمایت میکنیم.
دلیل تکنیکی لغو سفر احمدینژاد به ارمنستان
رییس مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که دلیل لغو سفر احمدینژاد به ارمنستان به خاطر استقرار نیروهای حافظ صلح در قره باغ بوده است، اظهار کرد: نباید از بدترین راهها استفاده کرد؛ راههای منطقیتر دیگری هم وجود دارد و اگر کشورها با هم توافق کنند، این بهترین راهحل است. وی ادامه داد: اگر کشورهای منطقه موضوع قرهباغ را حل کنند این باز هم یک راهحل خوب است و چرا ما باید به این راهحلها بدبین باشیم.
وی افزود: من مخالف تحلیل شما از لغو سفر ایشان نیستم. یک دلیل تکنیکی داشت که قبلا هم اعلام شده است.
رییس مجلس با بیان اینکه نهادهای بینالمللی راهحلها را بیحیثیت میکنند، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، آژانس بینالمللی انرژی اتمی رفتارهای متناقضی در پرونده هستهای ایران نشان داده و به صورت ابزاری برای سیاست آمریکا درآمده است. دادگاه لبنان هم یک نمونه از این بیحیثیتیها است. در مورد استقرار نیروهای حافظ صلح باید دید سرانجامش به کجا میرسد. اگر این سازمانها واقعا مستقل بودند میشد به این موضوع به عنوان یک راهحل منطقی نگاه کرد.
ارسال نظر