سخنگوی طرح تحول: شاید امسال، شاید سال آینده
زمان فاز دوم هدفمندی
دنیای اقتصاد- سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت از احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در سال جاری خبر داد، اما عملیاتی شدن این موضوع را وابسته به «شرایط اجتماعی» دانست. محمدرضا فرزین در این باره گفت: «در هدفمندی یارانهها، فاز یک انجام شده و باید فاز دو را نیز عملیاتی کنیم که البته ممکن است امسال یا سال آینده باشد و این بستگی به شرایط اجتماعی دارد و رسانهها باید زمینه آن را فراهم کنند». معاون وزیر اقتصاد در حالی از احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در سال جاری سخن گفته است که هفته گذشته محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس از موافقت دولت با عدم تغییر قیمتها در سال جاری خبر داده و گفته بود:«طبق گزارش وزیر اقتصاد به کمیسیون ویژه، نظر دولت ادامه «روال فعلی» در هدفمندی یارانهها است و امسال تغییری در قیمت حاملهای انرژی اعمال نمیشود». البته رییسجمهور نیز پیشتر در فروردین ماه، احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی در سال ۹۰ را مطرح کرده بود و در پی همین اظهارات بود که مجلس در قالب تصویب بودجه سال جاری، افزایش بیش از ۲۰ درصدی قیمتها در این سال را ممنوع اعلام کرد. دبیر ستاد هدفمندی یارانهها خبر داد
احتمال اجرای فاز دوم قانون یارانهها در سال جاری
فرزین: احتمال تغییر زمان واریز یارانههای نقدی و تاخیر چند روزه در پرداختها وجود دارد
دنیای اقتصاد - زهرا واعظ: در حالی که به نظر میرسید بر اساس آخرین توافقات صورت گرفته میان نمایندگان مجلس و دولتمردان «اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانهها در سال ۹۰» منتفی شده است و وزیر اقتصاد نیز از نبود «طرح فوری در دولت برای فاز دوم هدفمندی» خبر داده بود، دبیر ستاد هدفمندکردن یارانهها در آخرین اظهار نظر خود اجرای فاز دوم در سال جاری رامحتمل دانسته و در این باره میگوید: در صورتی که «شرایط اجتماعی» فراهم شود، ممکن است فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال جاری یا سال آینده اجرا شود که رسانهها باید زمینه اجرای آن را فراهم کنند.
آنگونه که اعضای کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی هفته گذشته اعلام کرده بودند؛ بر اساس توافقات صورت گرفته میان دولت و مجلس قرار بود «اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانهها در سال ۹۰» منتفی باشد. محمد حسین فرهنگی عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس هفته گذشته از موافقت دولت با عدم تغییر قیمتها در سال جاری خبر داده و گفته بود: طبق گزارش وزیر اقتصاد، نظر دولت ادامه «روال فعلی» در هدفمندی یارانهها است و امسال تغییری در قیمت حاملهای انرژی اعمال نمیشود. همچنین عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» درباره منتفی شدن اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در سال ۹۰ تصریح کرده بود که با توجه به افزایش قیمت برخی از حاملها تا ۵۰ درصد، مجلس از دولت خواست که در سال جاری اضافه قیمتی نداشته باشد و دولت هم پذیرفته است.
بر اساس این گزارش با اجرای فاز اول قانون هدفمند کردن یارانهها از آذرماه سال گذشته که با اعلان رسمی رییسجمهورآغاز شد، قیمت حاملهای انرژی دستخوش تغییرات جدی شد و در کنار آن دولت برای جبران هزینههای ناشی از افزایش قیمت، سیاست پرداخت یارانههای نقدی به خانوارها را در پیش گرفت.
اما به دنبال افزایش قیمت بیش از ۲۰ درصدی حاملهای انرژی در فاز اول اجرای قانون، نمایندگان مجلس در اردیبهشت ماه بندی را در قانون بودجه ۹۰ به تصویب رساندند که بر اساس آن دولت اجازه دارد تنها ۲۰ درصد به قیمت حاملهای انرژی اضافه کند. این تصمیم در پی آن صورت گرفت که دولتمردان پیشتر از احتمال اجرای فاز دوم اصلاح قیمتها در سال جاری خبر داده بودند، اما مجلسیان معتقد بودند افزایش قیمتها به اندازه کافی در سال ۸۹ صورت گرفته و فرآیند اصلاح قیمتها باید به صورت تدریجی و در طی ۵ سال انجام شود.
رییسجمهور در فروردین ۹۰ از احتمال اجرای فاز دوم قانون یارانهها در سال جاری خبر داده بود و آن گونه که احمد توکلی گفته است، احمدینژاد در دیدار نوروزی با نمایندگان از آنها خواسته بود که اجازه افزایش قیمتها را بدهند تا پول بیشتری به مردم پرداخت شود. اینک نیز با توجه به افزایش تورم و کمبود منابع برای پرداخت یارانه نقدی به خانوارها به نظر میرسد که دولت تصمیم گرفته برای ایجاد درآمد بیشتر، دیگر فازهای اجرای قانون یارانهها را هم در سال جاری به اجرا درآورد. چراکه دولتمردان معتقدند هرچه فرآیند اجرای قانون یارانهها در زمان کوتاهتری به وقوع بپیوندد آثار و نتایج حاصله از اجرای قانون بسیار بهتر خواهد بود.
بستگی به شرایط اجتماعی دارد
سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت در نشست راهبردی نقش رسانهها در تبیین جهاد اقتصادی که چهارشنبه گذشته در سرای روزنامهنگاران ایران برگزار شد، از احتمال اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها در سال جاری یا سال آینده خبر داد و گفت: اجرای طرح هدفمندی یارانهها دارای ۳ فاز است که امسال یا سال آینده با فراهم شدن شرایط اقتصادی وارد اجرای مرحله جدید خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاریهای فارس و مهر، معاون وزیر اقتصاد در ادامه با بیان اینکه دولت در سال جهاد اقتصادی و اجرای طرح هدفمندی دارای «نقشه راه» است، خاطرنشان کرد: در هدفمندی یارانهها، فاز یک انجام شده و باید فاز ۲ را نیز عملیاتی کنیم، چرا که بالاخره باید وارد فاز ۲ شویم که البته ممکن است امسال یا سال آینده باشد و این بستگی به شرایط اجتماعی دارد و رسانهها باید زمینه آن را فراهم کنند.
وی وجود برخی مشکلات و سطح پایین تولید را یکی از نقدهای وارد بر حوزه عملکرد اقتصادی دولت دانست و خاطرنشان کرد: فضا را نباید نامناسب کرد که دولت برای اجرای فاز ۲ و ۳ طرح هدفمندی یارانهها عقبنشینی کند.
اجرای طرح جامع مالیاتی در۳ استان
فرزین از ادامه اجرای برنامههای طرح تحول مالیاتی در سال جاری خبرداد و افزود: طرح اصلاح نظام مالیاتی از چند سال پیش آغاز شده است و طرح جامع مالیاتی مراحل نهایی خود را طی میکند. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه طرح جامع مالیاتی امسال در ۳ استان کشور اجرایی خواهد شد، افزود: قانون مالیاتهای مستقیم هم اصلاح خواهد شد که ممکن است عدهای که مالیات کمتری میدادند یا مالیات نمیپرداختند، دچار مشکل شوند. در همین حال، اجرای طرح تحول مالیاتی هم کمتر از اجرای قانون هدفمندی یارانهها نیست.
تاخیر چند روزه واریز یارانهها
سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت همچنین در گفتوگو با مهر از احتمال تغییر زمان واریز یارانههای نقدی با تاخیر چند روزه براساس پیشنهاد بانک مرکزی در ستاد هدفمندی یارانهها خبر داد.
محمدرضا فرزین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پیشنهاد بانک مرکزی برای تغییر زمان برداشت یارانههای نقدی از ابتدای ماه به نیمههای ماه در ستاد هدفمندی یارانهها مورد بررسی قرار گرفته و یا خیر؟ گفت: ستاد این موضوع را به عنوان پیشنهاد در دست بررسی دارد.
وی با بیان اینکه ستاد هنوز به جمع بندی خاصی در این خصوص نرسیده است، اظهار کرد: به دلیل اینکه سیستم بانکی در پایان ماه با متقارن شدن زمان واریز یارانههای نقدی و حقوق تحت فشار قرار میگیرد، موضوع تاخیر ۲ یا ۳ روزه زمان واریز یارانههای نقدی در ستاد مورد بررسی قرار میگیرد. وی با تاکید بر اینکه زمان تغییر ۱۵ یا ۱۶ روزه و در اصل نیمههای ماه نخواهد بود و تنها بحث تاخیر چند روزه مطرح است، افزود: این کار به این دلیل است که سیستم بانکی دچار مشکل نشود.
تسویه تنها هزارمیلیارد تومان از تنخواه ۵ هزار میلیاردی
فرزین درباره اینکه میزان تسویه رقم ۵ هزار میلیارد تومانی برداشته شده دولت از خزانه بانک مرکزی تاکنون چه میزان بوده است، گفت: یکهزار میلیارد تومان از این رقم بازگشت داده شده است. وی خاطر نشان کرد: از ستاد هدفمندی یارانهها هیچ بحثی در مورد صدور کارت انرژی مطرح نشده است.دبیر ستاد هدفمندی یارانهها در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا توزیع رقم ۲۵ میلیارد دلار یارانه نقدی از زمان اجرا تاکنون بین افراد ثبت نام شده صحت دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع را باید بررسی کنم.
عکس: نگار متیننیا
ارسال نظر